Sider,

lørdag den 11. februar 2017

Sol og nyt kamera

Hvor er det skønt, atter at kunne nyde en dag med sol og klar blå himmel, efter de mange grå og pivkolde februar dage. Der blæser dog stadig en iskold østenvind, men når solen er fremme er den altså lidt lettere at kapere. 
Så fik jeg endelig købt mit et nyt kamera. Det gamle har længe været lunefuldt og den sidste tid helt umuligt, tror jeg har slidt det op ;). Nu skal jeg bare igang med at øve mig og blive fortrolig med det nye kamera og på en smuk solskinsdag som idag, er jo oplagt at komme igang også selvom det er hårdt for fingrene i kulden.Den store græs er stadig dekorativ, men inden længe er det atter tid til at klippe den ned.Blodblommen står med masser af skønne knopper.Primula i frosten på en grå onsdag.Og på en solrig lørdag.Stolt majs med knækket nakke.Gul bede i onsdagens gråvejr.Tydeligt at solen gør billederne godt.Det gamle æbletræ pakket ind i efeu, giver en dejligt grøn stemning midt i alt det golde.Vintergækkerne pibler frem overalt, her i gråvejr.Og i solskin.En druknet guldsmed i vandposten.Træpæon med fine nye skud.


Den lave sol kaster fantastiske skygger.Glaskugler frosset fast i isen.Allium myldrer frem.Flere skønne vintergækker.Tulipaner mylder også frem. Det ville nu være dejligt med et beskyttende snedække til de kommende nætters frost, men selvom det har sneet i flere dage er det hele blæst væk, så jeg håber på det bedste.Her er den så, min nye følgesvend. Jeg har igen valgt et kompakt kamera. Måske ikke det bedste valg, men det passer rigtigt godt til mit temperament og er let at ha med rundt. Det er noget anderledes end mit gamle Samsung kamera, så det er bare at komme igang med at øve, og ja jeg har læst mig igennem de 166 siders manual, for at lære dets muligheder at kende.Det har dog ikke været de bedste dage til at afprøve ny teknik i. Det er svært at holde kameraet stille når hele kroppen ryster af kulde, men indtilvidere er jeg godt tilfreds med mit nye køb ;)


Mange glade solskinshilsner herfra ;)

19 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Jeg vidste du havde lavet et indlæg, når du skrev hos mig :) Tillykke med dit nye kamera, det går helt godt med træningen, kan jeg se, flotte billeder. Jeg er imponeret over, at du har læst hele manualen, det klarer jeg aldrig, jeg spørger bare Bent, og kan ikke huske hvad jeg fik at vide kort efter. Dine træpæoner er nået langt.
  Vi glæder os til at se jer til sommer.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja sådan er jeg jo så forudsigelig ;) Tak det er så dejligt med nyt kamera, det var virkelig også tiltrængt. Det er da vist også mest fordi det har været så koldt og gråt at jeg har fordybet mig i manualen. Heldigvis var den let at komme igennem, da der var masser af billeder, nu må vi så bare se hvor meget af det jeg husker ;)
   Træpæonen har godt med fart på, bare den nu også husker at sætte mere end en knop i år ;)
   Vi glæder os også helt vildt til at gense jer og jeres skønne have til sommer, måske bliver det engang i uge 26 vi kigger forbi, hvis det passer jer. Skal lige ha ferien godkendt på arbejde først ;)

   Slet
  2. Ja men det passer helt fint i uge 26, så skulle der gerne være masser af roser i blomst.

   Slet
 2. Tillykke med det nye kamera, som du har taget de gode billeder med:-) Sikke fint solskinsvejr du har haft, det letter stemningen efter alt det grå vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja nu skal jeg bare lige vende mig til at bruge det, jeg er endnu ikke helt fortrolig med det.
   Det var så skønt at se solen igår, nu er vi atter tilbage i den grå og triste suppe ;)

   Slet
 3. Kære Heidi Tillykke med kameraet, det ser ud til at tage vidunderlige billeder. Jeg skal også have et nyt men jeg synes, at det er svært at vide hvilket man skal vælge. Skønt billede med din smukke hæk. God weekend knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Jeg tror jeg bliver rigtig glad for det nye kamera, men det kræver lige lidt øvelse inden jeg er helt fortrolig med det. Jeg har også brugt lang til på at beslutte hvilket kamera jeg skulle vælge, men har brugt nettet og youtube en del især til at udelukke kameraer, god jagt med at finde dit nye kamera ;)

   Slet
 4. Hej Heidi. Tillykke med dit nye kamera. Det er nogle supergode billeder, du har taget. Man ser tydeligt forskel mellem gråvejr og solskin. Du bliver nok rigtig glad for dit kamera:)
  Det er dejligt at se, alt det der pibler op i haven lige nu og selvom der er frost og hundekoldt, så virker billende lovende om at foråret er lige om hjørnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak jeg tror også jeg bliver glad for kameraet, nu skal jeg så bare øve mig en masse. Det er skønt som det hele pibler frem i haverne lige nu, lige hvad vores hungrede havehjerter trænger til ;)

   Slet
 5. Også tillykke herfra, billederne er virkelig gode og jeg synes da at planterne er noget længere fremme hos dig end her hos mig (eller også gemmer de sig under sneen).
  Hvor er det bare dejligt med solskin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja det er dejligt med et nyt kamera og nu har jeg så god tid til at øve inden havesæsonen rigtigt går igang.
   Her vestpå har vi haft det mildt indtil nu, så måske har planterne et lille forspring, men her er der jo heller ingen sne de kan skjule sig i ;)

   Slet
 6. Tillykke med dit nye kamera. Det er da nogle fine billeder du har taget.
  Imponerende at al sneen er blæst væk...her er der kun tøet ca. halvdelen væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Jeg er også rigtigt godt tilfreds med mit nye kamera, tror nok vi skal blive gode venner ;)
   Tror heller ikke jeg tidligere har oplevet at tre dages snefald er blæst væk på denne måde, men det er helt ok ;)

   Slet
 7. Hvor er det fedte dit nye kamera, det er lige sådan et jeg kunne tænke mig. Jeg vil da prøve at google det, mit gamle er også ved at stå af. Det er super skarpe billeder du har taget.
  Imponerende at du har læst hele manualen.
  Tillykke skal også lyde fra mig.
  Knus fra Linda
  PS. jeg kan se du har min gamle blog Casa Asti på din fane, den er lavet om til Casa Rosen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er hårdt arbejde for diverse kameraer at bo sammen med os havetosser, det bliver jo til rigtigt mange billeder om året ;)
   Kameraet er endnu for nyt til at jeg tør at anbefale det, men jeg er indtilvidere rigtigt godt tilfreds, men god ide at google først, det har jeg også brugt lang tid på.
   Manualen var ganske let at komme igennem, der var godt med billeder og alt med film kom jeg hurtigt igennem.
   Nu har jeg fået fjernet din gamle blog og sat din nye ind istedet for. Ja det er ikke hver dag jeg får kigget på min blogliste ;)

   Slet
 8. Hej Heidi.En ny verden åbner sig med et godt kamera. Det er meget smukke motiver du har fundet,jeg er vild med dit første billed. Det ser ud til, at foråret er mere fremme hos dig end her. Hygge herfra med ønsket om et godt haveår,med masser af nye billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Ja det er dejligt med et nyt kamera, som virker. Det gamle var også rigtigt godt men tror simpelthen det var slidt op.
   Her er godt gang i alle vækster, så det varsler godt for det nye haveår ;)

   Slet
 9. Hej Heidi!
  Är fascinerad av alla fina snödroppar,och annat som redan kommit upp hos dig.
  Vi har en solig fin dag idag, härligt.
  Det blev fina bilder.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Jeg er også helt vild med de ukuelige vintergækker, som blomstrer så fint lige nu.
   Her er det desværre overskyet og gråt idag, så det må blive en indedag ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen