Sider,

onsdag den 9. juli 2014

Kan i holde varmen....

Her er det ihvertfald intet problem i disse dage, 28 grader som vi har haft i dag og har udsigt til de næste dage er rigeligt til mig. Mine dage forsvinder med masser af arbejde, sommergæster, sønnens fødseldag og ikke mindst vanding vanding og atter vanding. Det er ikke de store regnmængder, vi er blevet tildelt her. Der er dog kommet 10 mm for et par dage siden, men her er knasttørt og med al den varme og blæst, ja så er det altså op ad bakke for alle planter i øjeblikket, selvom vi vander en del.

Vores sommerfuglebuske er så småt begyndt at springe ud, her er det den mørke Black Knight som vi har 3 af i vores stenvold.Den lyse er allerede godt besøgt. De er plantet så de kan skærme lidt af, både for vores og naboens skyld. Jeg er rigtigt glad for dem og de virker helt efter hensigten.Rosenholm som vokser i æbletræet er også begyndt at springe ud, inden længe er træet pyntet med hundredevis af små fine blomster.På fire år er den nået omkring fire meter op, og jeg holder rigtigt meget af de små blomster.Bregner og hvid haveklinte i eftermiddagssolen.Bag drivhuset står denne randblomstende hortensia, den lider som alt andet også under vandmanglen, men er heldigvis så godt etableret at den nok skal klare sig, håber jeg.En meterhøj kløver har slået sig ned, sammen med mine staude margeritter. Det gør bestemt ikke noget da de klær hinanden rigtigt godt. En af mine Giardina roser har valgt at sætte en masse små knopper inde i selve blomsten, den lider vist også i tørken.
Mellem tårnene med Giardina roser og Deutzia har jeg sået katost.Det er altid så spændende med nye blomster, og de passer perfekt ind, og hjælper med til at dække det triste stakit.  I samme bed står den lille glasbær, jeg købte i efteråret. Den står nu med masser af fine små knopper.Det er rart at komme hjem i skyggen, efter en lang varm dag på arbejde, først afslapning på den ene bænk.Og da solen ramte den, søgte jeg ned på næste bænk i skyggen.Nede ved brændepladsen står lidt krukker. I den ene krukke er der to slags liljer, der er også krukker med lime tobaksplanter og grønne rævehaler og dahlia.Mange varme hilsner herfra ;)

8 kommentarer:

 1. Det er mange dejlige billeder du viser! Jeg elsker klatreroser i træer! Hos os er det også meget varmt og meget, meget tørt. Men der er nu alligevel mange smukke ting i haven :-)

  SvarSlet
 2. Skønt ser det ud, varme har vi rigeligt af, vand har vi slet ikke fået. ½ mm i nat er det hele, så nu fører du :) det gør du også med sommerfuglebuskene, mine er slet ikke nået så langt. Men med glasbær kan jeg vist også være med, jeg har netop tænkt på, at den skulle jeg snart have billeder af, du kom først :)

  SvarSlet
 3. Ja, man bruger meget tid på at vande i det her varme. Sikke flotte sommerfuglebuske. I år har jeg en i en krukke. Jeg kan godt forstå, at du er glad for Rosenholm. Det er rigtigt flot med Rosenholm, som vokser i æbletræet. Det bliver dejligt at få ferie ;-)

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Ja, det er nødvendigt at vande i disse dage. Vi havde 30 grader kl. 19 i går aftes! Det er dejligt at have ferie. jeg tænker lidt på mine kolleger, der sidder på arbejdet og sveder. Jeg ved, der er frygteligt varmt i de lokaler! Men os der har ferie, kan heldigvis hoppe i bølgen blå og blive afkølet - det er så skønt!

  SvarSlet
 5. Hej Heidi.Jeg tror at vi er rigtig mange der længes efter noget vandt.Har lige haft besøg af Gitte og hun hjalp mig heldigvis med at vande...............har jo en del krukker og drivhus og udestue´der skal vandes.
  Smuk sommerfuglebusk.Min er blevet helt kolonorm i år.
  Jeg viser også de smukke margeritter..............dem vil jeg slet ikke undvære.Og hvide liljer lyser også dejligt op.
  Dejligt med roser og klematis i træerne.............har lige sat et par i mine æbletræer.
  Skønt med nogle store træer i denne tid der kan gi lidt skygge.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Ja pyha, det har været varmt. Det er lidt hårdt at være gartner, når temperaturen stiger så meget, for det er nærmest umuligt at finde skygge ret længe af gangen, men nu har jeg heldigvis 2 ugers ferie, så behøver jeg jo ikke lave noget fysisk hårdt midt i middagsheden :-)

  SvarSlet
 8. Skøn ser haven ud på trods af tørken. Du har fanget Black night så den virkelig ser sort ud! Siddepladserne ser rigtig indbydende ud, der i skyggen.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen