Sider,

lørdag den 15. juni 2019

Pæon tid

Det er lige nu at pæonerne har deres storhedstid. Det er en tid, som jeg ser frem til hvert år og følger opmærksomt med i knopudviklingen, helt fra det spæde forår. Jeg syntes, at der er noget dragende over de kæmpe store, nærmest lidt vulgære blomster. 

Vejret har ikke været det optimale for pæoner den sidste tid. Vi har fået op til flere skybruds lignende byger smidt i hovedet og det er bestemt ikke noget, for de store smukke blomster. I morges inden arbejde, nåede jeg en hurtig runde med kameraet, da de igen varslede store mængder regn, senere på dagen.

Charlie´s WhiteRegnen har sat sine spor og slået dem i knæ.Den varslede regn blev heldigvis ikke så slem her.
Skøn pink pæon uden navn.


Smukt dekoreret med rester af nattens dug.Senere noget mere tynget.Sarah Bernhard er fornuftig og holder på knopperne.Festiva Maxima har godt gang i festen.Smuk og fin.Hængeøret og våd.De første høneballe valmuer er begyndt at røre på sig.

Til sidst den smukke regnvåde Odyssey rose.Hvis vejrmeldingen holder, skal det blive tørvejr i morgen og så skal jeg på sneglejagt. Med alle de mm vi har fået, er der optimale forhold for dræbersnegle, så jeg vil ud og se hvor galt det står til. Den megen regn har også givet ukrudt kronede dage, så det bliver vist to fluer med et smæk.

Mange småregnede hilsner herfra :)

4 kommentarer:

 1. Ja det er hårdt for pæonerne med alt det regn. Du er foran, mine valmuer er desværre ikke nået så langt, de skulle ellers have blomstret sammen med roserne i dag, hvor her var blogtræf, men så må man nøjes med at se billederne.
  Knus

  SvarSlet
 2. Ja, nu er det blevet tid for silkepæoner og opiumsvalmuer. Skønt!

  SvarSlet
 3. Jeg har kun en pæon, en hvid 'Shirley Temple'. I år er første gang hvor den har 7-10 blomster. Den plejer at have 2-3 stykker. Regnen havde dog lagt den ned, så vi har været ude og sætte lidt flere støttepinde i formiddags. Håber det kan holde.

  SvarSlet
 4. Så mange flotte peoner du har. Får håpe det ikke kommer regn mens de blomstrer på sitt fineste. Da er de noe av det vakreste som finnes.
  Mine peoner står fortsatt med knopper.
  Ha en fin helg - uten regn.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen