Sider,

lørdag den 22. februar 2014

Solskin og røde kinder.......

I går var det endnu en helt fantastisk solskinsdag, som blev nydt i haven. Jeg var ude i rigtig mange timer og fik en masse fra hånden og nydt solen i fulde drag. Så da jeg kom ind til aften var det med en dejlig træthed i kroppen og varme røde kinder.

Det er faktisk lykkes mig at komme igennem alle havens bede i denne vinter/forårsferie ( ja ja ved godt at haven ikke er så stor), men nu kan jeg rigtigt nyde synet af alt der pibler frem derude.Blodblommen står også med store knopper, så bliver dette milde vejr ved, kan det ikke vare længe inden den står med blomster.
Tulipanerne har også fart på, her er det Purissima som nok er en af mine yndlings tulipaner. Jeg havde nær trådt på disse små fine krokus, der pludselig stod midt i græsplænen. Det har de vist ikke gjort de andre dage jeg har gået ude ;)


Så fik jeg også samlet frø fra kæmpe verbena og sået dem. Jeg lader altid nogle planter stå vinteren over, så frøene kan få frost. Det er så let på denne måde, bare klippe frøstande af og drysse dem på jorden i bakkerne. Jeg syntes de spirer bedst hvis man ikke dækker frøene til med jord, så nu står de bare i drivhuset og inden længe er der forhåbentlig også gang i dem.
                    De få dobbelte vintergækker jeg har, nyder også solens stråler og gør sig rigtigt til.


Dette var billeder fra igår, hvor vejret var helt fantastisk. Idag blæser det en del og småregner, så jeg tror det er tid til indendørs gøremål som vasketøj mm.

Mange weekend hilsner herfra ;)

18 kommentarer:

 1. Ja lige så dejligt, det var i går, ligeså kedeligt er det i dag. Jeg kan ikke prale af, at jeg er færdig i haven, jeg er knapt begyndt :) Har du også fjernet de visne blade? Det tør jeg ikke endnu. Jeg håber på bedre vejr de næste dage, så jeg kan komme i gang igen, der er nok at se til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Dage med kedeligt vejr... er sikkert kun skabt til, at vi også får lidt fra hånden indendørs ;)
   Jeg kan godt forstå, du ikke er færdig med forårs klargøringen din have..... hele min have kan jo ligge i et hjørne af din ;)
   Ja - jeg har satset hele dynen og fjernet alle visne blade, så nu må det bære eller briste ;)
   Jeg håber du får godt vejr til havearbejdet, de næste mange dage. Mandag kalder arbejdet jo atter for mig, men jeg har nået meget mere i haven, end jeg havde drømt om - så jeg er glad ;).

   Slet
 2. Nej, nogle skønne solskinsbilleder! Så meget har solen ikke skinnet her i månedsvis, tror jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja igår var vejret helt fantastisk, jeg holdt også mange små solpauser med næsen i sky ;)

   Slet
 3. Hej Heidi Det var da en fantastisk dag du har haft, sikke flittig du har været. Skønne forårsbilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Jeg har haft nogle rigtigt skønne havedage i denne ferieuge, så det er dejligt være kommet så langt ;)

   Slet
 4. Hej Heidi.Hvor må det være dejligt med al det du har nået i din ferie.Manden nåede at vende jorden i tre af vores højbede...........hvor vi skal have kartofler.
  Du må have en god jord i din have for det gror da godt derude...........Purrisima er også en af mine absolutte ynglings tulipaner.Men er slet ikke så langt fremme endnu.
  Tak for rådet med kæmpe verbena.
  Og rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg er så godt tilpas med alt jeg har nået i denne uge. Så kan jeg med god samvittighed, kaste mig over frøsåning og prikling inden længe ;)
   Her er manden min også næsten færdig med at grave højbedene. Om jeg har god jord tror jeg næppe, vestjysk lerjord er det jeg kan byde på, men vi har jo næsten ikke haft frost heromkring denne vinter ;)
   Fortsat god weekend til dig også ;)

   Slet
 5. Du må have en rigtig god fornemmelse efter at have renset alle bedene. Jeg troede egentlig, det var for tidligt at så blomster i drivhuset. Men det går vel også kun med dem der kan så sig selv ude?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Her i Vestjylland slipper frosen som regel tidligt hvert år, så jeg satser ;)
   Det er også kun kæmpeverbena jeg sår på denne måde, resten af mine frø bliver sat inde i varmen ;)

   Slet
 6. Sikke en vinter, tænk at du er nået gennem forårsklargøringen af haven i vinterferien :-)
  Jeg er ikke gået i gang med rengøring endnu, men skal vist snart til at tænke på det, specielt i planteskolebedene begynder det at trænge, men det er jo, hvad jeg kan forvente i så nyetablerede bede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Jeg kan da heller ikke huske at jeg tidligere har gjort haven klar i vinterferien, det er så dejligt. Der var også masser af ukrudt her, jeg tror det bare har vokset helt upåvirket af den milde vinter ;)

   Slet
 7. Det bliver så fint og løgblomsterne kommer meget bedre til deres ret, når der ikke er en masse rod omkring, i form af grene og enorme mængder blade.
  Så du egentlig ikke om dine kæmpeverbenaer, har overlevet den milde vinter. Det har de fleste af mine, de er begyndt at skyde nede ved jorden. Opdagede det i først i et af højbedene, og tjekkede så flere steder. Men det er jo en blomst, som man ikke kan få for mange af :-)
  Fortsat god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er så dejligt at få fjernet alt det visne fra bedene ;)
   Jeg satser på at nogle af mine kæmpeverbenaer har klaret sig, så jeg har ladet dem stå, bare klippet dem ned. Frøene skal bruges et sted hvor jeg ikke har nogle, som du også skriver, dem kan vi ikke få nok af ;)
   God søndag til dig ;)

   Slet
 8. Hei Heidi, så hyggelig det er å se hvor vårlig det er hos deg. På denne tiden av året har jeg alltid litt lyst til å flytte til Danmark, men så snart våren kommer hit til Sandefjord så faller jeg til ro i min egen hage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vigdis
   Norge er helt fantastisk, men her i det tidlige forår kan jeg godt forstå du får lyst til at flytte ;)

   Slet
 9. Tak for fiffet med kæmpeverbena. Jeg vil ud og se, om der skulle være frøstande på mine.
  Skøn fornemmelse, når der er forårsluget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er næsten sikker på, at der også er masser af frø tilbage i dine frøstande, så god fornøjelse med jagten.
   Ja det er så dejligt at få lidt styr på haven ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen