Sider,

lørdag den 2. juni 2018

Havens gaver...

I disse dage er det en stor glæde, at komme hjem fra arbejde og lede efter de pakker haven har åbnet i dagens løb. Der bliver ikke sparet på gaverne og turen rundt i haven bliver nydt i fulde drag, inden jeg dejser om i stolen under æbletræets skygge, for at ta en slapper ovenpå dagens strabadser i varmen og bare nyde haven og alle de skønne blomster.


Den skønne pæon Charlie´s White stod i fuld flor da jeg kom hjem i går.Den plejer at springe langsomt ud så man kan følge dens udvikling, i år er det fuldt skrue fra start. Hagley Hybrid sprang også ud i går.Det samme gjorde Festiva Maxima.De første blomster i velduftende jasmin er også sprunget ud.
Det er 14 dage tidligere end sidste år. I dag var den smukke Jacques Cartier kommet i blomst.Desværre har noget ramt rosen, bladene ruller sammen og ser ikke for godt ud.
Odyssey er gået fra en enkelt blomst til en hel buket,
Efter at ha leget grønsag i nogle timer efter arbejde idag, vågnede jeg op til dåd sidst på dagen da temperaturen var faldet lidt. Manden er på døgnvagt, så jeg stod selv for underholdningen i aften.Jeg tænkte at det ville være skønt at blive kølet lidt ned og efter at ha tømt drivhuset gik jeg i gang med at vaske det ned indvendigt. Det var helt perfekt og for en gangs skyld var det våde job en fornøjelse :).Der stod stadig en del frøplanter i drivhuset, som endnu ikke er blevet plantet ud. Nu står de i skyggen og venter på de meget tiltrængte regnbyger, som forhåbentlig snart vil gøre jorden lidt mere samarbejdsvillig.

 


Godt jeg lige nåede at tage et sidste billede af miss bateman den anden aften, for selv om der bliver pakket mange gaver ud, er der også meget der allerede er takket af.Fuldmånen var smuk og dramatisk for nogle aftener siden.Jeg kan se på vejrudsigten, at jeg må tidligt ud i morgen og rydde tingene tilbage på plads i drivhuset, inden det atter bliver for varmt. Regn er der desværre ingen tegn på den kommende uge, så der skal også bruges tid på vanding.

Lige et enkelt spørgsmål på falderebet...Jeg plejer at få besked i min mail bakke, når jeg får kommentarer. Det får jeg så ikke længere, er der noget jeg har overset eller har jeg bare lavet ged i det  ?????

Mange sene lørdags hilsner herfra :)

6 kommentarer:

 1. Så mange fine blomster. Gøy og komme innom nye bloggere. Vet ikke helt hvorfor du ikke får mail lenger. Jeg får heller ikke,men jeg må godkjenne først .
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina
   Velkommen til på bloggen, ja det er altid sjovt at finde nye bloggere :).
   Lidt kedeligt at vi ikke længere får mails, men måske findes der en løsning.
   God søndag

   Slet
 2. Hej Heidi
  Nå så er jeg ikke ene om det med mails i indbakken, det gør jeg nemlig heller ikke. Jeg er heller ikke ene om rosenbladene, der ruller, sådan er det vist hos os alle.
  Sikken et billede af månen, hvor er det flot.
  Det er for varmt, vi mangler alle i den grad regn, blomsterne falder hurtigt, men heldigvis kommer der nye, dine pæoner er forrygende. Jeg beundrer din flid i drivhuset.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg troede at det var mig der havde overset noget fra blogger, men det er åbenbart nye tider :)
   Ja varmen begynder efterhånden at sætte sine spor rundt i haven og desværre er der ikke tegn på regn foreløbig. Jeg er også helt vild med de skønne pæoner, men de kommer vist heller ikke til at holde mange dage.
   Der er nu ikke så meget flid at beundre, jeg ventede til solen havde forladt drivhuset og da jeg først begyndte at sprøjte med vand, faldt temperaturen til under 20 grader, så det var dejligt at blive kølet lidt ned. Nu skal jeg så bare tage mig sammen til at sætte alt på plads inden solen atter rammer drivhuset :)
   Jeg syntes også at billedet af månen, taget med mit kompakt kamera blev ret godt.
   God søndag i skyggen :)
   Knus

   Slet
 3. Ja, der sker godt nok noget i have lige i øjeblikket, man bliver helt bekymret over om planterne kan holde hele sæsonen. Det er nogle rigtig fine Pæoner du viser.
  Når du siger det, så har jeg da heller ikke fået mail om kommentarer den sidste tid.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 4. Uha det går alt for stærkt i haven. Vi når slet ikke nyde det før det atter er afblomstret. Mine roser holder ikke længe........
  Smukke smukke billeder og fedt du lige tager den våde tørn efter solnedgang.

  God dag
  Charlotte

  p.s
  Jeg har aldrig fået mails ved kommentar?

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen