Sider,

søndag den 16. februar 2014

Et lille ophold og et enkelt påskeklokke spørgsmål......

Midt på eftermiddagen kom der endelig et ophold i regnen og solen kiggede frem et kort øjeblik. Det er ellers kraftig blæst, regn og rusk, der har præget weekenden her. Opholdet blev brugt på en lille haverunde.

Endnu engang blev jeg draget mod volden og de smukke juleroser, de har helt klart været denne vinters største succes. Mens jeg stod og nød synet, kom det lige til mig.........Min påskeklokke skal da selvfølgelig også flyttes op i volden. Det vil blive helt perfekt...... men nu er det store spørgsmål, kan jeg gøre det nu, så jeg allerede i år kan nyde synet..... eller hvornår ?. Er der nogle der har erfaring med flytning af påskeklokker, vil jeg gerne høre dine viden  ;)Det bliver da bare helt perfekt, jeg kan allerede se der for mig ;)Der er en enkelt julerose, der skiller sig lidt ud fra de andre. Dens blomster er noget større, helt perfekte kridhvide og bare så fine.Jeg opdagede at den ene af mine tre hvide løjtnantshjerter, er dukket op. Sidste forår var de også tidligt på færde og blev sat ret kraftigt tilbage af frosten, jeg håber det ikke sker igen i år.                                                    Disse babyblå scilla får også en del opmærksomhed.


Søndagen er mest blevet nydt inde i varmen, jeg fik fundet frøkassen frem og nær studeret indholdet. Så nu er de frø jeg mangler og ellers lod mig friste af bestilt. Heldigvis varer det ikke længe nu, inden startskudet går for årets frøsåning.

Mange regnvåde søndags hilsner herfra ;)11 kommentarer:

 1. En rigtig fin høj du har, smukke juleroser, det ville være fint om de fik selskab af din påskeklokke. Jeg har ikke flyttet påskeklokker så jeg tør ikke råde. God aften.

  SvarSlet
 2. Jeg har lige fundet et par stykker i min forhave, som jeg har flyttet til min lille klokkehøj. Det er nok ikke det rette tidspunkt. De står da fint men har endnu kun blade. Måske de bliver sat lidt tilbage i blomstring, men det kan jeg godt leve med. Jeg gjorde det samme sidste år, og også uden den store forandring.
  Det kan dog godt være at blomstringen lader vente på sig, jeg prøvede at få hele rodnettet med op. Da påskeklokker helst ikke skal gødes, vil jeg helst have dem samlet på et sted, nemlig.

  SvarSlet
 3. Godaften Heidi.Ja! vejret her har også været lidt blandet..........men har været til brunch det meste af dagen.
  Så det blev til et lidt sent indlæg fra mig i dag.
  Jeg ville nu ikke være så bange for at flytte julerosen..........den skal nok få etableret sig på din klokkehøj.
  Er da godt nok imponeret over hvor langt fremme alting er hos dig
  Må da vist lige ud og kikke efter mine to hvide løjtnants hjerter.
  Godaften knus Jette.

  SvarSlet
 4. Jeg har faktisk flyttet en med knop for nylig, det ser ud til, at den har klaret det fint, knoppen er der stadig, så jeg venter spændt på, at den skal springe ud. Det vil være ideelt at flytte den derop, jeg ville vove det, så er det også nemmere at tage billeder :) Jeg flyttede to andre, som kun var bladplanter, de er blevet væk, som i helt væk, jeg forstår det ikke, men tænker at der måske er en hare, som har muntret sig med dem. Jeg har kigget efter dem to gange nu, de er bare væk, øv. Måske kommer de næste år igen. Dine scillaer er rigtig søde.

  SvarSlet
 5. God ide med din klokkehøj og de andre garden Ladies har jo allerede sagt kloge ord... Det er en meget smuk julerose du viser. :)

  SvarSlet
 6. Hvorfor ikke gøre forsøget, hvis altså du kan få en ordentlig klump med. Alle vores helleborus får et drys kalk hvert år, og det er da lettere, når de står samlet.

  SvarSlet
 7. Sikke en dejlig forårsstemning på din høj, og det bliver da kun endnu finere med påskeklokken :-)

  SvarSlet
 8. Elsker juleroser, dejligt med noget der blomster på denne årstid....

  SvarSlet
 9. Hvor er det en flot vold du har etableret, og det bliver jo blot endnu smukkere hvis du også flytter påskeklokkerne der op.
  God fornøjelse med flytningen.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 10. Hvor ser det smukt ud med juleroserne i volden.

  SvarSlet
 11. Jeg tror det er lige meget, om du flytter dem nu eller til efteråret.
  Helleborus ser altid lidt skravlede ud de første år efter flytning. Mine gør i hvert fald.
  Måske fordi jeg ofte deler dem ved samme lejlighed.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen