Sider,

søndag den 8. november 2015

Dejlig dag i haven...

Som lovet stod vi op til en skøn dag med solskin og blå himmel. Heldigvis lavede Freja ingen skader her hos os. Der var blevet skubbet godt til den blomstrende klematis, så nu kan jeg faktisk se blomsterne helt uden trappestige ;)Mens manden min var ved fjorden og morgen fiske, kunne jeg jo lige gå og tænke videre på min ide fra i går.Det er i dette område jeg tænkte at min blodblomme og glasbær skal stå.Der er stadig mange smukke blomster i Wizard of Oz Jeg fandt et bræt i passende længde og så kunne jeg jo ligesågodt starte med at lave en lige bred sti bag volden.Jeg fortsatte stien hele vejen rund bagsiden af volden.Så kom bedet nemlig helt af sig selv, og det kan jo sagtens kan udvides sidenhen.Clarie Austin klarede ikke blæsten, men ser stadig smuk ud og heldigvis er der en ny knop på vej.Nu var manden min kommet hjem og kunne give en hånd med. Han troede vist ikke lige det var idag vi skulle igang, men han er heldigvis altid klar til at tage fat og bakke op om mine ideer ;)
Vi valgte at fjerne al græstørv og en masse jord, så der kunne komme god kompostmuld i bedet. Der blev gravet et stort hul til blodblommen, så den kunne blive befriet fra den store zinkbeholder den har stået i gennem flere år. Til højre i billedet kan man se at jeg også har markeret for at gøre mit runde bed større. Men der sagde manden stop, og mente det nok var smartest at først få lånt en trailer så græstørv og jord kan blive kørt væk med det samme ;)Efter lidt asen og masen kunne vi trække træet ud og nu er det dumpet i hullet, med sommerblomster og løg. Jeg syntes det ser supergodt ud og der er stadig plads til min glasbær. Nu skal vi bare ha en trailer så der kan blive gravet et stort hul til spagnum, inden vi flytter glasbær busken.Selvom der ikke er så mange blade tilbage på blodblommen, kan man vist godt se hvor godt den passer lige der. Det bliver rigtigt spændende at se, om jeg nu også mener det til næste sommer ;)Odyssey blev lidt medtaget af al regnen i går, men den sidste blomst må nydes ekstra meget.Dejligt at sidde her med varme røde kinder efter en super god dag i haven. At man så ikke længere kan se at jeg rev blade sammen i går, gør ikke så meget. Nu håber jeg bare på godt vejr næste weekend så jeg kan få afsluttet det nye bed.

Mange søndags hilsner herfra ;)

15 kommentarer:

 1. Jeg skal da love for, at du/I har knoklet. Jeg tror, du bliver glad for blodblommen der, og den vil sikkert belønne dig rigeligt for at komme ud i et bed. Udvidelse af et bed, jo det kan vi lide. Jeg krydser fingre for godt vejr næste weekend. Skal der spagnum i jorden ved din glasbær eller?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg tror også at blodblommen kommer med en belønning, måske allerede til næste år ;)
   Ja at udvide bede er jo noget vi havenørder er eksperter i, der er jo altid lige et lille hjørne som kan udnyttes.
   Jeg har været ude og købe spagnum i eftermiddags, nu skal vi bare ha fat i en trailer så der kan blive gravet et ordenligt hul, så kan det jo også være at glasbær kommer med en belønning til næste år ;)

   Slet
  2. Skal din glasbær plantes i spagnum og hvorfor? Jeg har lige googlet og kan ingen steder se, at de gerne vil gro i spagnum.

   Slet
  3. Hej igen Lisbeth
   Øhh.. jeg mener det var Jette fra mit lille gods skrev til mig, at efter hun flyttede hendes til spagnum er der kommet masser af bær, så derfor skal det prøves. Det er jo ikke særligt sjovt med en glasbær uden bær ;)

   Slet
  4. Nej det har du ret i, jeg har 4 buske, der går nogle år, inden de sætter ordentlige bær, mine buske vokser ikke så hurtigt og er ikke så store, men de har bær.
   God arbejdsdag

   Slet
  5. Jeg må væbne mig med tålmodighed kan jeg læse, der var dog masser af bær da den blev købt ;)

   Slet
 2. Godaften Heidi.Der er da rigtig blevet knoklet igennem hos jer....................og det ser allerede supergodt ud med det nye bed.Har selv en dværgblodblomme, og en glasbær.Så jeg kan godt forestille mig hvordan dit nye bed .bliver.
  Kan rigtig godt lide den tange badet har.Jeg viser også et nyt træ til haven og et par nye roser..........................så nu må jeg også tænke godt over hvor jeg lige får plads til det hele.
  Ja !!! det gælder bare om at nyde de sidste blomster.
  Har haft gæster i dag så jeg har slet ikke været ude.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja godt vejr og en god ide skal jo ikke gå til spilde, så det var jo bare om at komme igang ;)
   Jeg tror også at bedet bliver godt, det er allerede en god fornemmelse at gå på stien rundt volden.
   Lige nu øser det atter ned her, så de sidste blomster kan da hurtigt få en ende hvis det bliver ved ;)

   Slet
 3. Det bliver flot! Jeg er sikker på at blodblommen er glad for at være sluppet ud af krukken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Jeg tror også det bliver rigtigt godt, og jeg kunne næsten høre et lettelses suk da træet slap fri ;)

   Slet
 4. Jeg er ret sikker på det nok skal blive godt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Jeg håber også at bedet bliver godt, nu skal vi bare ha lidt tørvejr så jeg kan få gjort det færdig ;)

   Slet
 5. Sikke I aser og maser hos jer.....det skal nok blive godt. Lyder dejligt at han fisker om morgenen....så kom han måske hjem med aftensmaden. Din georgin 'Wizard of Oz' er meget anderledes end min i farven. Tror vist min er en anden....men pyt den er fin.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingeborg
   Så megen asen og masen var det nu heller ikke, når man er to går det jo hurtigt.
   Ja det er hyggeligt at manden tager på morgen fiskeri, men desværre havde han ingen aftensmad med hjem denne gang ;)
   Wizard of Oz er falmet lidt men har stadig den fine sart rosa farve ;)

   Slet
 6. ett stort gratulation på din födelsedag,ha en fin og trevlig
  kväll og hils dine gäster...
  kram faster birthe....

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen