Sider,

onsdag den 4. januar 2017

Årskavalkade

Efter en fantastisk og tidskrævende rejse gennem 1000 vis af billeder, som blev taget i haven gennem 2016, er det lykkes at koge året ned til 12 collager i billeder og tekst. Der er rigtig mange og skønne motiver som blev fravalgt, men jeg håber du vil nyde året der gik i Heidis have.

 Klik på billedet og se collagerne i stor ;)

Januar bød på sne, frost, islygter og solrige dage. Der ankom lathyrusfrø fra England og da sneen forsvandt kunne de første forårstegn nydes.


 Februar kulden bed stadig, men de tidlige forårsvækster var godt igang. Ferien gik til Malta og sidst på måneden blev der sået frø.


 Marts så blev det forår. Drivhuset blev gjort klar imens det piblede frem i haven. Det var også tid til at starte priklingen.


 April og den daglige skattejagt efter nye blomster er i fuld gang. Fik også anmeldt en ny drivhusbog og tog endnu en tur til Malta.


 Maj i al dens skønhed. De tidlige klematis var et skønt gensyn sammen med pæoner og blomstrende æbletræer. En ny portal blev rejst. 


Juni: roser pæoner og klematis holder fest og de skønne høneballevalmuer er selvskrevet til at deltage i festlighedene.


 Juli bød på hagl og et overflødighedshorn af skønne dufte fra floks lathyrus og roser. Stuerne blev malet inden turen gik til Samsø.


 August haven summer af liv og solhatte i fine farver. Masser af kantareller fra skoven blev nydt og de første nedfaldsæbler rives sammen.


September og der er masser af skønne blomster at glædes over. Majs blev spist med velbehag og den sidste agurk var ekstra lækker. 


Oktober og efteråret har indfundet sig, men der er stadig fine blomster. De sidste chili spidskål og tomater blev høstet. November roser er så fine og får ekstra megen opmærksomhed. Julen begynder så småt at banke på og bestillingerne bliver lavet.


  December mørke og travlhed gør det ikke let at nyde haven. Der blev lagt blomsterløg i jorden og der blev julet ude og inde.


Det nye år er knapt skudt igang  og der sker allerede ting og sager i haven. Flere forårsbebudere har modigt stukket næsen frem, så jeg tror og håber at et helt fantastisk haveår venter forude for os alle, med masser af glæde og skønne blomster.

Mange forventningsfyldte hilsner herfra ;)

13 kommentarer:

 1. Jeg fulgte dit råd og klikkede på collagerne - det var jo som at bladre i et havemagasin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Marie, jeg sidder jo næsten og rødmer ;)

   Slet
 2. Flotte collager - ja det er et stort arbejde at kigge alle de billeder igennem. Jeg kan se, at du gjorde gengæld, der er også et billede af dig i mit indlæg fra juli md :)
  Jeg klikkede også på collagerne :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for ros af collager og selvfølgelig skulle du da med ;). At besøge dig og Bent i jeres skønne paradis, var en stor oplevelse, som jeg håber at kunne gentage i år. Håber det kan lykkes mens roserne blomstrer, det ville jo være helt fantastisk ;)
   Ja når man tager mange billeder som vi to jo gør, kan vi jo også kun takke os selv for det store arbejde......pyt det er nu også super hyggeligt at dykke ned i året der gik ;)
   Jeg må da vist lige tjekke dit juli indlæg ;)

   Slet
  2. Jeg håber også, vi ses i år og gerne når roserne blomstrer. Du må lige kigge tilbage på min kommentar til dig i dag, jeg var superglad for det, du skrev om headeren :)
   Knus

   Slet
 3. Skønne collager - ja, som et haveblad, som Marie skriver.
  Jeg hygger mig med at lave sådanne collager, men det er rigtigt at det tager lang tid når man skal alle 12 måneder igennem. Det bliver jo immervæk til en del billeder hen over månederne.
  Vi glæder os til et nyt haveår, det bliver helt sikkert godt. Mon 2017 bliver året hvor vi får sat ansigt på hinanden? - Hvem ved.
  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak for de søde ord ;)
   Ja du har det jo som mig med collager, det er en skøn måde at være kreativ med sine billeder på, også selvom det hurtigt kan stjæle megen tid, når man skal favne et helt år på en gang. Så i år vil jeg prøve at lave en collage efter hver måned, og samle sammen, nu er det jo bare om at huske det ;)
   Jeg tror også på et helt fantastisk haveår og det kunne være super hyggeligt at få sat ansigt på hinanden ;)
   Godt nytår.

   Slet
 4. Hej Heidi. Det var nogle flotte collager og jeg blev helt glad over alt det der er os i vente i den nye sæson. Det var en rigtig god oplevelse her foran skærmen at se dine collager. Tak for det. Jeg er også så spændt på den kommende sæson.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for alle dine søde ord om collagerne og godt du kunne hygge dig med dem ;)
   Ja nu må vi bare væbne os med tålmodighed inden vi atter kan gå igang med at så og prikle ;)

   Slet
 5. Sikke nogle flotte collager du har lavet. Smukt. Må jeg spørge hvilket prgram du bruger til dem?
  Jeg har brugt PicMonkey med stor glæde i flere år, men nu bøvler den hver gang, når jeg forsøger at hive et billede ind i en collage-skabelon, ja så bliver billedet bare sort...og jeg må uploade det igen og igen....Det bliver jeg hidsig over, så er på jagt efter et nyt program.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Godt du kan li mine collager ;)
   Jeg laver collager i picasa, det er let og fungerer super fint for mig. Det ligger gratis på nettet, så bare hop ud i forsøget. Jeg vil glæde mig til at se lidt collager fra din hånd ;)

   Slet
 6. Dejlig årskavalkade, skønne billeder. Der er vel nok meget at glæde sig til.
  Jeg tror også det bliver et supergodt og dejligt haveår vi får i år.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 7. I really like you post good blog,Thanks for your sharing.

  เย็ดสาว

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen