Sider,

onsdag den 2. december 2015

Dagens dronning...

Kan kun blive denne fine New Dawn rose, som også næsten var den eneste blomst jeg kunne finde i haven idag.

Her har det været en overskyet og grå dag, men tørt og med temperaturer i nærheden af 10 grader. Der var ingen vej udenom, jeg måtte i haven. Haven var nemlig ikke helt klar til vinter endnu, så det skulle der gøres noget ved. Det er jo sådan det går, når to nye bede presser sig på lige inden lukketid.
De selvsåede nyserod, som står i volden er vokset rigtigt godt i år.Der er ovenikøbet en enkelt plante, som står med en stor knop.
For at få lidt farve ind i indlægget.De to brune græsser i mit lille retrobed, er også vokset gevaldigt. De har bare en fejl, de dækker næsten hele bedet. Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at få dem hævet lidt op i bedet. Hvordan det skal løses, må jeg vist bruge vinteren på at regne ud. Jeg fik plantet to små buksbomkugler i det lille nye skyggebed.Overalt i haven lå der masser af blade efter Gorm kom forbi, de er nu blevet revet sammen, så den meget våde græsplæne får en chance for at tørre lidt.
Endnu en lille farveklat. Jeg er så glad for mine to nye bede og nu er de klar til vinter.Flere primula i det tidligere runde nu dråbeformede bed, kvitterer allerede ved at blomstre.


Glasbær, floks, alunrod, staudesalvie og scabiosa blev endelig flyttet til deres nye pladser. Så blev der nemlig plads til at jeg kunne få flyttet Odyssey til sin nye plads. Jeg havde stadig en del poser med løg, som skulle lægges i krukker. De er nu blevet fordelt i de nye bede, så knapt 100 løg kom også i jorden.
En ekstra farveklat.Det var dog lidt hårdt for græsplænen at der sådan blev trampet rundt, men mon ikke den klarer det.En kort overgang troede jeg at solen ville kigge frem, men nej det lille hul i skydækket blev hurtigt lukket igen.Ja der var ikke megen julestemning i dette indlæg, men nu er haven klar til vinter... Jubii jeg nåede det og nu skal det være lysten og godt vejr der får mig ud og nyde haven og ikke dårlig samvittighed og stress.

Der er stadig plads til flere planter i de nye bede, så jeg kan tillade mig at drømme og lede efter nye spændende planter.

Mange havehilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Du har da haft travlt, godt at blive færdig inden vinteren sætter ind, hvis den gør det.
  Her var det også gråt og mildt og heldigvis stille vejr, så vi fik også lavet lidt derude i dag.
  Nu er der plads til at købe lidt ved forårets plantemarkeder, slet ikke så dårligt :)

  SvarSlet
 2. Hej. Sikken en disciplin du har. Det er flot, at du er færdig til vinter. Så skal du da også rigtig nyde det nu. Jeg glæder mig til at følge dine planer med dine nye bede.

  SvarSlet
 3. Kære Heidi Dejligt, at du blev klar til vinter og julehygge. Skønt en sådant en sartfarveklat i alt det brune og grønne. De roser har da været helt fantastiske i år. Flot nyserod, dem kan jeg supergodt lide. Kh Tina

  SvarSlet
 4. du har været flittig :) - jeg er desværre ikke helt vinter-klar endnu, men til gengæld jeg jeg færdig med alle julegaverne ;)

  SvarSlet
 5. Der ser stadig dejligt ud hos dig. Fantastisk med en selvsået nyderod. Og den står ovenikøbet rigtigt godt, der hvor den har valgt at slå sig ned.
  God aften.
  Kh. Bonnie

  SvarSlet
 6. Godaften Heidi.Dejligt at du nu er vinterklar.Og spændende med dine nye bede.
  Og jeg synes da at det er fantastisk med sådan en smuk rose.
  Er da også lidt misundelig på din nyserod.................mine to er desværre gået til.
  Men primula der blomstre har jeg dog også.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen