Sider,

søndag den 4. januar 2015

Årets første arbejdsdag i haven

 Det helt fantastiske vejr lokkede og fristede mig til at tilbringe en del af søndagen ude i haven. Jeg nød rigtigt at kunne gå på opdagelse, for hold da op, hvor er der gang i rigtigt meget derude. Jeg håber ikke at der kommer alt for meget barfrost, for det er da næsten ikke til at bære.Krokus.Sct.hansurt og floks.


Purissima tulipanerne kigger også frem fra deres beskyttende lag af blade.Og selvfølgelig vintergækkerne i store grupper, der venter rundt i haven på at blomstre. Vandposten er atter tøet op, smuk spejling i vandet.En murebalje fyldt med vand, er nu også et godt motiv. Mine fine grå græskar, er blevet grønne efter de har fået frost. Nu skal jeg vist ha dem fjernet, inden de smatter helt ud.
 Da jeg pakkede det sidste julepynt ned i kælderen, fandt jeg disse blomsterløg, som jeg havde glemt alt om. Nu ligger de i godt beskyttet i jorden.Det var rigtigt dejligt at komme ud og rode i jorden og nu håber jeg bare at mine prærieliljer og krokus ikke tager for meget skade, de er ret langt fremme i deres spiring. Alle løgene er blevet lagt i trekantsbedet som ses i forgrunden.Vinden var lidt skarp, men jeg havde masser af tøj på, og sugede det gode vejr til mig.Juleroserne har endnu engang rettet sig, det er altså en fantastisk blomst. Skøøøøønt at få taget hul på det nye have år. Jeg kan mærke at flere ideer allerede nu så småt begynder at spire i idetanken.... der skal vist tænkes og tegnes, i de sidste vintermåneder.

Et rigtigt godt nytår til alle skal lyde fra herfra, med ønsket om endnu en forrygende og helt fantastisk have sæson.

Mange løglægger hilsner herfra ;)

8 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Tak for det og også godt nytår til dig.
  Ja det var en fantastisk søndag - jeg brugte som dig også nogle timer i haven, og fik også lagt nogle af de løg jeg ikke havde fået i jorden, (mangler stadig lidt) hvor var det fortryllende, håber vi snart kan "komme der ud igen".
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Ja det var så skønt at være i haven igår, sjovt du også var ude og lægge løg ;)

   Slet
 2. Hej Heidi.Der er da godt gang i den hos dig.....................vi krydser fingre for at der ikke kommer barfrost.
  Og godt at du opdagede de sidste løg.De skal nok komme.
  Her har vejret også været rigtig flot i formiddags............men koldt.
  Fik dækket mine roser og klematis til.Og lavet collager af forårsblomster til mit nye indlæg.
  Skønt med lidt smukt at se på i denne årstid.......................og skønne er også dine fantastiske
  juleroser.De trives rigtig godt på din klippehøj.
  Ja !!! nye planer er vi vist mange havefolk der har lige nu.
  Tak for rigtig mange dejlige indlæg fra dig....................nyder dem altid Og også et rigtig godt nyt år til dig Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja barfrost behøver vi ikke, skal vi ha vinter må der gerne komme en beskyttende dyne af sne først.
   Juleroserne stortrives her i haven, og bliver nydt ekstra meget nu hvor der ellers ikke er så meget at nyde i haven.
   Jeg skal da vist lige forbi og tjekke dit indlæg ;)

   Slet
 3. Det var da godt, du fandt løgene, så du havde noget godt at lave :) Jeg tror nu ikke spirerne på det, der er kommet op tager skade af barfrost, det er sket ofte, og hvert år har vi alligevel fået både tulipaner og påskeliljer, så det vil jeg ikke bekymre mig om. Dine fine juleroser slår alt, som sagt før kan jeg ikke være med der.
  Godt nytår Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var rigtigt godt at jeg fandt mine løg, for jeg kan jo huske hvor meget jeg nød dine prærieliljer sidste forår. Løgene skal nok klare frosten, det er mere alt det andet der er kigget frem, jeg er bange for. Ja juleroserne har det helt fantastisk i stenvolden, men jeg kan ikke slå dine påskeklokker, der fører du stort ;)

   Slet
 4. Det var da dejligt at komme ud her den første søndag i året med så dejligt solskin. Tænk at du havde løg, der var blevet glemt - hi-hi - nå men de skal da nok komme i blomst alligevel.
  Dine juleroser er uforlignelige.

  SvarSlet
 5. Det sker noget hjemme hos dig :) - herligt.... Vi går en dejlig tid imøde :) :)
  Det er nogle rigtig gode billeder du har taget :)
  godt nytår :)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen