Sider,

onsdag den 4. november 2015

Første solstrejf i november...


Ovenpå den ret triste grå og disede start på november, var det dejligt atter at se solen idag. Den kæmpede hårdt for at bryde igennem skylaget, og sidst på formiddagen lykkedes det. New Dawn i solskin, fantastisk så længe de enkelte blomster holder på denne årstid, når regnen ikke ødelægger dem.Den ukendte klematis fortsætter langsomt med at springe ud.Hosta festen er ved at være slut for i år, nogle ældes dog med mere ynde end andre.
Den hvide sankthansurt har lagt sig smukt til rette på et hostablad.Endnu en perfekt blomst på vej i Clarie Austin, En lysegul primula er gået i blomst.En kodriver holder den med selskab. Desværre er den godt gennemgnasket.Fennikel har vi ikke haft den store succes med i år. Kun to sølle planter der aldrig fik dannet knold, men løvet er så fint at de har fået lov at blive stående.Drivhuset er ved at være ryddet for vinteren. Den store agapanthus mangler stadig at blive pakket ind i bobleplast, så den forhåbentlig kan klare endnu en vinter i drivhuset.Mine to store nu lettere forvoksede pelargonier, som jeg fik fra Bente fra Elmbjergs Eden for år tilbage, er heller ikke flyttet ind endnu. Først skal de klippes godt tilbage, så der bliver plads i vinduskarmen.Graveolens har blomstret uden pauser hele sommeren.Den smukke tomentosum med de helt fantaktiske blade, har til gengæld haft det svært i år. Den visnede helt ned, men kom dog heldigvis igen med et enkelt skrud dog uden at blomstre i år. Bente er desværre ikke aktiv blogger længere, men hvis du kigger med, kan du se der stadig er liv i de skud de sendte mig ;)Mine to store aeonium skal også flyttes ind, inden frosten kommer.De skal ind og overvintre i kælderen. Den mørke variant til højre er allerede begyndt at blegne, når den flyttes ud til foråret er den helt lys, men lynhurtigt vender den mørke farve tilbage når den kommer ud i solen igen.
 Solhat green jewel kommer stadig med nye blomster. De blå oktober stormhat lyser fortsat op langs stakittet.Ja snart er det helt slut med blade og æbler på træerne for denne gang.Det har været superhyggeligt med en god solskinsdag i haven. Det var dog begrænset hvad jeg fik lavet. Det var mest hygge og afslapning der stod på programmet idag, efter en skøn og intens uge med ungdom i huset. Nu er her helt stille, sønnen og svigerdatter er lige ankommet til deres nye tilværelse på Malta og datteren er lige rejst en smut til London....Skønt som der er gang i de unge menesker..... jeg nøjes dog bare en lille slapper ;)

Mange solskins hilsner herfra ;)

10 kommentarer:

 1. Du er altså bare heldig deroppe i Struer, sol igen, endda på en fridag. Vi har stadig kun gråt og diset vejr, det er lidt deprimerende. Nå men så kan jeg nyde dine billeder i stedet. Mine pelargonier og aeonium er ikke kommet ind endnu, men pelargonierne ser ud som dine. Jeg skal nok hilse Bente og sige, at dine pelargonier er til endnu. Jeg skriver med hende på fb :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg følte mig også så heldig da solen brød igennem på min fridag ;)
   Hils endelig Bente mange gange fra mig, og sig hun er savnet på bloggen ;)

   Slet
 2. Hej Heidi.Godt at høre at du havde en rigtig dejlig uge med dine børn inden de rejste ud i verden.
  Og jeg synes da godt nok at det er fantastisk at du stadig har både roser og klematis i blomst.
  Og jeg har da også en del pelargonie fra Bente........................også den dejlige tomentosum .
  Min klarer det nu fint i min udestue.
  De små fine primula viser jeg også..............de svigter aldrig.
  Vil da også lige sige at mine fennikel er gået helt amok i år.Vi kan slet ikke nå at spise dem .
  Og nu er det vist tiden til at alle mine krukker skal i drivhuset for vinteren.Din ser også ud til at være klar til overvintring.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Vi havde en fantastisk uge med de unge og gamle, ja vi jo også skulle fejre en 75 års dag for svigerfar ;)
   Jeg syntes faktisk jeg har rigtigt meget som stadig blomstrer, så nu er det bare med at nyde dem inden de forsvinder for vinteren.
   Den kære Bente var gavmild med sine pelargonier, og jeg tror vi er mange der kan nyde hendes aflæggere.
   Sjovt så stor forskel der er på afgrøderne i år, heldigvis kan vi da købe os til dem vi skal bruge ;)

   Slet
 3. Kære Heidi Jeg synes altså det var fornuftigt af dig, at slappe af og nyde den smule solskin der kom. Der er stadig mange skønne ting i din have. Dejligt at se på. Det er da helt fantastisk med alle i klematis knopper. Ja det er ikke sådan med de unge, der rejses så det er en lyst. Ønsker dig en dejlig aften. Kh Tina

  SvarSlet
 4. Den ukendte klematis ser fantastisk ud. Den mørke aeonium har jeg for første gang i år og har nu placeret den i vores sydvendte bryggersvindue. Så får vi se, om den kan lide det. Når man tjekker vejrmeldingen for den næste uge, er der ikke meget sol i sigte.

  SvarSlet
 5. Hej Heidi. Herligt med en dag til afslapning og også solskin. Jeg blev også overrasket over den ukendte clematis. Det er da fantastisk. Dine høje "husløg" i de to zinkkrukker er godt nok flotte. Min væltede i blæsten og faldt ud af sin krukke, så jeg skal finde en potte, der er høj og sætte den ind. Her har det været overskyet hele ugen, men mildt.

  SvarSlet
 6. Hvor er din solhat fin. Det er altså dejligt at se, hvor meget der stadigvæk blomstrer.
  VH Nina

  SvarSlet
 7. dejlig rundtur i haven :) - tak for kigget ;)

  SvarSlet
 8. Du har også den skønne blå stormhat - den er nu dejlig.
  Vi fik da ikke solen at se i går, men der var ingen vind, så en dejlig dag.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen