Sider,

søndag den 5. august 2018

Det er helt befriende....

At temperaturen er dalet til 20 grader idag. Så kan man da endelig holde til at være ude og foretage sig lidt i haven. Der skal også støvsuges og gøres rent inde, for dagen skal helt klart udnyttes inden de 30 grader vender tilbage på tirsdag.

Man kan da kun blive i godt humør af disse glade skønheder.Solsikkerne står i det bagerste højbed op mod hækken. Det var dog ikke der, de skulle ha været, men jeg måtte opgive at få dem plantet i bedene. Jorden var og er alt for tør, men vi er blevet så glade for deres placering, at successen skal gentages til næste år.At de så er købt som Italien White, er helt tilgivet.Odyssey har taget hul på anden omgang blomstring.
Fin farvekombination.Jeg er så glad for at lobelia Haspen Purple overlevede vinteren uden tildækning.Vores foretrukne opholdssted i varmen er under æbletræet skygge. Men det er desværre ikke længere sikkert, da det konstant regner med æbler.Det pynter gevaldigt når æblerne bliver revet sammen og så skal græsplænen heller ikke døje med dem. Plænen har vist rigeligt at gøre, med bare at komme i vækst igen.De 22 mm regn vi fik sidste lørdag, var nok til at violfrøstjernerne vågnede op.
Den hvide sommerfuglebusk er blevet gigantisk i år.
Rudbeckia Cherry Brandy har jeg ikke prøvet at ha tidligere. Det bliver bestemt ikke sidste gang jeg sår den og jeg håber at kunne samle frø senere.Nogle stykker kom på tålt ophold mellem majsene, nu er de flyttet ud i lyset, hen hvor kartoflerne stod.Jeg er helt vild med deres forskellige udtryk, jeg troede de alle ville blive helt mørke.Det var i dette bed de skulle ha stået, men det må blive til næste år.Her er kommet nogle små regnbyger i løbet af eftermiddagen. Ikke noget af betydning, men nok et par fine motiver.
Min absolutte yndligs og den største showstopper på terrassen i år, er helt klart den skønne Senecio Angel Wings. Den er desværre ikke vinterhårfør, men jeg vil prøve at tage stiklinger senere på sæsonen og opbevare dem frostfrit. Jeg holder meget af grå bladplanter og vil da gerne ha flere af denne lækkerbisken til næste år. Jamen det er da smukt.Jeg fik samlet en god kurvfuld af de bedste skovfogedæbler. I morgen efter arbejde vil jeg prøve at lave æblechutney for første gang. Jeg er ikke så godt til at få brugt æblerne fra haven, da jeg ikke har noget bage eller sylte gen, men nu skal det prøves. Blomstene er bare til at hygge, mens jeg gør rent.


Nå..... jeg må tilbage til rengøringen, så ikke flere overspringshandlinger lige nu :)

Mange søndags hilsner herfra

8 kommentarer:

 1. Nej det går virkelig ikke med de overspringshandlinger, som jeg er ekspert i :)
  Heldige dig at du fik 22 mm, græsplænen er jo også næsten grøn. Din Senecio Angel Wings er vældig fin, den kendte jeg ikke. Cherry Brandy er så fin, jeg har haft den nogle år, men den er desværre forsvundet.
  Nu må du snart sende en overspringshandling hen til Høneballehaven ;)
  Knus

  SvarSlet
 2. Ja, det var ren nydning i dag i det mere normale sommervejr, men du har sandelig også haft travlt. Godt du gav dig tid til at fotografere og berette om din have. Bare dejlige billeder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 3. Hej Heidi!
  Solrosorna är vackra, jag har bara gula som fåglarna har sått, mina frön ligger kvar i påsarna. Så fina bilder.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
 4. Ja, det var skønt med normale temperaturer idag. Jeg brugte dog det meste af tiden på at sove. Tænker jeg må have trængt til det; holdt åben have i går - og har knoklet i ugerne op til - i den varme!
  I morgen har jeg tænkt mig at feje stierne - de bliver hurtigt "nussede", men udover vanding, så har jeg ikke tænkt mig at lave noget i haven de næste par dage; den står jo pænt.

  SvarSlet
 5. Jeg smilede, da jeg så dine æblebilleder. Jeg prøver at bilde mig selv ind, at det ser romantisk ud med nedfaldsæbler i trængsel på en tør græsplæne; men jeg ender alligevel med at rive dem sammen til sidst. Og det skal gøres mange gange i år.

  SvarSlet
 6. Uhhhhhhhhhhhhhhh du har mange æbler. Lige så jeg får mundvand.
  Alt det skønne de bare kan bruges til.
  Mine vil ikke modne i år........

  Sov dejligt
  Charlotte

  SvarSlet
 7. Morsomt at en tilfeldig plassering av solsikkene, kan bli et nytt sted for dem - ofte kjører man seg inn i faste spor.
  Kjenner meg litt igjen i at ting havnet der det ble på grunn av tørke. Det var helt umulig å flytte planter i alle fall. Endringer jeg hadde tenkt får vente til neste år.
  Det var veldig hyggelig "å bli med deg" rundt i hagen. Du har så mye fine blomster!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
 8. Yes, it was pure enjoyment today in the more normal summer weather, but you've probably been busy too. Well, you gave yourself time to photograph and report about your garden. just lovely pictures!

  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen