Sider,

onsdag den 18. april 2018

Jomfruelige højbede og forår....

De sidste dage med højere temperatuer, har virkelig fået sat skub i en af mine absolutte forårs favoritter. De første kobjælder er nemlig sprunget ud og som sædvanligt kom de røde og hvide først. De lilla og den lyserøde følger nok snart trop i dette fine vejr. 

Jeg kan slet ikke modstå de lodne skønheder og de er blevet beundret mange gange i dag.Når ikke engang gammel vane kan holde ens højbedene oppe, så er det vist på høje tid at give dem en make-over.  Det er 3 hold vi har slidt op, på de ca 18 år vi har dyrket i højbede. Vi plejer at bygge dem op af lærke skaller, som desværre har en meget uens tykkelse, men til gængæld er dejligt billige.Det blev et far og søn projekt, som manden og svigerfar tog sig af alene. Det var hårdt og tungt arbejde, så jeg var hende der roste og tog billeder undervejs.Her står de så helt jomfruelige og klar til brug. Denne gang har vi valgt at lave dem af kraftige lærke brædder og manden min har proklameret, at dette var de sidste højbede han laver til haven :).I dag blev de indviet og der blev sat kartofler, løg og hvidløg. Det ser måske lidt overdrevet ud med alle de hvidløg, men vi har en stor svaghed for ovnbagte hvidløg, og inden vinteren er over.... ja så er de væk. Purissima tulipaner står med fine knopper.Jeg er vild med de smukke hvide kugleprimula.Der går vist ikke mange dage, inden trillium begynder at vise kulør.
I går tog jeg billeder af dobbelt blodurt i knop - idag står de allerede i blomst. Min skønne koloni som stak næsen frem ret tidligt på året, fik desværre en ufrivillig udtynding i ugerne med barfrost. Heldigvis er der stadig en del tilbage, nu er det bare en lidt mindre koloni.
En dejlig pakke fra staudestedet er ankommet. Det er flere måneder siden jeg bestilte planterne, så nu skal jeg prøve at genkalde mine tanker og planer fra den gang. Nu kan de lige stå og komme sig lidt, imens jeg tænker :). Forårs stemning ved pausepladsen.Sidste billede er disse skønne,næsten selvlysende blå hyacinter, i den lave eftermiddags sol.

 

Endelig er foråret kommet godt igang og lysten til have og udendørs hygge bliver større og større for hver dag. Nu skal jeg bare ha lavet mig nogle nye have vaner, da mine arbejdstider blev ændret en del, da jeg fik mit nye job, men helt klart hellere det end arbejdsløs.

Tak for alle jeres dejlige kommentarer til mine sidste indlæg :)

Mange glade højbedehilsner herfra :)

10 kommentarer:

 1. Tænkte jeg det ikke nok, selvfølgelig havde du lavet et indlæg. Kobjælder er bare så smukke, sjovt nok har jeg lige i dag købt netop den røde, som du viser her. Jeg tænkte på dig, da jeg fandt mine blodurt, jeg kunne huske du har en ordentlig sjat af dem, mine bliver ikke til flere, du er heldig. Dine Trillium er store og flotte, det varer ikke længe, inden du viser dem i blomst.
  Hvor herligt at du er med igen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Du tænkte rigtigt :). Nu håber jeg at virkelig at den blogger lammelse jeg har været ramt af de sidste mange måneder er aftaget så meget, at jeg igen kan blive lidt mere aktiv, både med indlæg og kommentarer :).
   Jeg er ikke så meget for røde blomster i haven, men den røde kobjælde er helt uimodståelig og meget fotogen, godt du fik fat i den.
   Mine blodurt står i volden omgivet at store sten og det virker som det optimale sted....godt man nogle gange kan være heldig, når man planter noget nyt.
   Dejligt at være tilbage :)
   Knus

   Slet
 2. Hej!
  Så fina Pulsatilla, är så glad att jag ser några som kommer upp i rabatten, men det dröjer ett tag innan de blommar. Så fina odlingslådor, de håller i många år. Så mycket fint hos dig, och den bollprimulan är helt fantastisk.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det er svært ikke at falde for de skønne Pulsatilla, du har noget at glæde dig til :)
   Vi er rigtigt glade for de nye højbede, og vi håber også de holder i mange år.

   Slet
 3. Så fina de nya bäddarna blev. Och tack för tipset om materialet. Det blev väldigt vackert med lärk och det håller väl dessutom längre om jag kommer ihåg rätt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Vi er også rigtigt godt tilfredse med de nye højbede, og lærk er forhåbentlig rigtigt holdbart.

   Slet
 4. Kobjælder er fantastiske! Man bliver helt høj af at se på sådan en lille behåret tingest på denne tid af året :) Den røde er helt skøn - den skal jeg vist have fundet!

  SvarSlet
 5. Hej Marianne
  Kobjælde er nemlig helt uimodståelig så nu skal de nydes i fulde drag. Velkommen til og held og lykke med jagten efter den røde udgave :)

  SvarSlet
 6. Den røde er helt skøn - den skal jeg vist have fundet!


  สมัคร D2BET

  SvarSlet
 7. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  Genting Crown

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen