Sider,

onsdag den 22. februar 2012

Eksperimentet

Overvintring af pelargonier, er ikke noget jeg har haft stor succes med gennem årene. Jeg havde enten hørt eller læst et sted, at man kunne hænge dem til tørring, det skulle da prøves. Så sidste efterår tog jeg tre pelargonier, klippede dem lidt tilbage, fjernede al jord, dog også en masse rødder. De blev rystet godt rene og derefter hængte jeg dem op i vores brænde rum i kælderen, der er der mørkt og koldt, næsten frostfrit det meste af vinteren. Jeg havde faktisk glemt at de hængte der, men da jeg var nede efter brænde i dag, fik jeg lige øje på dem  Men se nu der. På den ene, var der kommet små fine nye blade, de er lidt gule i det,da de som sagt hænger i mørke. Nu skal jeg ud og købe noget godt jord og få den plantet i en fart, så den kan komme op i lyset, spændende syntes jeg. Tænk at det virkede ;o) De sidste to, ser det stadig ikke ud til at der er liv i, men nu må jeg da vist hellere holde lidt øje med dem, for kan den ene, så hvorfor ikke de sidste to. Det er så sjovt, når sådan et eksperiment lykkes  ;o)

19 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig selv prøvet denne metode, og glæder mig til at se hvordan det går med dine pelargonier, når de har fået "noget at spise" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også, håber at de sidste to også klarer det ;o)

   Slet
 2. Det har jeg godt nok aldrig hørt om, men fedt at det virker. Krydser fingre for de sidste :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg krydser også alle mine fingre, det vil da være så dejligt nemt fremover ;o)

   Slet
 3. Den metode har jeg godt nok heller aldrig hørt om før, men fedt hvis det virker. Nu er Pelargonier heller ikke det jeg har gjort mest i, men jeg har da 2 stk. fra sidste år, der står ude på trappen op til første sal. De ser noget pjevset ud, men håber da de vil komme sig, når de om noget tid bliver plantet om.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 4. Hvis det virker og du får liv i dem, så er det da en genial og pladsbevarende metode at vinterovervintre på. Venter i spænding på, hvordan det går :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fortsættelse følger senere, oh ja det er da genialt ;o)

   Slet
  2. Fint, det ser jeg frem til - jeg har tilladt at linke til din gode idé på min blog her: http://aitoshave.blogspot.com/p/skattekisten.html

   Slet
 5. Det ser interessant ud. Jeg har dog aldrig hørt om den metode. Det bliver spændende at følge udviklingen.
  Selv lader jeg min svigermor stå for vinteropbevaringen - hun har nemlig et "lille drivhus" med varme i drivhuset, som hun bruger til vinteropbevaring. Heldigvis er der også plads til et par af mine planter;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved da heller ikke, hvorfra jeg ved det, men svigermors omsorg er sikkert, endnu bedre ;o)

   Slet
 6. Det er en dejlig opslysning at få, Heidi, for jeg tog så mange pelargoniestiklinger sidste eftersommer, at de fylder lidt rigeligt i mit orangeri, så til efteråret vil jeg prøve den metode med at hænge de bare planter op i stedet. Mange tak og
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og de skal jo også passes hele vinteren, der går det tit galt for mig. ;o)

   Slet
 7. Spændende eksperiment som åbenbart virker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu håber jeg bare at de to sidste også kommer, da det ellers bliver lidt usikkert ;o)

   Slet
 8. De ser jo ikke særlig livskraftige ud, men hvis det virker, er det jo genialt. Glæder mig også til fortsættelsen ;-)

  SvarSlet
 9. Det er ski da smart... rigtig go idé :o)
  Og det ser jo ud til at virke, såååå....

  Ha en go dag....

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen