Sider,

onsdag den 11. maj 2016

Siesta..

Ja både de smukke purissima tulipaner og jeg syntes det var skønt at komme i skygge og holde siesta væk fra den stærke middags sol.  Jeg valgte at gå helt ind og hygge med en skål koldskål, mens jeg fik kigget formiddagens billeder igennem.Miss Bateman står med masser af store knopper.Jeg har tilbragt en del af formiddagen i skyggen ved stakittet, hvor jeg fjerner ramsløg og skvalderkål i lange baner.Jeg fandt også nogle hasselurt, som er kommet inde fra naboen. Dem fik jeg forsigtigt lirket fri og de er nu plantet i det lille skyggebed under jasminen. Jeg var slet ikke klar over at de havde så fine blomster.Retrobedet i fuld flor.Smukt makkerpar narcis Stainless og min lille magnolie.I tøsebedet er det småt med tulipaner i år, det må jeg huske til efteråret.Orange Rosalie er begyndt at gøre Ronaldo selskab.Det samme er Black Parrot.Narcisser, magnolie, bellis og mælkebøtter i lange baner. Klematis Alpina står superflot lige nu.Narcis Calgary er også sprunget ud, desværre er den så tung i blomsten, at man ikke rigtigt kan nyde den.De første akelejer er også sprunget ud.Lysblå skønheder der slet ikke er til at stå for.
En enkelt hvid står også i fuld flor.Æbleblomst i øjenhøjde.
Mens jeg har været inde for at holde siesta og lave indlæg, har vejret ændret sig lidt. Der er kommet en del skyer på himlen, så nu er der vist ingen undskyldning for atter at komme ud og bekæmpe ukrudt. Planen er at der også skal sås grønsager i dag, men det bliver først senere på dagen, når højbedene ligger i skygge.

Mange solskins hilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Jeg er også begyndt at holde siesta, det er ikke sundt at være ude i solen i middagstiden. Vi må ellers nyde det så længe, det varer, her er ingen skyer endnu men vinden er der stadig. Mine æbleblomster er knapt sprunget ud endnu. Jeg har i øvrigt heller ikke mange akelejer endnu, så du er foran :) Ikke så dårligt med gratis hasselurt. Skønne sommerbilleder.

  SvarSlet
 2. Ja, det er vist en god ide lige at holde en lille pause, mens det er mest varm😀 Men nu ser det jo ud til, at varmen er lidt på retur. Det er nok også meget godt, for jeg synes det går lidt for stærkt.
  Dine tulipaner er bare så fine, her er flere af dem næsten færdige og de har ikke stået ret længe, jeg tror det er pga varmen.

  SvarSlet
 3. Selvom tulipanerne er flotte, så er det alligevel den blomstrende klematis og akelejerne, jeg især bed mærke i.

  SvarSlet
 4. Det er skønt med sommervejr, men jeg kunne også godt ønske mig lidt skygge til tulipanerne, så de holdt lidt længere. Smukt ser det ud hos dig :-), kh Margit

  SvarSlet
 5. Hej Heidi. Hvor er dine akelejer smukke. Mine står med knopper, så er går nok et par dage endnu, før de springer ud. Du er ihærdig her i varmen, jeg nyder mest haven lige nu på en stol med en kop kaffe. Men det er jo ikke kun planterne, der gror helt vildt, det gør ukrudtet også, så jeg må også i gang.

  SvarSlet
 6. Fantastiske billeder - og hvor har vi nydt varmen, men nu falder temperatureren jo lidt igen, så alle, inklusiv tulipaner, kan være med.
  Og du har allerede akelejer - det var tidligt.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen