Sider,

søndag den 6. oktober 2013

Søndag i oktober....

Selv om det har blæst en del, har solen været fremme det meste af dagen. De steder jeg kunne finde læ, var det ret så lunt og sommerligt. Så derfor er tiden mest blevet brugt på at nyde - yde kan jeg altid gøre når man skal arbejde sig til varmen. Nej faktisk syntes jeg der stadig blomstrer så meget i de bede jeg skal rode i, så jeg klapper hesten og venter lidt endnu.

Blæsende dage har fået æblerne til at rasle ned.                                          De lyse solsikker blomster fortsat så fint i deres krukke.
 Min faster Birthe verbena  se her  er så småt begyndt at blomstre. Den arter sig næsten som en almindelig kæmpeverbena, bare med brede blade isedet. Den er dog heller ikke blevet helt så høj, men det er måske nok mest fordi den blev plantet så sent.


Til gengæld er den ikke let at fotografere, den har mikro små lyslilla blomster som næsten er umulige at indfange med kameraet så de bliver skarpe. Det er en almindelig kæmpeverbena der står til højre, bare for sammenligningens skyld. Nu håber jeg at den når at sætte frø, det kunne være hyggeligt at prøve den igen til næste år. Jeg regner med at gøre som jeg plejer, nemlig bare lade planterne stå vinteren over. Så indsamler jeg frøene til foråret, det plejer at virke rigtigt godt.
                                                                         Forskellige havekig, set gennem grenene på havens træer.

                                                   


Den lysegule og den hvide Dahlia blomstrer stadigt med masser af blomster.


 Denne lille bunke med blomster, er nu blevet forvandlet til flere små buketter, som vi kan glæde os over inde i de kommende dage.Jeg har da fået plantet en del hjemmesåede stauder ud i bedene og lagt flere blomsterløg i jorden, så lidt (meget lidt) har jeg da lavet.

Mange solrige søndagshilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Hold da helt op en regn af æbler.....håber du har noget at bruge dem til. Har selv lige lavet 14 flasker vindruesaft.
  Ellers dejlige efterårsbilleder fra din skønne have.Fine havekik mellem træerneOg dejligt med alle de skønne blomster til buketter..
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja vi spiser og spiser af æblerne, men for hver vi bruger, kommer der flere dumpende ;o).
   Jeg syntes også det var lidt sjovt med de de små kig, der kommer jo ikke så meget nyt at fotografere lige nu, så man må være lidt kreativ ;o)

   Slet
 2. Du viser et sandt flor af blomster og æbler. Jeg klapper også hesten og afventer noget mere vand i jorden, før jeg giver mig til at plante om og grave op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Mens vi venter på regnen kan vi jo klappe sammen ;o)

   Slet
 3. Det er lækre billeder fra din have. Især solsikken blev jeg lidt forlibt i, er det en almindelig sået, for så kunne jeg godt tænke mig frø fra den, når du skal sende til mig :)
  Vi har haft stille vejr, men sådan har det ikke været i Vestjylland, kan jeg forstå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg er også lidt vild med solsikken, og jeg sender gerne solsikkefrø med til dig. Tror måske det er en Italien White, men posen er væk så jeg er ikke sikker ;o)

   Slet
 4. Man må næsten håbe, at du har mulighed for at presse saft af alle de æbler, for der er godt nok mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ork dette er kun et lille udpluk af alle vore æbler, desværre kan vi ikke forbruge dem alle ;o)

   Slet
 5. Hej Heidi
  Det var dog et vidunderligt billede med alle æblerne på græsset!!!
  God uge
  fra
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, kan du også ha en rigtig god uge ;o)

   Slet
 6. Skønne gamle træer med mos på. Lige sådan et billede tager prisen hos mig. Men det er nu nogle dejlige billeder fra din efterårshave Heidi. Mit Filippatræ så også sådan ud i morges. Nu har jeg fået samlet sammen. Jeg gider ikke, at have plænen fyldt med slimede snegle, nemlig!

  SvarSlet
 7. Man skal også huske at nyde - det glemmer vi vist ind imellem :o)
  Hold da op, der er godt nok æbler for alle pengene der... det må være slaraffenland for solsortene ;o)
  Gode billeder du har taget gennem stammerne :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen