Sider,

søndag den 2. februar 2014

Frøken tø er på besøg...


Det sidste døgn har budt på tåge, solskin, gråvejr, regn og 4 grader, så nu ligger der kun små sneklatter tilbage i haven. Det er ikke så godt for alle de tidlige planter, som lå godt beskyttet under sneen. Det er jo nok for optimistisk at tro at vinteren allerede er slut, så bare der kommer lidt nyt sne inden frosten atter sætter ind.I drivhuset hersker en søvnig vinterstemning, men det varer ikke længe nu, inden der atter bliver fyldt op med priklinger og småplanter.
På det ene zinkbord, står en masse små jordbærplanter. De skal plantes i altankasser, og ellers blive i drivhuset så vi kan få tidlige jordbær i år.


Jeg har været så heldig, at få dette skønne gamle skilt med tavle og et gammelt staffeli af min kære hr fader. Hvad det skal bruge det til, ved jeg ikke rigtigt endnu, men jeg regner med at det skal blive stående i drivhuset.

Spejderlejeren ser også helt gold og forladt ud, vandpostbedet har mistet sin vandpost der står til overvintring i drivhusset.Jeg fik øje på denne hvide floks i vandpostbedet.Den er gået helt amok, og virker helt upåvirket af at have stået under sne og frost.
Vintergækkerne kigger atter frem og står i store grupper rundt i bedene.Denne ukendte plante i tøsebedet er også i fuld vækst, i et andet bed står lavendel med pletter i luften som bunddække.Ved trekantsbedet ligger stadig lidt snedriver tilbage. Der hænger ikke flere pigeonæbler i sommerfuglebusken, dem har solsortene smovset i.Forleden dag så jeg nemlig dette syn da jeg kom hjem fra arbejde. Billederne er taget inde fra køkkenet gennem terrassedøren, så derfor den lidt forringede billedekvalitet. Det var ikke let for dem at fange æblene men....De lignede nærmest store kollibrier, mens de baskende forsøgte at stå stille i luften for at udrydde æblerne. Jeg ville klippe de sidste æbler ned, da jeg kom fra arbejde næste dag, men da var der ikke flere tilbage, så deres teknik virkede åbenbart helt fint.
Tilbage til idag - Der var der ikke meget fugleliv i haven, mens jeg var ude. De sidste mange dage, har der ellers været et leben ved foderpladsen, af diverse småfugle.


Så kunne jeg ikke modstå fristelsen længere, og fik den første lille buket vintergækker med ind. De står nu og hygger i en lille vase, hvor jeg har kommet vita vrap i bunden så de ikke drukner.

Mange dovne søndags hilsner herfra ;)

17 kommentarer:

 1. Hej Hejdi.Dejligt at man kan komme i have for at se hvad der er gang i derude.Har selv lige lavet mit færste indlæg med mit nye kamera.
  Flot skilt du har fået.Men jeg er mere imponeret over at dine blomster er så langt fremme.
  Smukke vintergækker..........og floks på vej allerede?
  Er så småt begyndt på frøsåningen...........kunne ikke vente.
  Men får da også læst nogle havebøger om aftenen.
  God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var dejligt at få en lille opdatering, på hvad der er foregået under sneen. Jeg er også selv overrasket over hvor travlt en stor del af mine planter har.
   Jeg er slet ikke begyndt at tænke på såning endnu, jeg venter til lyset bliver bedre så plantene ikke bliver så ranglede.
   Jeg har set dine fine billeder ;)

   Slet
 2. Hvor er dine vintergækker langt fremme i forhold til mine (de få jeg har). Kan godt forstå, at du ikke kunne modstå fristelsen til at tage en buket med ind :-)
  Det må have set morsomt ud med solsortene, når de forsøgte at fange æblerne. Men få fat i dem, det gør de altid. Her har solsortene endda "plukket" æblerne, som var sat til pynt på en pind i et krukke arrangement.
  Det er højst sandsynligt at du har ret i forhold til om frosten kommer igen. Men jeg krydser nu fingre for, at den grønne vinter fortsætter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Her i Vestjylland har vi ikke haft så meget frost, så alle planter og spirer er godt på vej.
   Det var rigtigt sjovt at iagttage solsortene, først bagefter tænkte jeg på, at det sikkert havde været sjovere at filme dem og deres kamp for føden.
   Du kan tro jeg nyder mine vintergækker ;)

   Slet
 3. Sikke et fedt skilt, du har fået.
  Vintergækkerne er ikke i blomst her endnu, så jeg misunder lidt at du sådan kan smovse i dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er også rigtig glad for mit nye gamle skilt.
   Vinteren har heldigvis været mild hos os, men inden længe, kigger dine også frem igen ;)

   Slet
 4. Vi havde så lang en vinter sidste år, så skal vi ikke bare vedtage, at den bliver kort i år :)
  Flotte billeder af dine "kolibrier" de er da ret gode. Ja jeg synes også, at dine vintergækker er langt fremme. Jeg så også, at nogen af mine floks er ved at skyde, jo jo foråret er på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Kort vinter - den er jeg bare med på ;)
   Når dine floks også er i gang, kunne man jo næsten tro, de har fået en insider viden om foråret ;)
   Ja det var ret sjovt at iagttage solsortene.

   Slet
 5. Hej. Hvor er det sjovt at se solsortene i aktion. Det er nogle fine ting du har fået til drivhuset, dem kan du helt sikkert få noget spændende ud af. Det har været en dejlig dag i dag. Jeg håber, vi når at få lidt mere sol her i det nordjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var dejligt at se solen igen, også selv om den hurtigt forsvandt og blev erstattet af småregn.
   Jeg skal nok finde på noget sjovt med de nye legesager i drivhuset ;)

   Slet
 6. Oj vad härligt det ser ut, som vår, hos oss har vi mycket snö, men idag har det varit plusgrader. Jag får nog vänta ett bra tag innan jag har några snödroppar som blommar. Det ser underbart ut, Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Den lille smule sne vi havde her, forsvandt hurtigt så vi atter kan gense de små forårs bebudere ;)

   Slet
 7. Den første buket vintergækker er altid noget ganske særligt. Dejlig gave fra din far, det skal du nok få glæde af i drivhuset.
  Vores sne er også snart helt væk, håber der kommer lidt igen, hvis der kommer hård frost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja den første buket vintergækker, er helt speciel. Den har også fået hæderspladsen ;)
   Jeg håber også at der kommer lidt sne igen, men idag har det jo næsten været forår med sol og fuglekvider.
   Et skilt med tavle, kan jo altid bruges ;)

   Slet
 8. Hej Heidi fantastiske billeder af solsorten, jeg har godt nok ikke set dem angibe æbler på den måde. Og året første vintergæk buket, det er altså noget særligt. Den er smuk.

  SvarSlet
 9. En fin buket vintergækker du allerede kan plukke. Så langt er mine slet ikke fremme endnu. Vi har også fået meget mere sne end I har.
  Skønne billeder du har fanget af de baskende solsorte. Ja ja de har nok bandet dig langt væk - hvis fugle ellers kan sådan noget!

  SvarSlet
 10. De "bid til æble" billeder er da noget ud over det sædvanlige. Fin lille buket vintergækker du allerede har kunnet plukke. Da jeg var ude at kigge til vores i går, kunne jeg kun lige skimte, at blomsten er på vej.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen