Sider,

søndag den 12. februar 2017

Grå og ryddelig søndag

 Det smukke solskinsvejr igår holdt desværre ikke ved, så nu er vi atter tilbage ved det kolde grå og triste februar vejr.

Heldigvis har jeg tyvstartet foråret og nyder disse smukke iris Reticulata i fulde drag.Nå.... manden min er på døgnvagt, så søndags underholdningen ligger helt og aldeles på egne skuldre. Jeg har længe irriteret mig over al rodet, jeg har samlet til huse i mit kælderværksted og nu skulle det være slut. Jeg kender mig selv så godt, at det er nu inden haven kalder, der skal styr på rodet.Efter at ha gennemgået alle lag af rod, kan jeg konstatere at det ihvertfald er tre år siden jeg sidst har været i bund. Gamle juledekorationer og adventskranse er ret afslørende ;)Værkstedet er også en tur ned af memory lane, da jeg har gemt forskellige kreationer fra de 20 år vi har boet her. Diskuterede længe med mig selv om hele skidtet skulle smides ud, men bestemte mig for at beholde alt for nostalgiens skyld.Det ser måske stadig rodet ud, men tro mig der er stor forskel og gulv og arbejdsbord er helt ryddet.Frem fra bunkerne på bordet, dukkede de gemte husløg fra juledekorationerne op. Nu er de plantet og skal ned i drivhuset og stå der hele sommeren, så jeg forhåbentlig kan være selv forsynene til næste jul. De kan dog ikke tåle frost, og må vente på at blive flyttet.Min gamle bowia stueplante der visner ned om vinteren dukkede også frem. Nu er den for første gang efter mange år blevet delt og plantet i frisk ny jord. Du kan se mere om planten   herEt par kaktus så dagens lys, nu er de plantet og hvor var det godt med nogle gode hansker til den opgave.Dagens skjulte skatte. Der var også lige en pose med lidt forår til drivhuset. Hyacinterne er blevet lidt blege af at stå i kælderen, men de skal nu snart få en sundere farve.Nede i drivhuset kunne jeg konstatere mine show aurikler, trænger til omsorg. Det blev dog ikke lige idag, men jeg må snart huske at ha lidt vand med ud til dem.
Påskeklokkerne hænger noget med hovederne i disse dage.

Inde i kældergangen står to aonium og venter på varmere tider.Det er dejligt at sidde her og pudse glorien ovenpå oprydningen. Det var godt jeg endelig tog mig sammen og vil fejre det med et langt bad inden resten af dagen skal bruges på hygge og afslapning.

3 kommentarer:

 1. Så flittig du har været, du kan roligt pudse din glorie. Jeg kan godt se forskel, du har ryddet op. Næste gang du får den trang, kan du så ikke rydde op i din blogliste, der er mange meget gamle i mellem, måske skal den ikke være så lang. Nogen af dem melder sig måske igen, det kan man da håbe. Drømmegaven eksisterer f.eks ikke mere. Det er bare et forslag, det skal jeg jo ikke bestemme :)
  Knus

  SvarSlet
 2. Mon alt min snak om rengøring og oprydning smitter, det ser i hvert fald godt ud og hvor ville jeg da ønske jeg havde sådan et kælderrum. Jeg er ved at indrette en lille kreahule oven på men der er ikke rigtig plads til at stå med binderi ting.

  SvarSlet
 3. Tillykke med veludført gerning - det er dejligt at få det gjort

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen