Sider,

onsdag den 12. februar 2014

En dag med lidt af det hele

 Vejret har haft en del på menuen idag... masser af sol heldigvis, men kraftigt krydret med en del regn sne og haglbyger.Det er ikke kun mine juleroser der trives i volden, disse små fine scilla (og vorterod kan jeg se) er også godt på vej. De har den fineste sart blå farve, men det er lidt svært at gengive på billederne. Jeg kan ikke helt huske hvordan de ser ud, da de næsten var afblomstrede da jeg fik dem. Pottene stod under terrassen hele sommeren og jeg fandt dem først sidst på efteråret og da var de allerede begyndt at skyde.I det lidt ustabile vejr, valgte jeg at gå i drivhuset og hygge mig. Tidligere på dagen havde jeg været  forbi jem & fix for at kigge efter en altankasse til mine små jordbærplanter. De havde store zink kasser til 35 kroner, så haps en til mig og så skulle de små plantes. Jeg har sikkert plantet dem alt for tæt, men så må jeg bare tynde ud.
 Planen er at de skal blive i drivhuset så vi kan få tidlige jordbær. Vi skal nok ikke vente den helt store høst i år, da det er første års planter. Jeg glæder mig allerede til at smage de varme søde jordbær.


I efteråret tog jeg nogle skud, fra mine dobbelte hvide margueritter. Dem er jeg rigtig glad for og vil gerne ha igen i år. Pottene har stået koldt og lidt mørkt ude i vores gang.Tænk der er liv i nogle dem og i dag fik jeg også kigget til dem.Nu skal jeg så bare vente på at begge dele vokser til, lidt løgplanter fik jeg også på plads dernede. Det er især på denne årstid jeg nyder mit drivhus allermest, tænk at stå i 15 grader mens regn og snebyger kigger forbi.Der var seks skud der havde dannet rødder, og en enkelt tvivlsom som lige får en ekstra chance da der er fine blade men ingen rødder. De deler bakke med de sidste konglys, jeg ikke fik plantet i efteråret. Hvis frosten kommer i næste uge som varslet, bliver margueritter atter flyttet ind.

Se lige min skønne retro transistorradio, den fik jeg i fødselsdagsgave tilbage i november. Jeg tilbringer en masse tid i drivhuset når jeg prikler og roder rundt, så det er dejligt med helt stille musik imens.


Solen har fået vintergækkerne til at lukke op for godteposen. Jeg har flest af de almindelige, men der er heldigvis også nogle få dobbelte derude.
De blå primula begynder også at springe ud nu, det er sjovt at gå på jagt i haven for hver dag er der nyt at glædes over.Mange regnverjs hilsner herfra ;)

12 kommentarer:

 1. Det ligner jo allerede forår i drivhuset. Smart ide med jorbærene i altankassen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja - en lettere oprydning og lidt løgplanter, så er der forår i luften ;)

   Slet
 2. Ja vi spejder hver dag efter nyt, heldigvis sker der en masse.
  Nu skal du høre om jordbær på Samsø. De første der blev sat året før, som dine, ja dem lejer de skolebørn til at klippe blomsterne af, så der ikke kommer bær i år, men først næste år, så er der mere kraft i planterne næste år. Mon du har lyst til at gøre det? :) Så er der en skoleklasse, som tjener en skilling til en tur, fin idé, men nok ikke for de små i din altankasse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var en skøn beretning om de Samsøske jordbær, men jeg tror bare mine får lov at sætte bær i år. Der kan vist alligevel ikke blive til en klassetur, med de få planter jeg har ;)

   Slet
 3. Kan se at du har haft en rigtig dejlig dag i haven :-) Det er så skønt med alt det der sker nu, elsker det simpelthen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Uh ja - jeg elsker også at komme ud og snuse rundt efter små mirakler. At solen så ovenikøbet kigger frem når man har en fridag, gør jo ikke oplevelsen mindre ;)

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 5. Godaften Heidi.Det lyder rigtig hyggeligt med at gå i drivhuset og plante om og høre dejlig musik.
  Vil da lige hugge din ide med jordbærplanter i zinkkassen..........har et lille bed med jordbær der ikke trives.
  Har også primula i blomst rundt omkring...........men har lige været i Lyngby i dag og købt en smuk ranunkel-to små violer og en blå/broget primula.
  Vi har haft nogle gode solskinsdage her.........dejligt for nu trækker det for at begynde at fjerne visne stauder i haven.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var rigtigt dejligt at hygge i drivhuset, når solen er fremme bliver der hurtigt varmt og godt.
   Jeg ved ikke om jordbær vil trives på denne måde, men prøves det skal det.
   Primula og andre små skønheder kan vi ikke få nok af i disse dage. Hvis vejret arter sig, begynder jeg at fjerne visne toppe i haven i næste uge, da jeg har ferie ;)

   Slet
 6. Hej Heidi. Det lyder til at have været en god dag, med hygge i drivhuset. Jeg kan rigtig godt lide din radio og synes også selv, det er rart med musik til arbejdet. Hvor er du god, at du har taget stiklinger af dine marguritter. Jeg synes, det er flot, at du har kunnet holde liv i dem. Det var godt nok billigt for den zinkkasse og god idé at plante jordbær. Et rigtigt røverkøb, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det var så dejligt at komme igang i drivhuset.
   Ja min radio er så kikset, at man næsten kun kan holde af den ;).
   Jeg forsøgte også at tage stiklinger af dem sidste år, dog uden succes så nu håber jeg det lykkes.
   Det var nemlig et røverkøb med den atankasse, jeg tror de havde ryddet op og solgte ud, måske skulle jeg lige hamstre lidt flere, hvis det ikke er for sent ;)

   Slet
 7. Du har da også en masse i haven at gå på jagt efter. Dejligt at se hvor langt du allerede er kommet i drivhuset! Jeg er slet ikke startet i udestuen endnu. Jeg er begyndt at kigge på mine frøposer nåe ja og så har jeg købt nogle......men belært af erfaring venter jeg lidt endnu.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen