Sider,

onsdag den 28. maj 2014

Lad falde hvad ej kan stå......

 ...måtte jeg desværre konstatere, da jeg kom fra arbejde igår og så hvad den hårde østenvind havde gang i. Især det runde bed var hårdt ramt, alle akelejer var slået helt omkuld og kunne ikke redes. Øv øv, nu stod det hele ellers lige så fint.Idag har lupinerne heldigvis rejst sig igen.Jeg har endnu ikke fjernet de ødelagte planter, det stadig blæser den del så jeg venter til det løjer af. Nu bliver det sikkert lidt lettere at finde plads i bedet, til disse to store dahlia som stadig står og venter i drivhuset.Den store hvide digitalis som er en frøplante fra sidste år, bliver desværre ikke hvid. Lidt øv da jeg allerede har masser af digitalis i denne farve.


På en blæsende dag som idag, er det dejligt at kunne søge læ i drivhuset. Jeg er næsten færdig med at plante frøplanter ud, alle spor af såbakker planteborde og andet skrammel er fjernet for denne omgang. Nu er tomater og agurker flyttet ind, der kommer sikkert også lidt chili, snackpeber og hvad jeg ellers finder på.Det er sjovt at indrette drivhuset, så der både bliver plads til planter og hygge.På zinkbordet står en Crown prince græskar, den får store grå græskar. Den må vente med at blive plantet ud, til der bliver plads i højbedet med kartofler.Det er hyggeligt at indrette med små hjørner og kroge. I zinkbaljen op ad glasset har jeg plantet en passiflora, de trives rigtigt godt i drivhuset og er så fine.


Den var på en bøjle, så med nænsom og tålmodig hånd blev den viklet ud.Jeg syntes blomsterne er så smukke og dybt fascinerende, der er lidt indianer stemning over dem syntes jeg.


 Gammelt skrammel og små skatte. er med til at sætte stemningen.Denne kasse med dahlia frøplanter, skal også plantes ud. Jeg venter dog lige på at de springer ud så jeg kan få dem anbragt i de rette bede. Frøene er en gave, så det eneste jeg ved, er at de er enkeltblomstende.Godt med pladser så man kan sidde og tænke, i øjeblikket bliver der også spist jordbær. Det er en stor succes med jordbærplanterne i altankassen, i snart 14 dage har jeg dagligt høstet 8-10 bær. Ja ja... jeg ved da godt at det ikke er alverden, men de er alle spist på stedet, og de smager himmelsk søde og solvarme.

Disse smukke storkenæb a la Samsø blomstrer også så flot lige nu.
Klematis The President er også sprunget ud.Odyssey som jeg plantede i efteråret, står også med en del knopper. Dem glæder jeg mig godt nok til at se i blomst.Klematis Multiblue.Havens mange hosta står rigtigt fint i år. Så fint at de allerede har sendt de første knopper afsted.


Havnes blomster summer af liv i disse dage. Det var ikke så let at fotografere dem idag da det blæste alt for meget. Men ingen tvivl om at der festes i lupinerne.


Nu vil jeg håbe at vinden lægger sig imorgen, så jeg kan komme ud og yde førstehjælp til de væltede planter, og fjerne dem der ikke kan reddes.

Mange blæsende hilsner herfra ;)

5 kommentarer:

 1. Jeg er altså heller ikke glad for den kraftige østenvind. Her ligger der blade, grene og fnuller overalt. Også her er mange planter væltet. så øv, nu stod det lige så fint. Men en gang fejning og en tur med plæneklipperen og saksen fjerner de værste spor, når vinden lægger sig igen.
  Hvor er der dejligt i dit drivhus, sikke en skøn stemning. Elsker alle de gamle ting og skattene, sammen med blomster og grønt. Det er så fint.

  SvarSlet
 2. Nej hvem er glad for den vind, her er både roser og staudeclematis væltet omkuld, øv for det. I dag er det heldigvis stille vejr, det skal nydes. Du fik nu alligevel skønne billeder, dine hvide lupiner er så fine. Før min havetid i mine unge dage havde jeg også passionsblomster, det har jeg ikke mere. Jeg kunne bedst lide den lilla.

  SvarSlet
 3. Hej Heidi
  Det er noget rod med den vind. Jeg har også mange knækkede grene og væltede planter. Hvor er det dejligt med jordbær allerede nu. Det ser meget hyggeligt ud i drivhuset. Det er dejligt at få rodet op i alle de små potter.
  Ha' en dejlig dag

  SvarSlet
 4. Hej Heidi
  Sikke en masse dejlige billeder fra din have. Alt ser sprødt og lækkert ud, bare synd med akelejerne, men sådan er det her i blæstjylland. Dit drivhus er bare skønt. Jeg er vild med din indretning, det ser super hyggeligt ud og der er en god kombination af planter og hygge. Fortsat god dag. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 5. Hej Heidi.Der er vist ingen af os der synes om den megen blæst...........heller ikke vores planter.
  Men smukke billeder du viser.I dit dejlige drivhus ser der rigtig hyggeligt ud............dejligt at kunne trække derind når vinden bliver for slem.
  Elsker denne tid med alle de smukke lupiner og digitalis...........og roserner der er begyndt at blomstre.
  God fridag knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen