Sider,

mandag den 13. april 2015

Blæsende feriedage...


Jeg er så heldig at den står på ferie i denne uge. Have og afslapnings ferie er en lise for sjælen og den startede helt fantastisk, med rigtigt dejligt og lunt vejr i weekenden. Desværre er det gode vejr bæst væk, for nu er det igen koldt og blæsende, men jeg satser på at det fine vejr vender tilbage sidst på ugen.

De første blomster i min blodblomme er sprunget ud.Den er plantet i en stor zinkbeholder, og trives åbenbart godt ved det. Jeg skal jo nok ikke regne med at den bliver så stor, som hvis den var plantet direkte i jorden, men nu kan jeg jo også bedre nyde synet, af de smukke blomster.

 

Den første blomst i mine lilla kobjælder er sprunget ud. Dem holder jeg rigtigt meget, af især deres lodne look charmerer mig, og hvert år får jeg taget rigtigt mange billeder af dem.
I weekenden fik jeg plantet mine påskeklokker ud i volden. Det er blevet lige så godt som jeg havde forestillet mig, skønt når drømme og virkelighed går op i en højere enhed.De fleste er ved at være afblomstret, men en enkelt rosa med prikker er lige sprunget ud.Det var ikke nogen fornøjelse at gå ude og arbejde i dette blæsevejr, så jeg valgte at gå i drivhuset og prikle lidt. At prikle er ren meditation for mig, jeg ved godt at mange ikke deler min glæde, men jeg nyder det. De første knopper i et par tidlige klematis har også vist sig.


Perlehyacinter i volden.Der er også godt gang i de almindelige hyacinter.

Dobbelt blodurt var ikke så let at indfange i blæsten. Tulipanen Paul Scherer bliver aubergine farvet, men i disse dage ser den nærmest ud som den har pyntet sig med læbestift.I efteråret satte jeg en pose med blandede perlehyacintløg. Disse fine skønheder med brede blade var imellem.

Sidste forår var jeg så heldig at få nogle hvide violer foræret, så nu kan jeg prale af at ha høneballevioler i haven.Mange afslappende feriehilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Heldigt at I fik fint vejr i weekenden, det gjorde vi desværre ikke en gang. Der skal godt nok meget tøj til i dag, for søren da hvor det blæser. Jeg er lige kommet ind, man bliver kuldret i hovedet af den blæst.
  Ja det er meget godt at have blodblommen i en zinkbalje, så du kan få flotte billeder af blomsterne, min er så høj nu, så det kniber for mig at få billeder af den. Ja kobjælderne er så skønne, dem har jeg også taget billeder af de sidste dage. Det ser fint ud med påskeklokkerne i volden. Ja og du har ret, jeg er en af dem, der ikke bryder sig om at prikle :) Din blodurt og din tulipan er længere fremme end mine, men vi har så heller ikke haft varme hos os i weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja varmen i weekenden har sat godt skub i væksten, du er dog stadig foran med en del planter ;)
   Lad os håbe at det snart er slut med al den blæst, idag både regner og blæser det her, så jeg bliver bare inde i varmen.
   Kobjælderne har vi begge en svaghed for, mine hvide er desværre ikke dukket op i år, de plejer ellers at være så stabile, nå så er det godt man kan købe nye, for dem vil jeg ikke undvære i haven.
   Jeg ved du ikke er glad for at prikle, men med din store have har du jo også masser at se til ude.

   Slet
 2. Godaften Heidi.Ja !!! her hos mig har det været hundekoldt og blæsende....................men håber da at vi får lidt bedre vejr i løbet af ugen..............oh ikke mindst for din skyld nu du har ferie.Dejlige billeder du viser i dag.Blomsten på blodblommen er bare SÅ smuk.
  Og de fine kobjælder er slet ikke til at stå for.
  Og du ved jo at jeg bare er vild med din stenvold,med alle de dejlige påskeklokker.
  Jeg tror desværre at min blodurt er forsvundet........................lidt ærgerligt
  Fortsat god ferie knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var vist en kold dag over hele landet igår, nu er det også begyndt at regne her så det bliver vist indedag idag.
   Jeg er også vild med vores stenvold, og jeg syntes påskeklokkerne passer så fint ind.
   Øv hvis din blodurt er forsvundet.
   God dag til dig ;)

   Slet
 3. Så mycket fint du har som blommar redan. Mina backsippor har inte kommit så långt ännu. Den färgen är vacker. Blodört är en växt som jag måste skaffa mig, vacker. Har en klematis i full sol, som har stora knoppar, de övriga visar inte mycket till liv.
  Ha det gott! Marika

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Hvor er volden fin med påskeklokkerne. Det ser bare godt ud. Du har mange flotte forårsblomster. Herligt med ferie. Det har jeg også pånær i morgen, men fra kl. 16 i morgen er der ferie igen!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen