Sider,

tirsdag den 23. september 2014

September .... sensommer eller efterår...



Helt klart sensommer..... vi har været så heldige at ha det mest fantastiske sensommervejr med masser af soltimer og høje temperaturer det meste af september. Det er først idag at efteråret forsigtigt viser sit kølige ansigt frem, nu er det også startet med at regne. Det er vi jo slet ikke vant til, så nu er der fyret op i brændeoven.


Mine rosenslynger har nået toppen, i det to meter høje stativ jeg har lavet af tørre mirabelle grene. Der kommer stadig masser af nye knopper, så jeg håber at skulle nyde dem længe endnu.





Fantastiske blomster.... dem kan man da kun blive imponeret af.



Billederne er fra weekenden hvor solen atter skinnede fra en klar himmel, og det var vi en del der nød godt af. Der var masser af liv i blomsterne, og selv sommerfuglene vendte talstærkt tilbage, de gad bare ikke rigtigt fotograferes, så dem må vi undvære.




ADVARSEL...IKKE FOR FOLK MED SARTE NERVER

Men overalt i haven møder man så også disse bæster. De gør sikkert megen gavn, men jeg hader hele tiden gå ind i det ene spind efter det andet. Måske forsøger de bare at fortælle mig at efteråret er på vej.





Denne helt utrolige floks har blomstret uafbrudt hele sommeren, helt upåvirket af den lange tørke der ramte os.



De eneste roser der blomstrer i øjeblikket, er mine Twice i a blue Moon roser, og det er lige på dette stadie jeg syntes de er aller smukkest. Det er altså en skam i ikke kan få duften med.



De syriske roser har også stadig godt gang i blomstringen.









Det har været en lidt svær sommer for mine dahlia, ingen af de knolde jeg har købt i år er kommet i blomst. De har masser af blade men ikke det der ligner blomster. Til gængæld har jeg haft stor succes med dem fra sidste år. Især Swanlake er jeg glad for klarede vinteren, for det er helt sikkert min absolutte yndlings dahlia.



Den er smuk i alle stadier og jeg er især vild med dens smukke bagside.

























For første gang har jeg prøvet at så dahlia frø, det blev også en stor succes og jeg er helt pjattet med de lave kompakte planter med de fineste enkeltblomstrende hoveder. Jeg lod planterne stå i drivhuset til de første blomster sprang ud, så de var lettere at få anbragt rigtigt i bedene. Det er ikke sidste gang det skal prøves. 



Den evig utrættelige Rozanne skal jeg da heller ikke glemme, her i selskab med en krysantemum. 



Selv om vi er sidst på have sæsonen, går jeg stadig og venter på at havens sidste blomster rigtigt springer ud. De første oktober stormhat, er nemlig så småt begyndt at vise farve og springe ud. Sidste efterår delte jeg den stor gammel plante, og fordelte den langs stakittet, så jeg satser på at de kan skjule det meste stakittet om nogle år.


























De to navnløse solhatte jeg købte i august, trives også godt og danner stadig nye blomster.


























Klokkerankerne har desværre også været lidt af en fuser i år. De startede deres blomstring meget tidligt og det gik så ud over væksten, ja den gik nærmest helt i stå. Der er dog en enkelt plante der trives, og gror i fint selskab med de hvide lathyrus.









Ja... jeg kommer jo nok ikke helt uden om, at efteråret har gjort sit indtog. Det første sted i haven det rigtigt bliver synligt, er i sandkassebedet under et af vore æbletræer. 



Beddet bliver fint dekoreret af nedfaldsæbler og passer fint til planternes forfald.



Jeg lader altid æblerne blive liggende og rådne, men ved faktisk ikke om det er godt for planterne ?



Den store græs i den lave eftermiddags sol, er da ikke til at stå for.


Det gik da hen og blev et langt indlæg, men jeg håber du fulgte med hele vejen.

Mange efterårshilsner herfra ;)

6 kommentarer:

 1. Græsser er bare skønne nu. I har åbenbart ikke haft godt vejr i dag, her har det været fantastisk. Jeg er ikke så vild med Sct. Hans urt, men den hvide du har med i dag er fin.
  Dahliaer har jeg heller ikke haft så meget succes med, først nu er de begyndt at blomstre, og der er kun enkelte blomster i. Det er kun de småblomstrede, som blomstrer overdådigt.
  Du har haft noget mere succes med dine rosenslynger, jeg har ikke formået at lave noget, de kunne gro op af, så de kravler hen ad jorden.
  Solhattene ser fine ud. Min ene klokkeranke forsvandt højt op i et lærketræ, så den havde vi ikke meget glæde af.
  Jo jo jeg var med hele vejen :)

  SvarSlet
 2. Jo jeg fulgte med hele vejen og nød hvert et billede af de smukke blomster og edderkopperne :-)
  Den græs er da helt eventyrlig smuk i solen.

  SvarSlet
 3. Jeg er også med - er det ikke bare en forrygende september indtil nu? Mine stormhatte er også først ved at komme i blomst nu, jeg troede næsten at det blev en fuser.
  Flotte græsser og skønne stemningsbilleder - så dejligt :)

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder også af edderkopperne ;-), men det værste ved denne fantastiske sommer vi har haft er, at det ønsker vi også til næste år og det er jo ikke sikkert det bliver sådan. Men det går nok alligevel, mon ikke :-)

  SvarSlet
 5. Sikke nogen vidunderlige billeder - også dem af "bæsterne".
  Dejligt at der endnu er så meget som blomstre i din have.

  Hilsen Heike

  SvarSlet
 6. Godaften Heidi.Skønne billeder fra din have.Jeg synes da at du har en del der stadig blomstre.
  Bla. den smukke rosenslynge.Og den blå storkenæb................hvad er navnet?
  Og en utrolig smuk syrisk rose................min har været slut længe.
  Kan se at mine roser som jeg har sat ud i bedene har store flotte knopper...........håber de når at blomstre.Mine dahlia har bare været helt fantastiske i år.......................men er også vild med dine små
  selvsåede De eneste storkenæb der blomstre her hos mig er min Rose Claire...............den er tilgengæld rigtig fin.Har hele tiden været vild med din flotte græs.......................håber min som jeg får af genboen bliver lige så flot.Og JA !!! jeg var bestemt med hele vejen.God aften Knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen