Sider,

onsdag den 3. maj 2017

Sløret sol og kold blæst...

Ja selv om solen forsøgte at gøre sit og fik temperaturen op i nærheden af 15 grader, var det alligevel en kold fornøjelse i haven idag, da den forbistrede østenvind bestemt ikke har megen varme i sig.

Selvsået forglemmigej er så fin og yndig.Heuchera med masser af knopper.Klematis alpina springer stille og roligt ud.Ny darling i haven Sweet love.
Orange Rosalie begynder også at vise farve nu.Hvad sker der lige her, et enkelt skud i Carl Nielsen rosen hænger slemt, mon frosten har været på spil.Hvid løjtnantshjerte i skønt selskab med Thalia og stribet græs.Let at se på hjerterne at det blæser.På jagt efter æbleblomstknopper i æbletræet ved terrassen.Træet står fyldt med store knopper.Endnu en fin trillium er sprunget ud.De to blomster vender hver sin vej.Narcis minnow er også ny i haven.Skønne liljeformede tulipaner i retrobedet.
I drivhuset er den første blomst i frøplanterne sprunget ud. Det er den fine cosmos Xanthos som vandt.Nede på vores brændeplads står to mindre søjle bævreasp. Det er rodskud som kommer inde fra naboen. Vi rykker dem op lige så hurtigt som de kommer, men disse to har fået lov at stå. De er ikke så lette at se uden blade, så jeg har sat krydser ved dem.For nogen tid siden hvor jeg sad og drømte i drivhuset, slog det mig at de ville være oplagte klatrestativer til klematis. De har den masse smågrene som jeg tror klematis vil elske at boltre sig i.


Så nu er de to Dorothy Walton der blev indkøbt til formålet plantet. Ja lige nu ser de jo ikke ud af meget, men de har vel nogle måneder at vokse i inden de skal igang med at blomstre. De er i gruppe 3.Fyldte anemoner og kugleprimula er et fint match.Klematis Duchess of Edinburgh blev plantet ved portalen, hvor den kan kigge på sin kusine der står med store knopper.


Det er ikke kun i bedene blomsterne springer ud, græsplænen vil også være med. Så det kan ikke vare længe inden der igen skal gang i mælkebøtteoptageren.Vel inde efter en dejlig men blæsende dag i haven, skulle jeg lige tjekke vejrudsigten og hvad ser jeg.... nattefrost i næste uge!!!. Det er forhåbentlig løgn, for jeg tror bestemt ikke mine nyplantede klematis og alt det andet har godt af det Øv Øv.

Mange onsdags hilsner herfra :)

4 kommentarer:

 1. Sikken en masse lækre planter du viser men øv da med mere kulde, som om det ikke er nok at vi skal bøvle med den modbydelige kolde vind. Tror du det hjælper hvis vi råber i kor...vi vil have forår nu ;o))

  SvarSlet
 2. Så vil jeg være med i koret, Vi vil have forår nu. Det kan da ikke være for tidligt. De fine gule blomster har vi også rigtig mange af. Clematis ser aldrig ud af ret meget fra start, som regel kommer de da, jeg har nu et par stykker som ikke gjorde. Fin lille trillium du har der, det siger jeg nok hvert år :) Hold da op din kosmos er langt, mine er lige kommet op :)
  Knus

  SvarSlet
 3. Altså hvor har du bare mange blomster og hvor jeg syntes de er kommet godt op.
  Mit er slet ikke så langt fremme.
  Vi har dog haft det mest pragtfulde vejr i dag.
  Håber bestemt ikke på frost. Mine ærteblomster er sat ud i dag!!!!!!!!

  God aften
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Jeg bliver helt svedt over, at der måske kommer nattefrost i næste uge - det havde jeg ikke regnet med - har plantet både dahlier og citrustræer ud! Jeg håber, det lige går ellers må jeg dække dem med et tæppe! Din heuchera ser virkelig pæn ud. Jeg er helt overrasket over, at den er så langt fremme, det er mine ikke endnu, men de ser fine ud!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen