Sider,

mandag den 13. august 2018

Endelig kom forløsningen....

Efter ca 3 ½ måned uden regn er forløsningen endelig kommet. Regnen med sine livgivende dråber er virkelig velkommen, men de dalende temperaturer skal man vist lige vende sig til. Det er jo ligefør man går og fryser....helt underligt :).

Det var godt der skulle hentes grønsager i weekenden, for så kunne jeg jo ligeså godt ta kameraet med.

Lobelia Haspen purple.
Dette billede er dog taget inde gennem ruden. Søndag formiddag regnede det ret kraftigt.Rudbeckia Cherry Brandy.Tomaterne modner i et tempo, som vi slet ikke kan følge med til. Lørdag fik jeg høstet en god portion, for jeg ville prøve at lave ketchup. Det er ikke noget jeg har prøvet tidligere, men jeg fandt en opskrift på nettet og gik i krig. Det bliver bestemt ikke sidste gang, for hold nu op hvor det smager af sol sommer og helt fantastisk. Så har du en masse tomater og en time i overskud nu hvor det regner, så snyd ikke dig selv for den oplevelse. Ketcuphen kan holde sig i 14 dage, men jeg tror den er fordampet inden :).Det var helt rart at være i drivhuset, uden at næsten smelte, så jeg fik lige kigget til min vandmelon. Alle dårlige blade og ranker uden meloner blev klippet af og melonen er blevet løftet lidt op.Hvid klatreløvemund stortrives i drivhuset.Jeg er helt vild med de smukke hvide blomster.
Odyssey.
Hortensia Limelight har lidt i tørken og kun udviklet små blomster hoveder.Mens jeg var ude i regnen, kunne jeg jo lige så godt kigge efter snegle. Jeg fandt heldigvis ikke nogen, det var kun visne blade der fangede øjet, men jeg ved sneglene er der og at de elsker regnen, så der skal holdes øje, skal der.Burgundy Ice.Inspireret af lørdagens succes med ketchup, måtte der et nyt eksperiment til søndag. Det kniber nemlig også at følge med til at spise bønnerne, så nu er der lavet syltede grønne bønner med rødløg. Dem må vi så vente et par uger på at smage, det bliver spændende om det er godt, jeg har aldrig smagt syltede bønner før......... har du ?????.Idag skulle regnmåleren sørme tømmes. Indtil videre har vi fået 42 mm og der kommer vist mere i nat :).Høstanemone.Der var lidt langt mellem motiverne, men mon ikke de store regnmængder vækker haven og sætter gang i blomstring og vækst. Jeg er da helt klar på en storblomstende sensommer :)

Mange regnvejrshilsner herfra :)

11 kommentarer:

 1. Ja men lad os håbe, vi får en blomstrende sensommer. Vi fik også 42 mm, planterne er så glade og vi med. Flot at du laver ketchup, så mange tomater har jeg heldigvis ikke.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg satser på at vi får en blomstrende sensommer. Jeg syntes at de visne planter, allerede er begyndt at skyde igen.
   Der skal kun bruges 1 kg tomater, så kom du bare igang :) for det smager helt fantastisk.
   Knus

   Slet
 2. Hej Heidi!
  Vilket härligt inlägg med vackra blommor och fina inläggningar, det ser gott ut. Mina tomater får jag vänta på, har inte kunnat plocka så många mogna som du, de går åt allt eftersom de mognar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Her har tomaterne virkelig haft fart på, så dette var en god og sjov måde at udrydde en del på :)

   Slet
 3. Uha jeg er slet ikke til alt den regn. Nu må det bare godt stoppe igen.
  Den ketchup ser fantastisk ud. Ville ønske jeg havde tomater til det.

  Smuk aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Nej nu har jeg også fået regn nok og heldigvis er det da også stilnet af igen. Den ketchup ser ikke bare fantastisk ud, den smager også helt fantastisk. Der skal kun 1 kg til den opskrift jeg fandt.
   Smuk aften til dig også :)

   Slet
 4. You have such a lovely looking garden! I love your green house, it is absolutely beautiful. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts

  World of Animals

  SvarSlet
 5. Det ser helt vildt lækkert ud det Kethup :o) jeg har kun mødt en snegl i foråret, så måske er den hårde vinterfrost vi havde godt for noget og der efter en tør sommer, lad os krydse fingre for at sneglene er væk :o)
  forsat god uge til dig
  Linda

  SvarSlet
 6. Hej Linda
  Den både ser og smager lækkert den ketchup, så det bliver ikke sidste gang det skal prøves :).
  Her krydser vi også fingre for at de ækle snegle er på tilbagegang. Jeg tror det er max 10 vi har fundet i år.
  God aften

  SvarSlet
 7. yes but let's hope we get a flourishing sensation. we also got 42 mm, the plants are so happy and we are with. nice to make ketchup, fortunately not so many tomatoes.

  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen