Sider,

tirsdag den 15. oktober 2013

Gråvejr og billedstorm.......

 Denne grå og triste tirsdag, gav ikke den helt store lyst til at gå i haven. Der var også masser at gøre inde, så der var ingen fare for at jeg kom til at kede mig. Jeg kom da heldigvis i tanke om at min New Dawn rose blomstrer, så den måtte jeg da lige ud og kigge til. Da jeg først var kommet ud, kunne jeg jo ligeså godt blive ude og hygge lidt. Desværre var lyset ikke optimalt så der hersker en lidt grå og mat stemning på billedene, men det var jo sådan det var.
Stille og roligt springer mine Aconitum ud og giver lidt farve i haven - gad vide hvorfor stolene står sådan ;o).                Der var ikke mange insekter idag, men en enkelt humlebi nød mine Acoitum.


Volden står fin grøn, det er faktisk ret utroligt at noget har overlevet den varme tørre sommer. Det er nemlig et af de steder der ikke er blevet vandet. Volden blev lavet for mange år siden, og består af overskudsjord fra dengang vi fik lagt fliser rundt huset. Det var først meningen at jorden skulle køres væk, det gik vi dog hurtigt væk fra da det var et kæmpe arbejde. Undervejs har volden set anderledes ud, den har på et tidspunkt været helt hesteskoformet. Da vi byggede de første højbede skulle vi bruge en del jord i bunden af bedene, det hapsede vi fra volden og så fik den denne facon. Alle stenene har vi hjembragt fra stranden og andre gode steder, vi har også fået en del.

Volden er bygget med tre sidde pladser, som passer i perfekt afstand til bålstedet. Det er også et skønt sted at sidde og høre på vandstenenes rislen. Vandstenen er en stor marksten vi har fået af min hr fader, han har selv boret hul i den. Heldigvis var jeg ikke hjemme da den skulle løftes på plads i bedet, den var temmelig tung og ikke let at få bakset op, men med gode venners hjælp gik det.Sidste vinter var ret hård ved den krybende timian, og det er først nu den er ved at komme sig.Jeg elsker de fine kig sommerfuglebuskende giver til haven.
         

             I foråret plantede jeg en del juleroser i volden. De har også klaret sommeren og vokset godt.

 I dag opdagede jeg så, at de allerede er ved at gøre klar til blomstring. De har faktisk også blomstret i løbet af sommeren, så dem er der rigtigt gang i.


Efter vi sidste år fjernede de to store syrener der stod i volden  SE HER, begynder der at dukke ting frem som blev plantet for længe længe siden. Denne viol med mørke blade har jeg ikke set i flere år, jeg opdagede desværre ikke at den har blomstret, men den står med fine frøstande nu.Efter der er kommet mere lys til bunden, er de forskellige stenbedsplanter også rigtigt kommet til deres ret.                                              Set oppe fra terrassen kan man se hvor stor den er.                                                        Denne Dahlia blomster også fortsat fint.Jeg kan ikke huske om min opstammede sommerfuglebusk, plejer at sætte så mange frøstande som den har gjort i år. Det har været helt vildt så mange frøstande jeg har klippet væk, og stadig var der masser tilbage. Så idag tog jeg saksen og så blev der ellers klippet ned. Jeg plejer først at klippe den tilbage om foråret, men i håb om at slippe for en masse småplanter til foråret blev det gjort idag.
Opstamningen startede som et forsøg sidste forår, da den hele tiden blev blæst helt vind og skæv. Det kan godt være barskt her i det vestjyske. Jeg var lige tilbage i arkivet og finde et par billeder fra dengang , der er da sket en del med den siden da.Stativet/stammen af rionet har den stadig til at holde sig på plads og det virker rigtigt godt.


Da saksen var fremme kunne jeg også klippe min syriske rose lidt tilbage. Den er blevet befriet af vildnæsset, og får nu atter lys.

                                      New Dawn rosen engang til, bare fordi den er så fin.Den er ikke den eneste rose der blomstrer lige nu, for jeg opdagede en blomst i Jacques Cartier. Den har valgt at sætte en blomst næsten helt nede ved jorden, ret utroligt da selve planten er helt gennemgnasket og ser ret så sølle ud, der er faktisk flere knopper på vej her også.


Mange hilsner herfra ;o)

20 kommentarer:

 1. Tak for de dejlige billeder fra din smukke have.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord Aase ;o)

   Slet
 2. Gråt eller ikke gråt, det er fine oversigtsbilleder fra din have. Sjovt at se stenbedet og hvad du har i det. Sommerfuglebusken klarer sig heldigvis fint uden vand, så er der da noget der blomstrer, og det har den i sandhed gjort, må man sige. Jeg plejer at klippe blomsterstandene af efter blomstring, men at vente med at klippe ned til foråret. Jeg bor jo så heller ikke ved vestkysten :)
  De hvide violer er nu ikke nemme at tage livet af, jeg synes, de breder sig meget.
  Flot at der allerede er knopper i dine juleroser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for en dejlig tur rundt i din have :-)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Ja inden syrenerne blev fældet, var der intet lys i bunden af stenbedet, så det er sjovt at planterne nu vil og kan vokse igen.
   Jeg plejer også først at klippe sommerfuglebusken ned om foråret, men den var så høj at jeg simpelhen ikke kunne nå derop. Til foråret bliver det sidste så klippet tilbage. Tror du min viol bliver hvid, ja jeg kan ikke huske det ;o)-
   Mine nye juleroserne har jo været helt vilde med at blomstre, i de gamle etablerede er der ikke tegn på blomster ;o)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Dejlige billeder fra din have.Jeg er vild med alle dine skønne sten......mangler selv en del,men er ikke lige til at finde her hos os.Smart med siddepladserne i stendiget,og sikke mange dejlig planter der gror der.Jeg har også klippet min sommerfuglebusk ned.Vil ikke have flere små frølinger.
  Man bliver bare så glad når man opdager de sidste roser i blomst.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg kan godt forstå du er misundelig på alle mine skønne sten. Du må ud og finde en grusgrav, der er der måske en chance ;o)
   Jeg tror også jeg bliver glad for, at jeg fik klippet sommerfuglebusken ned nu. De sidste roser får fuld opmærksomhed, de har jo heller ikke så meget andet at konkurrere med ;o)

   Slet
 4. Det var en dejlig rundtur i haven. Billedet med den krybende timian uha det er lækkert. Jeg synes også, at den måde i har bøjet rionettet på ser godt ud....og ved du hvad Heidi, jeg tror jeg må have indkøbt noget mere rionet og lukke af nederst i haven min på denne måde. Det ser luftigt og godt ud. Ja John får travlt til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg er også rigtigt glad for, at den krybende timian overlevede.
   Vi bruger også rionettet til at lukke lidt af med, og det fungerer rigtigt godt. Hvis det er det værste du vil udsætte John for til foråret, så går det nok ;o)

   Slet
  2. Ha ha DET er det ikke, jeg har
   m a n g e flere projekter, men et af gangen;0))

   Slet
  3. Ha ha det lyder fornuftigt ;o)

   Slet
 5. Den krybende timian er vildt flot, som den står i bedet. Sjovt, som ting nogle gange bare er helt rigtige.
  Den mørke viol har jeg også i haven og selv om den er sød, så opfører den sig faktisk som ukrudt her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Krybende timian og store sten, er bare et perfekt match ;o).
   lige nu er jeg bare glad for at gense min viol, efter mange år men hvis den vil brede sig meget, så skal jeg nok komme efter den ;o)

   Slet
 6. En flot stensætning du har og timianen er skøn, den har jeg også. Har selv en enkelt blomst i min New Dawn. Efterårs aconitum står højt på min ønskeseddel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Jeg er også rigtigt glad for vores stensætning, og timian er så dejligt nem og skøn.
   Jeg kan godt forstå du har aconitum højt på ønskelisten, det er så dejligt at ha noget der blomster så sent ;o)

   Slet
 7. Sikke et lækker bed, din vold er. Og at den er kommet til din have ved et tilfælde, syntes jeg er fantastisk. Man ved jo aldrig hvad ændringer bringer med sig af glæder.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike
   Ja volden er skøn, og en stor del af vores have er faktisk blevet skabt af tilfældigheder vi så har arbejdet videre med. Jeg er ikke så god til strømlinede haveplaner, men trives bedst med knopskydning og tilfældigheder ;o)

   Slet
 8. Your garden is very pretty and magic :)
  Greetings

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen