Sider,

torsdag den 28. juni 2012

Sløret sol og vindstille

Vindstille dage har vi ikke mange af her i Vestjylland. Så når sådan en dukker op og man ovenikøbet har fri, så skal det da udnyttes. Har fået ordnet lidt rundt omkring i haven, ikke nogle store projekter, nu skal alt det som er sat igang bare passes . Jeg startede med at rense lidt i højbedene. De er et ret sørgeligt syn i år, jeg giver det lange kolde forår skylden, for aldrig i alle de år vi har haft køkkenhave, har det set så sølle ud. Nå billederne hopper og danser lidt i dag, kan ikke få disse på række ;o(
         Kigger man på fjerbusken, der står ved drivhuset, kan man godt se at vi bor i blæstjylland ;o)          Fennikel                                                        Majs                                                       Gulerødder  Hvidløgene er snart klar til at høste, men hvor er bønnerne som skulle vokse på stativet sammen med dem. Har lige lagt nye bønnefrø for tredie gang i år. Vi vil bare have nogle, da de er i meget høj kurs her i familien. Går man helt tæt på springløgene ser de fine ud, men de er nogle små stakkler.


For at det hele ikke skal blive helt farveløst idag, kommer her lige lidt billeder fra krukkebedet ved brændestakken. Her trives planterne godt, men jeg kunne se idag at der er noget der har været efter mine solsikker og dahlia, det har ellers ikke været et problem her i haven før, så nu skal der vist holdes udkig efter snegle. Disse lysgule stedmoder har pyntet på terrassen indtil nu, men de er efterhånden blevet lidt kedelige at kigge på, så op af potten med dem.De går ikke til spilde, men er blevet flyttet ned i vores skovstykke, hvor de kan fortsætte blomstringen sammen med afblomstrede martsvioler og bregner. Der står også nogle fra sidste år, som klarede vinteren.
I zinkfadet har jeg plantet hvide agaratum sammen med lysgul talerkensmækker.Så er de sat på plads på bænken, hvor de står sammen med prydtobak og marmelukærme.


Nu er det blevet tid til et bad, og gøre klar til at studenterne atter dukker op, for at holde bålfest i haven. De startede 1g. med bålfest hos os, og nu skal ringen sluttes i aften.

Mange vindstille hilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Tillykke med din student, det er en dejlig tid når de er færdige med første skridt og skal til næste, om det så er direkte videre eller tar sig et opleveleses-tjene penge år.. Dejlige billeder du viser, jeg an godt lide dine højbede er af træ stammer, smukt. Og flot med depinke salvier i dit tøsebed. Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de rosende ord, vi er også glade for vores højbede, der er så dejlig lette at holde rene ;o)

   Slet
 2. Fine billeder og dejligt med bålfest for studenter i aften. I må hygge jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, perfekt aften til bålafslapning tror jeg godt vi kan kalde det endnu, de er trætte med glade ;o)

   Slet
 3. Dine højbede i køkkenhaven ser skønne ud :-) Ærgerligt at grønsagerne driller dig i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bare ærgerligt, den smule der er igang skal nok blive godt, men frodigt bliver det nok ikke ;o) Næste år bliver sikkert supergodt, og til den tid er din sikkert også godt etableret;o)

   Slet
 4. Gode billeder.
  Hvor er dine højbede fint lavet.
  Tillykke med studenten.
  Håber det bliver en god bålfest.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, de hygger i haven og vejret er perfekt ;o)

   Slet
 5. Hej med dig.Jeg synes nu ikke det ser helt dårligt ud i din køkkenhave.Hos os
  har vi lige høstet dejlige nye kartofler-mums!
  Har også købt lidt nyt til at pynte ved dørene.
  God bålfest med de unge.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det der er kommet i højbedene har det fint, men der er rigtigt meget der ikke har spiret så der er masser af bare pletter, det plejer vi ikke at have ;o). De unge havde en super bålfest, manden min og jeg ryddede haven kl. 02 i nat, da der jo skulle komme regn ;o)

   Slet
 6. Blæstjylland - den var god.
  Tak for billederne - de luner idag med blæst og regn!
  Håber I havde en dejlig bålaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige set i tv avisen, at det regner helt vildt rundt om i landet, her skinner solen, men det blæser ret kraftigt ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen