Sider,

mandag den 27. april 2020

Ude og gøde i den stille regn.....

Efter en del uger uden nedbør, men med masser af solskinstimer og vind, småregner det endelig. Vi ligger efterhånden højt oppe på tørke-index, så det er nogle livgivende dråber der falder lige nu. 
Jeg har fri i dag, så det var på med regntøj og gummistøvler og ud og gøde roser. De kvitterer forhåbentlig senere med super flot blomstring.


.Tulipan smukt pyntet med regndråber.Den meget yndige narcis sweet love.Akelejer er altid smukke med vandperler.Nå men tidbage til weekenden, hvor solen atter var på banen og efterhånden har fået sat godt gang i blomstringen. Her er det første æbletræ ved at være i fuld flor.Lettere frost skadet, er der en enkelt stor og flot knop tilbage i træpæonen.Smuk er den ikke ligefrem, men den overvintrende spanske marguerit står også i fuld flor.Alle højbede er sået til og kartofler er lagt. Der mangler kun at blive sat porrer, men det er stadig alt for tidligt.Denne smuksak er dukket op i volden.Jeg kan nu ikke huske hvad den hedder, men fin det er den.Svovlgule anemoner er så fine.Det er de fyldte hvide også.Jubii . manden min har været så god og lavet er nyt højbed bag drivhuset.Det gamle var efterhånden også helt formuldet. Allerede tilbage i efteråret påbegyndte jeg med at gøre bedet mindre. Optimistisk kastede jeg al overskydende jord op i bedet så det kunne blive fordelt i det lidt mindre men højere bed der skulle laves. At vi så blev overmandet af nærmest flere måneders uafbrudt regn, var ikke en del af planen. Så først nu er bedet færdiggjort og alt er vokset så meget op, at det næsten er umuligt af få fordelt den store jordbunke midt i bedet. Men som manden siger, hvad kan du så lære af det :) :).Tulipaner i solen.En buket af de forskellige tulipaner der blomstrer lige nu.
Lyngfloks er så småt ved at springe ud.
Drivhuset er som sædvanligt nærmest omdannet til en hel lille plantefabrik, på denne årstid. Der er gang i en masse frøsået sommerblomster og nogle købte, som venter på at blive plantet ud. Endnu en smuk trillium er sprunget ud.Lækre sprøde hosta helt uden snegle angreb.Selvsået klokke scilla har efterhånden spredt sig vel rigeligt.Den fine styrax japonica midt i billedet, nød godt af al regnen i efteråret og er vokset godt
.


Klematis alpine.Jamen er der noget bedre end forår hvor alt pibler frem igen.Masser af hvide prærieliljer på vej.


Jeg slutter lige med endnu et billede af den fine klematis.Mens den stille livgivende regn forstat yder førstehjælp til haven, kan jeg vist ligeså godt kaste mig over en højst tiltrængt rengøring inde. Men lur mig om der ikke bliver plads til en enkelt lille overspringshandling, som feks at tjekke lidt haveblogs ud :)

Mange regnglade hilsner herfra :)

10 kommentarer:

 1. Ja det kunne da være hyggeligt at høre lidt fra dig. Det var i hvert fald rart med et indlæg fra dig, så vi kan følge lidt med i, hvad der sker i din have. Der er mange fine blomster, især den du ikke kan huske, hvad er ;)
  Her er kommet knap 2 mm, det er vist ikke nok til at gå i gang med gødningen, jeg håber, der kommer mere på sigt.
  Virtuelt knus fra Samsø i disse coronatider.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Jeg har lige været inde og tjekke op hos dig. Som sædvanligt ser alt jo skønt ud med masser af nye tiltag :)
  Her har vi heller ikke fået så mange mm endnu, men jeg satser på flere de kommende dage og det er med at udnytte en fridag inden vi tager hul på morsdagstravlheden phy jeg bliver helt træt bare ved at tænke på det.
  Masser af virtuelle knus til dig også :)

  SvarSlet
 3. Hvad hedder den fine Alpine clematis? Den er meget yndig og ligner ikke nogen af dem, jeg har.
  Dine hosta er langt fremme - vores er har kun lige stukket spidserne frem.
  Der ser skønt og forårsagtigt ud hos dig.
  Ulla

  SvarSlet
 4. Bare det var her hos os der faldt lidt regn...
  Nå, men alting ser velnok frisk og sprødt ud hos dig. Skønne løgplanter!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Er det første eller anden gang, du gøder dine roser? Det nye højbed er uden tvivl både nydelig og praktisk, men det rustikke bed ved siden af er jeg helt vild med.

  SvarSlet
 6. Der ser dejligt ud i haven - og som Marie er jeg vild med bedet af træstammer.
  Jeg bekæmper hvert år klokkeskilla, så jeg får ondt i albuen af at grave og grave og grave og grave - de er værre end skvalderkål, har jeg fundet ud af. Og de kan ikke engang spises ;-)

  SvarSlet
 7. Hej!
  Det ser helt fantastiskt ut i din trädgård, så mycket vackert som blommar.
  Ha det fint /Hälsningar Marika

  SvarSlet
 8. Det ser flott ut i hagen din nå. Godt du fikk litt etterlengtet regn. Her fikk vi store mengder av regn på kort tid, og det var helt lokalt. Jordene rundt oss ble til innsjøer..
  Nyt dagene i hagen/Eirin

  SvarSlet
 9. Så mye fint som blomstrer i hagen din, kommet et hakk lenger enn her jeg bor.
  Utrolig flotte klematis du har.
  det høres deilig ut med mye regn. Her regner det litt nå, men blir ikke veldig vått nedover i bakken.
  Ha en fin lang helg!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen