Sider,

tirsdag den 22. oktober 2013

Sommer i Oktober....

Uhmmm 18,6 grader sneg temperaturen sig op her idag. Så det var rigtigt dejligt at være ude, især oven på de grå og våde dage vi har haft . I mine højbede er der dukket en masse småplanter frem, jeg syntes de ligner små digitalis børn. Det satser jeg ihvertfald på, så nu har jeg flyttet en hel masse af dem over til stakittet hvor de kan gro sammen med stokroserne. Hvis jeg nu tager fejl, må jeg jo bare vente og se hvad de bliver til.                       Jeg har rigtigt fået ryddet op tømt krukker og ordnet en masse forskelligt  idag.Baljen med de spanske marguritter fik dog lige lov at blive stående, de er atter ved at starte ny blomstring.    De er ikke blandt mine favoritter, men på en pragtfuld oktoberdag som denne, er de da ikke til at stå for.

Mine Aconitum er en daglig glæde, selv når det er overskyet og gråt, lyser de op i haven.                                                              Tæt på er de også godkendte.
Under vores terrasse, har jeg endnu et gammelt havebord stående. Det bliver dog mest brugt som afsætnings og rodeplads, så jeg vil skåne jer for billeder af det. Idag fik jeg ryddet bordet da det ikke varer længe inden det skal bruges til julematerialer. Under min oprydning fandt jeg denne bakke fyldt med skilla løg i potter. Det var nogle afblomstrede jeg havde haft med hjem fra arbejde i foråret, og så ellers glemt alt om. Tænk der er masser af liv og de små løg skyder på livet løs, så nu er der flere løg der skal sættes.De små fine løgskud, er da ikke til at stå for.
Det har blæst ret kraftigt idag, det ses tydeligt på majsplanterne.  Storkenæb Rozanne blomstrer også fint endnu.                                En enkelt sommerfugl nød også det gode vejr.


                     Da vi jo ikke har haft nattefrost endnu, blomstrer mine dahliaer stadigt helt upåvirket.                             Løvemund i selskab med frøstande                                                                 Tobaksblomst


                                                                                                                     Dahlia en gang mere, bare fordi de er så fine.


Under oprydning af havebordet fandt jeg en grenkrans, den blev straks hængt op og pyntet. Jeg gik en lille runde med saksen og fik samlet lidt forskelligt. Jeg har bare stukket det hele ind i kransen og viklet humlerankerne omkring.                              De lange visne blade er fra majsplanterne, og gør sig ret godt i kransen.Strandasters troede jeg egentlig ikke jeg havde i haven, men disse er disse dukket frem i en gammel krukke.


Det er skønt at sidde her med dejlige varme og røde kinder, efter 6 timer ude i solen. Nu vil det jo være rigtigt dejligt om de næste dage vil blive så fine, da jeg jo stadig har ferie og masser at gøre i haven endnu ;o).

Mange, hold nu op det blev et langt indlæg, hilsner herfra ;o)

20 kommentarer:

 1. Hej Heidi. Sikke flittig du er og hvor blev din krans dog fin. Den ser bare helt forrygende ud. Herligt at du kan nå så meget, jeg håber også, at vejret holder i morgen, for jeg har også lige et par småprojekter jeg gerne vil være færdig med. Det lader til at du nyder ferien - herligt. Om tre dage er det min tur. Jeg glæder mig helt vildt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte¨
   Ja dette fantastiske vejr, sætter helt klart gang i energien til at få afsluttet diverse gøremål i haven ;o).
   Det bliver også godt til dig med ferie i næste uge, der skal jeg så til gengæld igang med at jule på jobbet ;o)

   Slet
 2. Nå ja du har ferie, godt det endelig blev fint vejr, det ser ud til, at du rigtig har nydt dagen, mens jeg bare har trasket rundt i Horsens :) Det blæste også en del, da jeg kom hjem fra turen.
  Heldigt med dit løgfund, det var da ikke så dårligt, så må du i gang igen med at sætte løg. Fin krans du har lavet, det er du god til selvfølgelig, du lever vel af det :)
  De små planter er ganske rigtig Digitalis, de er forholdsvis nemme at flytte.
  Din stormhat er skøn, den fine blå farve lyser op nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg har nemlig ferie og det er jo slet ikke så tosset i dette fantastiske vejr ( i dag ).
   Jeg havde da glemt alt om de løg, så det var en dejlig overraskelse. Jeg tror jeg sætter dem alle i volden, der er ikke for mange løg.
   Jeg var også næsten helt sikker på at det var digitalis, nu bliver det så bare spændende at se hvilken farve de får ;o).

   Slet
 3. Så flittig du har været i dag. Man kan jo næsten ikke andet i det gode vejr. Men det må være dejligt at have nået så meget, og taget så skønne billeder. Dem kan man jo altid nyde igen, på en våd regnvejrs dag.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike
   Sol og varme er jo en ren energiindsprøjtning her i oktober, og ja der blev da også taget en del billeder idag ;o)

   Slet
 4. Hvor har du dog nået meget.
  God arbejdslyst med løgsætningen. Jeg mangler også at få sat nogle få stykker. Håber vi får fint vejr de næste mange dage.
  Så mange smukke blomster du har endnu.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Med hensyn til løglægning, så når jeg vist ikke dig til sokkeholderne ;o)
   Jeg håber også vi får fint vejr, vi har vist begge fået regn nok nu.

   Slet
 5. 6 timer i haven lyder da helt forrygende - dejligt at få lavet en masse og nusse rundt når vejret var så skønt som det var. Jeg nåede også lige en times lugning efter arbejde i går - MÅTTE simpelthen lige ud, selvom vi jo har pakket alt ned til vinteren allerede pga. vores rejse. Jeg tror bestemt at det er digitalis børn du har der. Smukke billeder fra efterårshaven, jeg håber du får mange flere dejlige havedage i ugen her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det var rigtigt skønt at tilbringe så megen tid i haven i går, især da dagen idag har været våd og blæsende. Jeg håber også der bliver vejr til endnu flere gøremål i haven denne uge.
   Kan i nu ha en helt forrygende ferie ;o)

   Slet
 6. Dejligt at finde sådanne skatte derude i haven, det bliver lidt sjovere at rydde op og gøre vinterklart så. Håber du har lidt bedre vejr i dag, end det er her på Sjælland. Godt vi fik mange tilbage :)
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja der er en bonus, ved at være et lettere dement rodehoved i haven.
   Vejret her idag er bestemt ikke noget at prale af, det blæser ret kraftigt og regnbyger har vi også nok af ;o)

   Slet
 7. Godaften Heidi.Dejligt at du har ferie nu og kan få ryddet op i din have.Er bare så vild ned din Aconitum......sådan må jeg bare ha.
  Og dejligt at du også lige havde tid til at lave en smuk krans.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er kun mig der holder ferie denne uge, så der er masser af tid til at nusse og rydde færdigt inden vinter.
   Aconitum er næsten ikke til at undvære i høsthaven, den lyser så fint op ;o)

   Slet
 8. Jeg gik bare rundt i haven og fandt lidt forskelligt, og så stak jeg det bare ind i kransen... hvorfor lyder det så nemt - JEG KAN IKKE HITTE UD AF SÅDAN NOGET ;o) men hvor er den altså smuk :o)
  Skønt med sådan en dag i haven hvor man synes man får udrettet noget. Her har det også blæst en halv pelikan idag, men også regnet lidt, så ingen havedag til mig :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Jeg er helt sikker på ,at du er så god til en hel masse andet som jeg ikke kan. Nu arbejder jeg jo med det til hverdag, så det skulle gerne falde let for mig ;o).
   Tror måske vi har haft det samme vejr idag, så heller ingen havedag til mig ;o)

   Slet
 9. Uha ja det var et herligt vejr i går. Det fik jeg også udnyttet. Din aconitum er så fin og på det øverste billede fik du en Mariehøne med i købet.
  Flot krans du lavet.
  Sjovt med de spanske maguritter, som jeg har magen til. De har da slået alle rekorder i år. Jeg plukker af dem ustandseligt....selv den ene dag med frost har ikke manet dem til jorden. (De er heller ikke mine yndlinge, men John kom hjem med dem)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Godt vi fik en masse fra hånden igår, for idag har det været et rigtigt lunt møjvejr så ingen havedag idag.
   Selv om marguritterne ikke er vore yndlings, bliver vi jo charmeret når de blomstrer så sent og trofast som i år ;o)

   Slet
 10. Sikke en skøn krans du lige fik 'bikset' sammen, det kan man bestemt ikke se.
  Og dit løgfund må siges at være en af fordelene ved at vi havenisser roder lidt engang imellem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja kan du ikke forestille dig hvor kedeligt det ville være, hvis alt i haven var under kontrol i hele tiden ;o)
   Kransen blev rigtig god, men gad vide hvordan den har det nu efter al den blæst vi har haft idag ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen