Sider,

torsdag den 3. oktober 2013

Der høstes stadig.....

At højbedene begynder at se lidt efterårs trætte ud, er bare synsbedrag. Der er stadig masser at høste af, og det nyder vi i fulde drag.
De hvide beder har givet et helt fantastisk udbytte. De ser godt nok gule ud, men når de først bliver skrællet er de snehvide. Pastinakker er altid sikker succes her i haven, på billedet ligner de jo nærmest en hel lille skov.


Bønner kan vi også stadig høste af, det går dog ikke helt så stærkt længere og nu kan vi bedre følge med til at bruge dem. Majsene er endelige høstklare og er helt klart vores favorit spise lige nu, mums siger jeg bare.


Der er ikke mange stribede beder tilbage, de gule er også snart spist, de er nemlig mine favorit beder. Endelig er knoldselleri også begyndt vokse, det er første gang vi har dem, så det er jo altid spændende om det lykkes.


Persillerødderne har fået besøg af en lyserød selvsået kornblomst.


I det højbed hvor kartoflerne stod, har jeg som forsøg eftersået med honningurt som jordforbedring. De har haft det lidt svært med al tørken, da de ikke er blevet vandet. Men efter vi fik en del mm hjalp det på væksten og nu står de så fint.     Der er nemlig kommet knopper i næsten alle planter, og inden længe tror jeg de første blomster springer ud. Når de er afblomstret skal de graves ned for at gøre nytte i jorden.


Vi høster også stadig gulerødder, persille og hvidløg, som jeg ikke lige fik taget billeder af. Det er især alle rodfrugterne jeg er glad for at dyrke, vi nyder dem ovnbagte, som mos, råkost og hvad vi ellers kan finde på.

Mange sunde hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Nej hvor må I være sunde hos jer, du lyder til at have styr på alle grønsagerne. Her køber vi dem i boderne. Honningurt blomstrer for længst på markerne her, men det er jo som det plejer :) vi er foran.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Sunde og sunde - ja alt er relativt, nu får vi jo også andet end grønsager ;o) Ja her i Vestjylland humper vi godt nok en del bagud i år, men vi når det jo alligevel ;o)

   Slet
 2. Mums det ser lækkert ud... der er godt nok gang i afgrøderne ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også lækkert med så mange dejlige afgrøder lige nu ;o)

   Slet
 3. Vi høster også stadig - der er noget lækkert ved at være "selvforsynede"

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er det ikke skønt ;o). Jeg elsker at gå ud og fylde kurven, så føler jeg mig rig ;o)

   Slet
 4. Sikke dog et skatkammer du har der, fyldt med lækkerier. Det ser friskt og sundt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Skatkammer er det helt rigtige ord, til alt mit guld fra muld ;o)

   Slet
 5. det er så livsbekræftende at dyrke mad i haven og rodfrugter er jo bare skønne :) dejlige billeder :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja jeg kan slet ikke forestille mig at ha en have, uden også at dyrke de skønne grønsager. Jeg/vi er meget glade for rodfrugterne også fordi de næsten aldrig skuffer ;o)

   Slet
 6. Sikke en dejlig køkkenhave I kan høste af, og så meget I har. Der er virkelig styr på afgrøderne hos jer!
  Godt smager det jo. Jeg har et højbed, og er begyndt at synge for John om, at et eller to højbede mere jo kunne være dejligt. Nu må vi se om hans energi rækker til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg holder rigtigt meget af mine højbede og allerede nu snakker vi om hvad vi skal nyde til næste år ;o)
   Lad os håbe at John bliver ladet så meget op i vinter, at der kan falde lidt flere højbede af til dig. Du må lokke med alle de skønne afgrøder du vil forkæle ham med ;o)

   Slet
 7. Hej Heidi.Dejligt at se hvor produktive dine højbede er.Vi har også stadig pastinakker-gulerødder-porre og bladseller
  .Deijligt at lave en skøn suppe med sine egne grøntsager.Bruger dem også som sovs til simreretter......så blender vi det hele med nogle af vores krydderurter..
  God fredag knus Jette

  SvarSlet
 8. Hvor ser det vellykket ud, med alt det du stadig har i din køkkenhave :-)
  Mine knoldselleri ser stadig meget små ud, porrerne og majsene kan jeg bestemt heller ikke prale med, så jeg må læse lidt mere om, hvordan de skal passes og håbe på bedre held (eller større viden) næste år ;-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen