Sider,

onsdag den 9. december 2015

Have abstinenser...

Det er en hel uge siden jeg sidst har været en tur i haven. Da jeg havde fri i weekenden, var det bestemt ikke vejr til at drive mig ud og væk fra brændeovnen, og til hverdag er det jo mørkt når jeg kommer hjem. I dag skinner solen til gengæld og endelig kunne jeg atter komme ud og nyde stemning i den grønne vinterhave.Jeg gik straks igang med at kigge efter juleroser i volden, for en uge siden var der ingen tegn på liv.Idag så det betydelig meget mere livligt ud, tænk at der kan ske så meget på en enkelt uge.Det er ikke bare juleroserne der er begyndt at skyde, også en stor del af mine påskeklokker er i fuld gang. Jeg fik fundet saksen og nu er alle gamle blade klippet ned. Det er måske for tidligt, men jeg kan nu bedre nyde synet uden de visne og grimme blade.Over alt pibler det frem.


Jeg glæder mig helt vildt til at gense de forskellige skønheder, og med den fart de har på kan det ikke vare længe.Den stinkende nyserod har også travlt og her er der også sket meget på en uge.Det er her i stenvolden helleborus festen snart starter.New Dawn sætter stadig nye knopper.Okay okay... de dobbelte blodurt er også begyndt at skyde. Knoldene er efterhånden godt blotlagte, det er sikkert al regnen der har skyllet jorden væk. Nu er det store spørgsmål så bare, om jeg skal dække dem til med jord, både for at beskytte knopper og knolde mod frost eller bare lade dem være. Det må jeg vist undersøge lidt nærmere. Det er på denne årstid jeg holder mest af den store efeu der næsten dækker hele æbletræet. Men på en solskinsdag som idag, er den da så skøn med sin flotte mørkgrønne farve. I buen er der kig til naboens garage hvor klematis blue angle vokser i et stativ.Klematisen gør ikke megen væsen af sig lige nu, men det gør de pletter i luften der gror i bunden af bedet til gengæld. De er klatret op i rionettet der nok er 3 meter højt og tænk nu har de nået toppen.
Det syntes jeg er helt vildt, men heldigvis er der stadig masser af vækst ved jorden, her blander de sig med lavendel.Lettere spist men super fin primula. Der er to nye knopper på vej i solhat Green Jewel, jeg tvivler på de når fuld blomstring.

De hvidløgs fed som jeg satte for en lille måned siden, har virkelig også fået lagt fra land. Det ser ud til at alle fed spirer, så sikke vi kan komme til at stinke til sommer, glæder mig allerede.De sidste blade på mirabellen lyser fint op, mod naboens gamle forvoksede grantræ.Solstriber kan man ikke få nok af.De to små bregner som jeg flyttede til mit nye skyggebed, står fortsat fint grønne.Solen står så lavt at kun små dele af haven bliver oplyst af gangen.Det var rigtigt dejligt at komme ud og få tilfredsstillet mine have abstinenser på denne smukke dag. En lille time gjorde underværker og nu føler jeg mig rustet til at få endnu flere julegave indkøb fra hånden idag.

Mange glade solskinshilsner herfra ;)

11 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Ja du fik da bestemt også noget ud af den time, du var ude. Jeg skal love for, det er gået stærkt på den uge, jeg tror ikke jeg kan være med. Jeg må ud og kigge mine påskeklokker efter i sømmene i morgen, nu er det for sent. Jeg er overrasket over blodurten, det var da imponerende. Jeg flyttede min i foråret, jeg må have kigget efter den, den stod for skygget, spændende om den er der.
  Solskinshilsener tilbage til Struer og dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg blev godt nok overrasket, da jeg så hvor stærkt det er gået. Temperaturer på omkring 10 grader døgnet rundt har virkelig sparket gang i væksten ;)
   Du må helt klart ud og kigge under bladene, for at se om der ikke gemmer sig noget godt til dig også.
   Jeg håber at blodurten kan klare sig, når den allerede stikker snuden frem nu.

   Slet
 2. Hold da op. Det ser jo nærmest ud til, at der er forår på vej hos dig. Ret godt klaret at springe vinteren over og gå direkte til foråret. I like :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bonnie
   Ja det ser næsten ud som forår, men vi slipper jo nok ikke for frost og vinter ;)

   Slet
 3. Solskinsvejr gør så stor en forskel her om vinteren. Skønne billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja soltimerne har jo ikke ligefrem stået i kø den sidste tid, så dagen er blevet nydt i fulde drag, især når det atter er blæst op her til aften ;)

   Slet
 4. Det er virkelig så super skønt med noget blå himmel, imellem alt det grå og våde. Det driver energien frem sammen med påskeklokkerne. Det er en sjov blanding haven er i lige nu. Noget er ikke helt afblomstret og andre ting er ved at skyde på ny. Det bliver spændende hvordan resten af vinteren kommer til at forløbe. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Det er virkelig en fornøjelse med sol og blå himmel, især når vi bliver tildelt så få i øjeblikket.
   Ja haven byder på et skønt sammensurium af forår sommer og vinter i øjeblikket, men lur mig om frosten og vinteren ikke banker på til januar ;)

   Slet
 5. Hej Heidi.Dine billeder ser næsten helt forårsagtige ud med alt det der pibler op af jorden.Utroligt hvad solen gør for vores humør og have.
  Må da vist lige ud og se om jeg kan finde små skud af min blodurt.
  Rigtig god uge knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej Heidi. Sikken en rundtur i din have. Det er fantastisk som alting pibler frem hos dig. Nu må jeg også ud i weekenden og se om noget lignende er på gang her:). Jeg kunne også godt lide billederne med solstriber. Det ser dejligt ud og man glemmer jo helt, at det er december. Håber, du har fået købt julegaver.

  SvarSlet
 7. Hallo Heidi...
  ich habe in deinem Garten viele Pflanzen gefunden, die ich auch habe... Wie ich sehe suchst du auch schon nach den Knospen der Christ- und Lenzrosen. ;-) Ich glaube das ist auch hier bei uns in der dieser Jahreszeit eine Lieblingsbeschäftigung.

  Mir gefällt auch deine Hecke die den Nutzgarten von restlichen Garten trennt.

  Lieben Gruß Erwin

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen