Sider,

mandag den 15. maj 2017

Terrassen og lidt andet.....

Søndag eftermiddag blev det endelig tid til at plante lidt sommer stemning, i de seks meter altankasser vi har på terrassen. Farvevalget blev næsten det samme som sidste år, for jeg er helt pjattet med denne farvekombination, især når de væver sig imellem hinanden.Jeg plejer at så en god del til kasserne selv. I år dog uden den helt store succes, for det har lange udsigter inden de er klar. Så heldigvis var min hr fader og jeg i onsdags på vores årlige udflugt, til et gartneri med salg af sommerblomster. I år gik turen til Lundager gartneri ved Vildbjerg og der var nok af drivhuse og sommerblomster til rimelige priser at vælge mellem. Et stort drivhus var udelukkende fyldt med spændende krydderurter, men jeg har desværre ingen billeder derfra.

Det ser måske lidt voldsomt ud med alle de petunia, men der er kun seks planter.


Det er ikke så let at indfange de seks meter, men her er næsten det hele med.Flere steder har klatrehortensia næsten overtaget kasserne, men med lidt snilde fik jeg planterne i jorden, Når klatrehortensiaen engang er afblomstret, klipper jeg dem tilbage, så der bliver plads til sommerblomsterne.. Sølv cineraria er genbrug fra sidste år, de er klippet godt tilbage, så de ikke går i blomst med det samme.
Jeg tabte mit hjerte totalt til denne skønne lille sag.  Styrax japonica / Japansk Sneklokke  den er da helt uimodståelig med de smukke knopper og blomster dansende under grenene. Jeg fandt en hvor toppen ikke var taget, så jeg med tiden kan stamme den op. Dens opgave lyder så, at vokse et par meter i år, men desværre vokser den nok ikke så hurtigt. Tænk den kostede kun 40 kroner :)

 Jeg ved lige hvor den skal stå..... nemlig i det hvid gule dråbebed. Det bliver så på bekostning af den lille rosa magnolie.... magnolien blev plantet inden bedet blev lavet og trænger nu til at komme videre.Hængebegonia har jeg ikke tidligere haft som sommerblomst. Det er normalt ikke en blomst der siger mig noget, men denne fine summer wings kunne jeg ikke stå for.Ja den ser jo ikke ud af meget lige nu, men jeg så nogle kæmpe store og flotte eksemplarer i gartneriet, så den kan bare komme igang med at gro i en fart :).Til sidst et par skønne farvekombinationer der matcher helt perfekt.

Nu står den på regn de kommende dage, men så kommer varmen og haven vil nok endnu engang nærmest eksplodere af nye og endnu smukkere blomster......nøj hvor er vi heldige lige nu, hvor vi står midt i foråret med al dens skønhed.

Mange mandags hilsner herfra ;)

12 kommentarer:

 1. Det var vildt billigt for en styrax, som man yderst sjældent ser i planteskoler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tænkte også at det var billigt, men viste ikke at den er svær at få fat på. Ved du om den er hurtigt voksende ??

   Slet
  2. Den er overhovedet ikke hurtigt voksende. Vores er ca 1,80m, og vi har nok haft den i 5 år.

   Slet
  3. Hej igen Marie
   Øv... tænkte nok at den var langsom voksende, så jeg må væbne mig med tålmodighed.
   Tak for dit svar :)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Det må være lækkert at sidde der på terrassen og nyde de flotte altankasser.
  Nøj for en flot Styrax for 40 kr, hvor er du bare heldig. Det er da vildt billigt.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Vi kan jo desværre ikke se vores have indefra, så det er ekstra vigtigt at hive lidt have stemning tæt på.
   Ja det var vist en rigtig god pris for den fine Styrax, jeg var inde og google den da vi kom hjem og sikke priser jeg fandt den til :).
   Knus

   Slet
 3. Den Styrax er vel nok smuk.
  Nu kan den rigtige sommer da bare komme an hos dig - det kommer til at se fantastisk ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg kunne heller ikke stå for den fine Styrax, som jeg ikke kan huske at jeg har set tidligere.
   Ja nu er vi så klar til den rigtige sommer, den kan bare komme an :)

   Slet
 4. Hej Heidi. Det ser helt forrygende ud med dine altankasser. Jeg kan rigtig godt lide farvekombinationerne. Du må have mig undskyldt for jeg har ikke fået tjekket min netbank endnu, men gør det lige om lidt! Det var da et fund med den plante, du skal have i det hvide bed. Nogle gange kan man godt være heldig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for ros af mine altankasser, jeg syntes farverne passer så godt til den gamle slidte terrasse.
   Ja jeg var vist rigtig heldig med prisen på det lille træ :)

   Slet
 5. Ja Lundager er blevet et stort gartneri. Jeg besøger også ofte stedet ved køb af sommerblomster og grøntsagsplanter til køkkenhaven.
  Fin idé med klatrehortensiaen som grøn udfyldning af dine plantekasser. Det ser flot ud med petunia mellem.
  Smuk sneklokke...den vil helt sikkert pynte i dit dråbebed.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingeborg
   Ja det var meget sjovt at besøge Lundager gartneri, udvalget var stort og fint.
   Klatrehortensia har selv fundet vejen til kasserne, og pynter rigtigt fint især nu hvor planterne ikke er vokset så meget til.
   Jeg tror også sneklokke bliver perfekt i bedet :)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen