Sider,

lørdag den 14. januar 2012

Russiske kartoffel frø

Da jeg kort før jul, modtog en nyheds mail fra http://www.impecta.se/, kunne jeg se at de havde fået kartoffelfrø Det har jeg ikke set før, så de skulle da straks bestilles, bestilte også frø til min far og svigerfar, som de så fik i julegave. Så kan vi jo altid, konkurrere lidt om hvem der gør det bedst....


Vi har ikke nogen stor køkkenhave, men til gengæld tre effektive højbede på 1,5 m gange 4 m., hvor af det ene er helliget kartofler. I de to andre, har vi så alt det andet vi ikke kan undvære, gulerødder, bønner, majs, løg,pastinak,ærter, hvidløg, salat, rødbeder, grønkål m.m. Så vi er velforsynet i sommer halvåret. og nyder at gå ud med kurven for at høste.
Højbedene som de ser ud i dag, med de sidste sørgelige rester af rødbeder og pastinak. I det midterste bed står den kommende sommers hvidløgs høst.


Det er andet hold højbede vi kører på, da det var noget af første, manden min  byggede, da vi overtog huset for 14 år siden. De er lavet i lærketræ skaller, de holder godt, indeholder ingen gift stoffer og får flot patina og har et dejligt rustisk udtryk, lige som vi syntes der passer bedst til vores have 
 Vores første højbede,lige inden de blev udskiftet. Det var vist også i sidste øjeblik, men de skulle jo lige ha   lov en sidste sæson. :o)


Fortsat god week end til alle...

5 kommentarer:

 1. Spændende Heidi - vi får vel fortsættelsen om det blir' til noget med de kartoffelfrø? Flotte højbede du har fået.

  SvarSlet
 2. Det lyder spændende, jeg har ikke før hørt om kartoffelfrø, men håber på en fortsættelse.

  SvarSlet
 3. Kartoffelfrø, det må jeg nok sige..... du laver da maden fra grunden hi hi - der er ikke noget med færdigretter hos dig (griner) Held og lykke.

  SvarSlet
 4. Ja, det fremgår tydeligt af billederne at dine højbede trængte til udskiftning, men hvor er det dog blevet flot.

  SvarSlet
 5. Flotte højbede! Jeg har netop selv slæbt lærkeskaller hjem og skal i gang, da jeg må konstatere at skaller jo selvfølgelig bugter sig noget... Hvad har I gjort for at få bedene tætte? Enten kunne man lade skallerne overlade lidt eller også må jeg i gang med rundsaven og lave en lige kant der hvor de støder sammen. Hvordan har I gjort? Og et andet spørgsmål - har I foret dem med plastik? Hvis I har flere tips til konstruktionen så hører jeg dem gerne :-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen