Sider,

fredag den 25. juli 2014

Rosenslynger og sydlandske temperaturer

De sydlandske temperaturer vi holder os i disse uger, medvirker til en lidt anderledes måde at leve på. Vi er aktive om morgenen og igen om aftenen, men midt på dagen i den varmeste tid står den på siesta og afslapning Stakkels alle jer der ikke har ferie og må arbejde i denne varme.
Denne smukke rosenslynger, er godt på vej mod toppen i dette simple stativ, jeg har lavet af gamle grene. Jeg nåede ikke selv at få sået frø i år, men så er det jo dejligt, at man kan være heldig at finde nogle store flotte i handlen.Jeg holder meget af de smukke dekorative blomster.De er også meget fine som afblomstret. Den skønne Rozanne liver godt op, i et ellers tørt og kedeligt område af det blå/lilla bed.Der er også lidt forskellige floks, men de er desværre ikke nær så blomsterrige som de plejer.De første Liatris er ved at springe ud.De fine middelhavs prydløg har lagt sig i græsset hele vejen langs stakittet. Heldigvis vokser græsset slet ikke i denne varme og tørre sommer.Tages snowdrift er også kommet i blomst. Den er ikke helt så stor og fyldig som vanilla og andre creme udgaver. Den er lidt mere pjusket og meget smuk da den ikke er så voldsom i blomsten.Knop i går blomst idag, det går rigtigt stærkt i disse dage, endnu en klokkeranke er ved at blomstre.Nede i vandposten satte jeg sidste sommer en hvid åkande. Jeg havde helt opgivet den, da vi ikke havde set noget til den overhovedet. For nogle uger siden, fik jeg den ide at sætte et sjovt gammelt stykke træ ned i posten for at skjule slange og ledning mest muligt. Og se nu her vandet er godt nok blevet lidt trist i farven, men nu myldrer det frem med flotte åkandeblade. Det gamle stykke træ var åbenbart lige det der skulle til, for at næringsindholdet i vandet blev perfekt..... ja det er bare min teori, så nu mangler der kun en smuk blomst.Det begynder snart at blive svært for min lille kobber guldsmed at danse omkring på vandoverfladen.


Stokroser i modlys.Hvis vi er heldige kommer der vist lidt regn imorgen og masser på mandag. lad os håbe at vejrudsigten holder stik, da vi virklig godt kan bruge en masse regn til vores tørkelagte haver.

Mange siesta hilsner herfra ;)

18 kommentarer:

 1. Så flotte rosenslynger du har! De er så vakre og de må jeg ha hvert eneste sommer :-)
  Det er så tørt her også, at nå ønsker jeg masse regn til hagen!

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja rosenslynger er ikke til at undvære, den skal jeg også helst ha hvert år.
   Vi er vist rigtigt mange der drømmer om regn..... tænk at ønske sig regn i ferien ;)

   Slet
 2. Det ser godt ud i den smukke have

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder af dine mange smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase, godt du nød mine billeder ;)

   Slet
 4. Hej Heidi. Sjovt med din åkande, jeg tror på din teori! Ja, jeg startede på arbejde i mandags og vi har det varmt derinde, men det er jo ligeså varmt udenfor. Jeg nyder det i fulde drag og bliver afkølet ved at bade eller sætte mig i skyggen. Men der bliver godt nok ikke gjort særlig meget praktisk arbejde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg tror også at det gamle træstykke gjorde forskellen, så nu tør jeg da ikke fjerne det igen ;)
   Stakkels dig at skulle arbejde i disse varme dage. Praktisk arbejde kan altid laves, så nyd du skyggen evt med et forfriskende fodbad ;)

   Slet
 5. Sjovt at åkanden pludselig livede op :-)
  Godt at høre at I kan finde ud af at leve efter de sydlandske forhold. Her kommer vi hver dag til at lave for meget midt på dagen, så vi bliver helt trætte ... I morgen må vi altså prøve at holde siesta!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja måske var jeg også for naiv at tro man bare kunne få en åkande til at vokse uden at tilføre vandet noget næring, men det har træstykket åbenbart rettet op på nu ;)
   Siesta kommer helt af sig selv i disse dage, jeg bliver helt utilpas hvis jeg opholder mig ude i varmen, midt på dagen ;)

   Slet
 6. Sikke dejlige billeder, skønt haven er tørkeramt. Vidunderligt at din åkande gik i gang, det er bare så fint med et vandindslag og åkanden fuldender billedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Tak for ros af billederne ;)
   Jeg holder rigtigt meget af vand i haven, og syntes også at åkanden er perfekt i vandposten ;)

   Slet
 7. Hej Heidi.JA !!! vi er vist mange der lider her i sommervarmen...........men kan høre torden det fjerne.
  Bare der nu kommer noget regn.Flot rosenslynge du viser.
  Smuk udgave af tagetes................har selv sået Vanilla,Og de er blevet meget flotte.
  Det går bare SÅ hurtigt med blomsterne i denne varme.Nogle af roserne holder kun et par dage.
  Fint med åkander i dit lille bassin og kobberguldsmeden er bare flot..............købte jo også en i London sidste år.Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Her har det også tordnet i det fjerne en stor del af dagen, og det blev da også til et par småbyger.
   Vanilla har jeg også haft flere gange i haven med stor succes, men denne er også rigtigt fin.
   Ja desværre er varmen meget hård ved holdbarheden på blomstene, så vi må nyde dem ekstra meget ;)
   God weekend til dig også ;)

   Slet
 8. Den tagetes kender jeg ikke, men hvor er den fin. Kan du huske, eller ved du om det er en F1 hybrid.
  Hvor er dine slyngblomster fine, dejligt med noget der kravler i vejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg syntes også at den tagetes er superfin. Jeg kan ikke lige huske om det er en F1 hybird, da frøposen vist stadig ligger i drivhuset, men jeg skal nok vende tilbage, hvis finder posen ;)

   Slet
 9. Härliga blommor, blev speciellt förtjust i Klockrankan, och den ljusgula Tagetesen, riktigt fina. Ha det gott i värmen/Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja er klokkerankens blomster ikke smukke, dem kommer jeg nok til at tage mange billeder af ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen