Sider,

mandag den 16. november 2015

Endelig opholdsvejr...

Efter en regnfyldt uge, var det dejligt at stå op til en søndag hvor bygerne ikke nærmest stod i kø. Selv om det var lidt køligt kun 6,5 grader da jeg gik ud, var det skønt og helt vindstille. Planen var at jeg ville ud og kigge til det ene af mine nye bede. Jeg var spændt på hvor våd og tung jorden var ovenpå alle de mm vi har fået.
New Dawn er smuk både før og efter blomstring.
Efter at ha tullet rundt med kameraet, gik jeg igang med dagens opgave.Jorden var lige så tung og klæg som jeg havde frygtet, men heldigvis er bedet ikke så stort så det var overkommeligt at få det gravet godt igennem. Der blev også tilført maser af kompostmuld, og det hjalp betydeligt på jordstrukturen.Selvsået tallerkensmækker.Mens jeg holdt en pause opdagede jeg hvor fin himlen var blevet, så var det bare at håbe på blå himmel.Ganske rigtigt det varede ikke længe inden solen brød igennem. Heldigvis havde jeg da fået gravet de mest genstridige planter op på dette tidspunkt. Efterhånden som jeg fik dem gravet op blev de flyttet til den ene ende af bedet.De mest genstridige var helt klart to gamle lodden løvefod og min store Clarie Austin. De var virkelig godt forankret i den jyske muld, men jeg ville ha dem fri og det kom de.Ved godt jeg har vist disse fine klematis en del gange, men udvalget af blomster er ikke så stort længere. Paradisæblerne er heller ikke helt så fine længere.Så kom jeg i mål med bedet for denne gang. Det er de samme planter som har stået der hele tiden, nu har de bare betydeligt mere plads at boltre sig på.Jeg valgte at flytte Clarie Austin uden at klippe den ned, da jeg opdagede disse knopper. Måske klarer de ikke flytningen men de får chancen.Det gav godt med luft i bedet, og der er endda plads til nye planter til foråret. Nu mangler jeg bare nogle flere løg, jeg fik desværre gravet en del i stykker, men nu må vi se om jeg når at få købt flere.Roxanne har endnu lidt blomster tilbage.Selvgjort er velgjort så selvfølgelig måtte jeg også lige nyde bedet oppe fra terrassen.Jeg mangler stadig det sidste af mine to nye bede. Men tror jeg venter til manden min atter er hjemme fra Bornholm. Han vil gerne hjælpe og nu har jeg gemt lidt til ham.

Det blev desværre en kort fornøjelse med det fine vejr, for nu er vi nemlig atter tilbage i det grå våde og blæsende novembervejr. De lover frost sidst på ugen, det er jeg nu ikke helt klar til, så jeg håber på de aflyser det for denne omgang.

Mange helt alene hjemme hilsner herfra ;)

8 kommentarer:

 1. Du har godt nok været flittig, lodden løvefod er ingen spøg at grave op. Nu forstår jeg bedre, hvorfor du måtte lave det hårde arbejde selv, godt du har levnet lidt til manden :)
  Og den blå himmel og det stille vejr blev nydt både her og der, det var dejligt, inden det igen satte i med blæst og regn. Det er ok at vise en clematis, der blomstrer nu mere end en gang, hvor er den fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej lodden løvefod var ikke let at få gravet op, men op kom de og jeg kunne sagtens holde varmen bagefter ;). Det var så dejligt at det fine vejr faldt på en søndag, så vi kunne komme ud og nyde det. Det er godt vi kan bruge gengangere, nu når udvalget ikke er så stort længere ;)

   Slet
 2. Tungt arbejde du bød dig selv. men det vil lønne sig til foråret, hvor du kan høste frugterne af dit slid i stedet for at skulle gå og spekulere på, hvornår du kunne komme ud og lave bedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var et lidt tungt arbejde jeg kastede mig over, heldigvis var det ikke et stort bed ;)
   Jeg glæder mig også til at se resultatet til foråret, især om jeg nu også har fået anbragt planterne de rigtige steder ;)

   Slet
 3. Hej Heidi. Det var godt gået. Du er bare sej. Jeg har lige fundet ud af, at de lover frost, så jeg har pludseligt meget travlt. Jeg skal godt nok nå meget i denne uge. Ærgerligt at der bliver så hurtigt mørkt.
  Jeg tror, dit bed bliver rigtig godt næste år. Det lyder til at være nogle planter, der nok klæder hinanden godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak for ros ;). Her har de heldigvis udsat nattefrosten til søndag, så jeg håber at kunne nå lidt mere i haven, inden frosten sætter ind. Ja det kunne være rart med nogle lyse timer efter fyraften, men heldigvis har jeg fri idag, så hvis regnen stopper skal jeg ud og redde mine frostfølsomme planter ind fra drivhuset. Jeg håber du også når det du skal, inden frosten kommer ;)

   Slet
 4. Godaften Heidi.Godt at du nåede at flytte rundt på dine planter i det nye bed...................selvom det var tungt og vådt arbejde.
  Og det gør slet ikke noget at du viser den smukke klematis igen.
  Nu skal du vist også se at få lagt de sidste løg inden frosten kommer.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det var dejligt at få flyttet planterne, de trængte virkelig også til mere plads....ja det bliver jo let til tungt og vådt arbejde når man vælger at vente til denne årstid.
   Jeg skal lige ha købt nogle flere løg, inden de kan lægges ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen