Sider,

søndag den 6. november 2016

Hård blæst fra nordøst...

Giver bestemt ikke lyst til at opholde sig udendørs idag. Men skraldeposen skulle ud, så kunne jeg jo lige så godt, hoppe i lidt varmt tøj og kigge lidt på havens tilstand. Det er ikke meget den er blevet besøgt den sidste uges tid, så det er altid hyggeligt at komme på en inspektions runde. Det ses tydeligt at haven har været overladt til sig selv, der er nok at gå i gang med.Den store græs viser tydeligt hvor meget det blæser.Det blæser så meget at stakittet bagerst i tøsebedet har lagt sig ned, Bare nu ikke den store Hagley Hybrid som klatrer i det, har taget for megen skade.Ja der er oprydning nok at kaste sig over. Solsikkerne har også overgivet sig i blæsten.Bladene er næsten faldet af glasbær, så nu kan man rigtigt nyde de smukke bær.Bønnetårnet har også taget en skæv retning i blæsten.Den første nattefrost har været forbi, så nu er pynten gået af de fine frødahlia.Totempælen i retrobedet har også lagt sig ned.Til gengæld blomster de hvide lathyrus videre, helt upåvirket at frost og hård blæst.
De blæste ned for længe siden og er nu atter på vej mod toppen af stativet.Nu rasler Ingrid Marie æblerne også mod jorden.Der er stadig enkelte blomster tilbage i New Dawn som klatrer i trådtårnet.Flere stinkende nyserod er ved at sætte knopper.Det gik nu hurtigt med at komme ind i varmen igen, for hold nu op det var en kold fornøjelse derude.
Desværre kunne jeg konstatere at arbejdsopgaverne ikke var blevet mindre. For udover at lægge løg rydde op, skal vi nu også til at genrejse og restaurere de ting som har overgivet sig til blæsten. Nu skal vi først igennem nogle forhåbentlig flotte frostdage, men mon det så ikke bliver vejr til lidt havearbejde igen.

Mange blæsende hilsner herfra ;)

4 kommentarer:

 1. Hej Heidi.Hold da helt op..........sikke en blæst i har oppe nordpå.Men dine billeder ligner da nogle af mine i dag.
  Er selv lige kommet ind fra haven.Men her blæser det nu ikke så meget.Men regn er her kommet en god del af.
  Fik revet græsset og fyldt bedene op med blade.
  Men mangler da også en del løg at lægge derude.
  Surt med alt det der er væltet omkuld hos dig.Lad os håbe på nogle stille dage i næste uge.
  Er imponeret over dine hvide lathyrus.
  God søndag til dig Knus Jette

  SvarSlet
 2. Hej Heidi
  Det er da voldsomt, og så er det endda østenvind. Jeg synes også, det er slemt her, men der er ingenting væltet. Jeg kan godt se, at du har noget at se til de næste uger, håber du når løgene, men hvis det er tulipanløg, kan de heldigvis lægges længe endnu.
  Godt du har de hvide lathyrus til at muntre lidt op :)
  Knus

  SvarSlet
 3. Det må jeg sige, hold op et blæsevejr i har hos dig. Her blæser det knapt så meget men det er piv koldt skulle jeg hilse og sige. Har været ude og støvsuge bilen og måtte have handsker på. Jeg tro på at vi nok skal få nogle stille og solrige dage snart igen så vi kan få gjort det sidste i vores haver. Og som du skriver inde ved mig, hvis roserne klarer det så gør vi også. 😀
  Kh Linda

  SvarSlet
 4. Ser ut att blåsa väldigt mycket, syns så bra på gräset. Känns inte lockande att gå ut i det blåsvädret.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen