Sider,

onsdag den 16. november 2016

Et lille pip

Det er ikke mange indlæg eller kommentarer, det er blevet til fra min hånd den sidste tid. Men det er der ikke noget nyt i, det er nærmest blevet en tradition. Når vi kommer til denne tid på året, ligger al min focus og energi på mit arbejde. Når man som jeg arbejder i blomster faget, begynder forberedelserne til julen tidligt. 

Det er en sjov tid med med masser af travlhed og kreativitet, så der bliver rigtigt julet igennem. Når vi kommer på den anden side af advent og første december, falder der igen lidt ro over feltet for en tid, inden den store finale. Jeg satser på at vejret er med mig til den tid, så jeg kan få gjort haven helt vinterklar. På min fridag idag stod den nemlig på andre opgaver.

Jeg opdagede at solen var ved at bryde igennem sidst på formiddagen, så det kaldte til en tur i haven.Den lave novembersol gør nu noget godt for haven.New Dawn med endnu en ny blomst.Glasbær og fine nye skud.Højbedene ligger forladt hen, men der er stadig lidt godt at hente.De sidste bønner og de visne majs planter for lov at pynte vinteren over.
Clarie Austin er kommet med en lidt forkrøblet blomst. Det gamle æbletræ er fint pyntet med mos på stammerne. Stenvolden er stadig fin grøn og inden længe pibler juleroser og påskeklokker forhåbentlig frem.
Man må gerne genbruge blomster motiver når udvalget ikke er så stort.Et lidt sløret men skønt billede. Selvsåede hornvioler er altid velkomne.En helt særlig forladt stemning præger haven, jeg tror den nyder freden.Mens den forbedreder sig på vinterens frost og kulde.Det var dog ikke længe solen var fremme og blev erstattet af endnu en regnbyge. Det var sikkert også godt, da jeg havde andre planer end at drømme om forår og blomsterflor. Jeg har nogle faste bestillinger som jeg laver hvert år og det skulle min fridag bruges på. Det er hyggeligt at stå i kælderen med brændeoven buldrede og lave kirkegårdsting.


Det første jeg altid starter med er de to meter lange ranker som jeg binder på en grov snor. De bliver  brugt til at ligge rundt gravsten og er en fin måde at pynte på. Jeg bruger et gammelt strygebræt til at binde på, det er dejligt da ranken ikke kommer i vejen imens. Den ser ikke stor ud på billedet men er som sagt to meter lang.Et mos hjerte står også på listen og bliver lavet fra bunden. Jeg lægger først et stort stykke skovmos, som jeg groft former som et hjerte. Så bruger jeg grangrene til at stive hjertet af med, inden jeg lægger fede mos pølser på. Når jeg har en tilfredsstillende tykkelse samler jeg hjertet med vindseltråd og stikker materialerne direkte ned i den tykke mos. Det er dog vigtigt at rense alle stilke inden de sættes i, ellers sidder de ikke ordentlig fast. Pynten varierer fra år til år, alt efter hvad jeg lige har lyst til.Der skal også laves dekorationer. Dem laver jeg i oasis, som jeg først dækker helt med skovmos, så al oasis er skjult. Jeg starter med alt det vandrette inden jeg laver højden. På den måde får man nogle mindre rum som er lette at dekorere. Jeg forsøger så nogenlunde at gentage de samme hanligner i begge sider så der bliver balance i dekorationen.Jeg slutter med endnu et billede at den skønne New Dawn.Jeg er altid ude i god tid med at indsamle materialer, så jeg har lidt forskelligt at arbejde med. Det har jeg også været i år., men det eneste jeg ikke lige havde taget høje for var mine basis materialer, så som snor til at binde på og ståltråd til at binde med. Så desværre kom jeg ikke helt i mål med dagens opgaver, da det ikke fristede med en lang gåtur i regnvejr efter materialer, så jeg må tage lidt af weekenden med. Nå... det går jo nok og jeg skal nok komme i mål inden de skal hentes ;)

Det var rigtigt hyggeligt at lave dette indlæg, men jeg er lidt usikker på, hvornår der igen kommer et pip herfra. Med hensyn til at kommentere, så er det desværre også sat lidt på standby i denne tid, men jeg har bestemt mig for at lægge en hurtig    ;)  så du kan se, hvis jeg har været forbi din blog.

Mange travle julehilsner herfra ;)

9 kommentarer:

 1. Skønne stemningsfulde fotos fra din have.Hortensia og New Dawn står da fantastisk flotte.Mine hortensia står med brune og slatne blade.
  Imponerende dekorationer du har lavet,men du har jo også forudsætningerne for det.Jeg bliver altid "lidt misundelig" når der er nogen der er så kreative!
  God aften fra Lise

  SvarSlet
 2. Hej Heidi.Jeg er jo godt klar over at det er din meget travle tid lige nu.Og fine anvisninger på dekorationer.Dem er jeg glad for.
  Har heldigvis mange materiale med alt det stedsegrønne jeg har i min have..........som jeg også viser.
  Men her mangler jeg også lige det sidste i haven.Og det er selvfølgelig alle mine sidste læg der mangler at komme i jorden.
  Men skal nok nå det.
  Skønt at du har en fin rose at nyde.
  Rigtig god arbejdslyst med alle julerierne.Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hej Heidi
  Dejligt med et pip fra dig, vi husker det jo fra tidligere år, du har ikke tid på denne tid af året, det må vi så leve med, men jeg kan love dig, at du er savnet hos mig, det er altid hyggeligt at høre lidt fra dig. Og et lille kursus i at lave dekorationer er ikke så tosset, det kan jeg godt bruge, ved du. Så må vi se, om jeg kommer i gang.
  Knus og fortsat god arbejdslyst

  SvarSlet
 4. Hej Heidi. Jeg synes også, det var rart at høre fra dig. Det må være en travl tid på dit arbejde, men forhåbentlig også lidt hyggelig her op til jul. Jeg håber, du når at få haven gjort vinterklar:) Rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet
 5. Tak for inspiration til at lave dekorationer:)

  SvarSlet
 6. Hej Heidi, dejligt med et lille pip og billeder fra din have. Din stenvold er et spændende og unikt sted i din have, den kan jeg godt lide.
  Du er endnu en af de flittige bloggere der også kan en masse professionelt med blomster og kranse - kan godt forstå at du får travlt på jobbet i den kommende tid, men det lyder til at du også glæder dig til det, og så er det jo godt nok. Meget fine ting, du har lavet her.

  Vi ses måske til et lille :)

  SvarSlet
 7. Ja, I der arbejder med blomster har ekstra travlt nu. Det kan jeg også høre min blomsterbindingslærer fortælle at hun har...og hun har oven i købet 10 blomsterbindingshold, mener jeg hun sagde sidst.

  Jeg har jo først fået en glasbær i år, men jeg har også lige bemærket at der er fine skud, klar til foråret.

  God arbejdslyst.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen