Sider,

tirsdag den 13. januar 2015

Fyraftens sol....

 Solen kiggede venligt frem da jeg kom fra arbejde idag, så jeg skyndte mig ud og nyde lyset inden det atter forsvandt.

 Nøgne jasmin grene mod den blå himmel er smukt, men jeg glæææder mig nu også til, at der atter kommer fine nye blade og en masse velduftende blomster.Det kan ikke vare længe, inden jeg kan plukke den første lille buket vintergækker.Vinterforfald i retrobedet.Juleroserne står stadigt fint, jeg skal da vist ud og ha fjernet nogle bergenia inden juleroserne helt drukner i blade.Der er også masser af småplanter på vej i volden. Jeg syntes bladene ligner stinkende nyserod, som har stået på dette sted for mange år siden. Det vil da være rigtigt dejligt, hvis det er frø der har overlevet alle de år i jorden.

Der er nok at gå igang med i haven, dette område ligner nærmest noget, der er blevet evakueret i en fart. Men lige nu er alt så vådt og smattet, at det ikke lige giver lyst til at kaste sig over opgaven.Det varer forhåbentlig heller ikke længe, inden jorden atter skal klargøres i højbedene. Så mens jeg sidder og planlægger hvilke grønsager vi skal smovse i til sommer, høster vi stadig palmekål, beder og knoldselleri. Tænk at høste grønsager i januar, det er da en stor gevinst ved den milde vinter.Krukker der endnu ikke er blevet tømt, gad vide om jeg når det, inden der igen skal plantes sommer blomster.Blomster udvalget er jo ikke så stort lige nu, så her kommer lige en genudsendelse af juleroserne.I volden er der også godt gang i perlehyacinterne, nu må de snart ha sat blade nok og istedet koncentrere sig om at danne en masse fine blomster.Selv om solen hurtigt var væk fra haven, var det en fryd at nyde den blå himmel, fremfor for al den regn, hagl og storm der har dommineret i den sidste tid.Det er nu dejligt at komme ud og kigge lidt på vinterhaven, det sætter så godt gang i forventnings glæden, især nu hvor alt bare pibler om overalt.
Har lige været inde og tjekke på DMI og kan se at der er frost på vej, måske skal jeg gøre mig hård og få tømt de sidste krukker og ryddet lidt op i morgen hvor jeg har fri.

Mange tirsdags hilsner herfra ;)

7 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Heldige dig der har set solen i dag................her er det mørkt og vådt.
  Ja !!! er det ikke skønt at vi stadig kan høste grøntsager fra vores haver.
  Har lige lavet simremad med vores egne porre og gulerødder...................og timian og frisk laurbær har jeg i drivhuset.
  Smukke juleroser du har,der kan jeg ikke være med..................men viser da også mine små juleroser.
  Og så vidt jeg kan se så er det nyserod du har...................er rigtig glad for de to jeg har.
  Dejligt at se at der er godt gang i forårsblomsterne,men håber da ikke at den lovede frost gør skade på dem.
  Håber du får godt vejr på din fridag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja igår var jeg heldig at se solen, idag har det bare haglet, tordnet og været gråt, så ikke til den store lyst til at opholde mig ude idag.
   Der er ikke noget bedre end god simremad, med egne grønsager.. total luksus ;)
   Jeg tror også det er nyserod, det er det er sikkert 5 år siden min plante døde, så det overrasker mig noget at der er så mange frøplanter på vej nu ;)

   Slet
 2. Dejligt med lidt blå himmel, på Fyn var det gråt og regnfuldt indtil solnedgangstid, så blev der en smuk himmel, men jeg havde ikke kameraet med.
  Hvor er du heldig med dine smukke juleroser, og tænk at få nyserod helt af sig selv, mine dør helt af sig selv :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er jo ikke blå himmel vi har set mest til i denne januar, så det er med at nyde synet når det er der ;)
   Min gamle nyserod, døde for en del år siden, så dette er en skøn og uventet bonus. Jeg bliver sikkert leveringsdygtig i nogle småplanter senere, så hvis du mangler siger du bare til ;)

   Slet
 3. Jeres vintergækker er da nået noget længere end her og juleroserne har kun lige akkurat tænkt på at sætte knopper, så jeg nyder dine smukke udsprungne blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Godt du kan nyde billederne af mine forårs bebudere, dine er måske mere fornuftige og venter indtil frosten atter forsvinder ;)

   Slet
 4. Heldig asen :) :) i har tørvejr.... det er sgu' mere end vi sønderjyder tør drømme om :( :( vi har blæst og regn HVER DAG !!!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen