Sider,

søndag den 29. april 2012

Sol og knopper

Så kom solen endelig, og gradestokken har sneget sig op på 11,9 grader ;o) .Det har ellers været et rigtigt træls vejr  i ugens løb med regn og hård blæst, så det har været længe ventet med lidt sol.

Pæonerne står med fine store knopper i alle skud.


Flere fine knopper.

Purissima tulipanerne står stadig fint, selvom de alle har vendt nakken mod den ret kraftige blæst, som vi har her i dag.Påskeklokkerne har valgt den samme taktik, de ligger næsten ned langs jorden. En smuk tulipan på vej og skønne tazetter i fuld flor.


Æbletræerne er godt igang med at springe ud.                                  De første akeleje knopper har også meldt deres ankomst.
Den uægte jasmin er også godt igang, Damark grønnes i disse dage, man kan se det fra dag til dag, det er skønt.;o)Jeg ville gerne have sået det sidste jeg manglede i højbedene idag, men det blæser så meget at frøene ikke vil derhen hvor jeg gerne vil ha dem, så det må vente ;o), løg og hvidløg står så fint.
           Løjtnantshjerte er ved at være sprunget godt ud, men er ikke så let at fotografere i blæsten ;o)

                                                 
                                                           Lewesia bare fordi den er så smukMine små Sjællændere har det rigtigt godt, og til dig Bente kan jeg sige, at alle Pelargonierne er blevet godkendt af både manden min og min svigerfar. De har begge astma og svært ved deres duft, men disse var helt ok. så de får lov at blive boende i drivhuset, så tak endnu engang ;o) 


Ellers står det fint til i drivhuset, der er efterhånden ved at være flyttet en del faste beboere ind også, som må dele pladsen med priklingerne, dem er jeg lige så stille begyndt at plante ud, da de har en fin størrelse nu.Skønne skud i mine Twice in a Blue Moon  Roser, de er købt sidste sommer så dem glæder jeg mig meget til i år ;o)


Jeg håber at i andre også har set solen idag. Mange blæsende hilsner herfra ;o)15 kommentarer:

 1. Det er da nogle skønne forårsblomster, du viser os i dag. Den løjtnantshjerte er da bedårende.
  Hvor er jeg glad for, at det endelig lykkedes at finde en pelargonie, som blev godkendt af manden og svigerfar. Du skal se min p.tomentosum for øjeblikket. Den har en væld af små klaser af blomster. Jeg har jo bundet min op, så den har en højde af 2 1/2 meter nu. Det er bare så skønt et skue. Så jeg håber du får den at se i blomst i år!

  SvarSlet
 2. Ja tænk, alle fire blev godkendt ;o) lægger du ikke billeder ud af din P. Tomentosum ud på bloggen, så vi alle kan glæde os over den. Bente der var skilte ved 3 af de 4 jeg fik, den sidste ved jeg ikke hvad hedder, kan du måske se det ud fra billedet ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt med vilje, at der ikke er navn ved den sidste. Jeg har forlist det og kan ikke huske navnet. Må se om jeg ikke en dag falder over navnet ved et tilfælde. Jeg har altid antennerne ude, for jeg har flere unavngivne. Enten fordi de er modtaget som gaver, eller fordi skiltet er faldet af.
   Jeg vil da gerne lægge billeder ud af den blomstrende darling.

   Slet
 3. Hej, nu er det 2. gang jeg ser billeder af dine hvide Løjtnanthjerter, og jeg skal helt sikker selv have nogle, jeg har kun den alm. og den hvide er bare så flot.
  Og hvor bliver det dejligt når Pæonerne springer ud, de er så smukke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kun de hvide, men holder også meget af de lyserøde ;o)

   Slet
 4. Hej. Det var nogle skønne billeder. Jeg har også hvid løjtnantshjerte, men de er kun lige kommet et stykke op over jorden. De står i skygge og blev plantet i efteråret, så jeg ved ikke rigtig hvor meget jeg kan forvente i år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine står også i halvskygge, men jeg syntes at de etablerer sig hurtigt, så glæd dig, den skal nok blomstre i år ;o)

   Slet
 5. Hej med dig.sikke da en masse skønne planter du har.har også lige anskaffet
  mig en hvid løjtnantshjerte.og den pink lewesia kan jeg da ikke leve foruden.Knus Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da nogle gode valg, du har truffet ;o)

   Slet
 6. Jeg holder meget af den lille Lewesia, den er så skøn. Knopper i roser, det kan jeg desværre ikke præstere, så langt som de er klippet ned. Der er heller ikke så mange knopper i mine pæoner, for de blev flyttet sidste år. Men så er der knopper og blomster i mine rhododendron :o) man må se de lyse sider.

  SvarSlet
 7. Jeg har lige set alle dine skønne rhodoer, super flotte. Vi må håbe at dine roser kommer sig ;o)

  SvarSlet
 8. Skønne billeder. Hvad er det du har omkring dine pæoner - er det stativer til at støtte. Mine vælter nemlig nemt og har sådan nogle kedelige stativer omkring.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en jern kugle ting, som jeg har haft i rigtig mange år. Det var en af mine gamle elevers (blomsterbinding) mand, som har lavet den til mig. jeg har desværre kun den ene, og det er første år jeg vil prøve at bruge den som støtte ;o)

   Slet
 9. Nu hopper vi snart ind i Maj, mon ikke vi får bedre vejr??? Det kan næsten kun blive bedre :O) Skønt skønt billede af hvid løjtnantshjerte I LOVE IT!
  Go' mandag til dig ;o)

  SvarSlet
 10. Hvor er der mange dejlige ting i din have nu. Og sikke knopper i pæonerne, hvor må du glæde dig :-)
  Din hvide løjtnantshjerte står rigtigt godt der mod stenen. Min er ikke helt så langt endnu, og den står i en bund af erantis blade, så man ser den næsten ikke. Det tænkte jeg ikke lige på, da jeg plantede den :-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen