Sider,

onsdag den 27. februar 2013

23 Minutter

Længere tid tog det ikke for vores gode ven, som er professionel topkapper, at give vores gamle æbletræ en make-over. Vi har længe snakket om, at få kappet noget af højden på træet, da det er alt for stort til vores lille have.

Tågen lå stadig tæt i haven da de startede klokken 8, så billederne er lidt præget af manglende lys. Men selvom frosten bed i næse og fingre, kommer der her lidt billeder fra operationen.           De indledende øvelser er i gang, og der slækkes heldigvis IKKE på sikkerheden når der skal arbejdes.
Højt til tops.Vores topkapper-ven og manden min har efterhånden fældet en del træer sammen, så deres samarbejde fungerer perfekt. Manden min er jordmand og styrer de kappede grene og stammer, på den måde kan de helt undgå ødelæggelser i haven.
                                                                             En topkapper i sit rette element.         

                 
                      Vupti 23 minutter efter der blev startet op i forberedelserne, var det hele overstået.Som man kan se på de fællede stammer er der sygdom i træet, det vidste vi godt så nu må vi se hvor mange år det stadig har tilbage inden det går ud.Nu mangler vi så kun oprydningen, men det fældede ligger så fint, at det er lige til at gå til. Heldigvis skal græsplænen ikke slås de nærmeste dage, så det bliver nok et weekend projekt at få ryddet haven.Umildbart virker det måske ikke af så meget der er kappet af, det er nok cirka en 1/3 af træet der er røget. Nu kan vi så gå og kigge lidt på træet, og se om der skal tages mere af. Jeg er sikker på, at vi nok skal blive rigtigt glade for resultatet, og glæder mig til, at der atter kan komme lidt lys ned i haven.
Der er sikkert nogle der syntes det er vandalisme at kappe træet på denne måde, men nogle gange er det nødvendigt at være lidt hård, og alle de æbler der plejer at komme farende som projektiler, kommer jeg ikke til at savne.


Hvis du også går med tanker om, at beskære dine gamle træer, kan jeg varmt anbefale, at du hidkalder en professionel topkapper. De har uddannelsen og det fornødne sikkkerhedsudstyr, og kan lægge grene og stammer uden at ødelægge hele haven. Alt for tit ser man optimistiske mænd på en vakkelvorn stige, gerne iført træsko og uden skærebukser m m. Det er nok ikke det rigtige sted at spare på pengene.

Mange, så kom der lys i haven, hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Godt at få det gjort af en professionel og med godt samarbejde mellem din mand og den proff. Hvis det ikke er meget høje træer, klarer Bent det selv, han er gammel skovmand og har udstyret i orden og det rigtige tøj på, og i hvert fald ikke træsko, men sikkerhedssko.
  Det bliver dejligt at få mere lys ind i haven og slippe for alle æblerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dejligt at få ordnet træet, at det så samtidigt er en nydelse at se fagfolk arbejde gør jo ikke noget ;o)
   Som gammel skovmand ved Bent også hvad han har med at gøre og kender sin egen begrænsning,
   Ja alle æblerne kommer jeg ikke til at savne, vi har jo stadig to store træer vi ikke har rørt ;o)

   Slet
 2. Må være dejligt at kunne få professionel havehjælp. Resultatet er virkelig flot. Så er haven klar til forår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - vi er så klar til forår ;o)

   Slet
 3. Hej Heidi.Ja! det pyntede da at det blev beskåret.Som du skriver så må det til en gang imellem.For to år siden fik vi skåret en god del af vores store to stammede bøgetræ.Det var også blevet alt for stort,og rødderne ødelagde vores flisegang.Vi fik alle vores grene lavet til flis.......dejligt til bedene.
  Rigtig god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gav ihvertfald luft og lys i haven, nu skal træet så lige komme sig, så skal det nok blive fint igen ;o).
   Jeg tror ikke der bliver lavet flis af grenene, da en del af træet skal bruges til andre sommer planer ;o)

   Slet
 4. Har et gammelt asketræ, som trænger til en vældig beskæring... Måske man skulle ønske sig et besøg af en professionel i fødselsdagsgave ;-) Kunne det tænkes, du måske havde et bud på hvad en sådan mand skulle have for at komme til Vorbasse (nær Billund) en tur??
  Det har ihvertfald givet luft til jeres have.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. det var da et forrygende gave ønske ;o). Umiddelbart tror jeg det bliver billigst for dig at finde en lokal topkapper, og hvad prisen angår, så kommer det helt an på træet. Det tør jeg ikke kloge i men prøv at kontakt en af de lokale ;o)
   Jeg håber du får dit gaveønske opfyldt ;o)

   Slet
 5. Hvor blev det fint, og det er så dejligt når man har fået gjort det. Og nej der skal nok ikke slås græs de første dag, så det ligger nok ikke nogen i vejen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - vi er også rigtigt glad for resultatet ;o)

   Slet
 6. Jeg skal da love for, at det pyntede. Det skal da nok blive fint igen det gamle æbletræ, og så er det nu nede i en nåhøjde, og det gør jo ikke noget. Dejligt at det ikke bare blev kappet af ved roden. Så I stadig kan have glæde af træet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal nok blive rigtigt godt, men det er nok ikke helt i nåhøjde, der skal vist en stige til hjælp ;o).

   Slet
 7. Det pyntede da.
  Klog at bruge professionel hjælp
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen