Sider,

onsdag den 8. august 2012

Onsdag i August

De tre nyindkøbte Sommerfuglebuske Black Knight er nu sprunget ud, og de er blevet superfine i farven. De kommer til at matche den lyslilla sommerfuglebusk, som jeg har opstammet rigtigt fint, de er blevet naboer.


Lisbeth fra høneballehaven viste igår, året første (tror jeg) udsprungne blomst i Syrisk Rose, jeg måtte lige ned og lure på min, og jeg fandt enkelte knopper på vej. Den har ikke lige fået den bedste placering i haven, står i sandkassebedet i skyggen fra hæk og æbletræ, faktisk så godt gemt af vejen, at jeg helt havde glemt den ;o)       

           
                   Denne Twice i a Blue Moon rose og ridderspore Misty Lavender bare fordi de er smukke.


 Bag drivhuset står denne stakkels Hortensia og lever en ret kummerlig tilværelse. Den er blevet flytte utallige gange igennem årene, efterhånden som nye ideer er kommet til, og den har været i vejen. Nu har den fundet ro her men bliver hærget hvert år af hækklipperen da den ikke må fylde noget i bredden. den står på stien ned til komposten.                                                                            Men den er fantastisk smuk, når man kommer tæt på


Lige et par stemningsbilleder. Den flotte klelmatis Blue Angel op ad naboens garage. Terkantsbedet er ret farveløst lige nu, der er såmænd blomster nok, men det er noget bitte pullerværk der ikke rigtigt kan ses. Jeg noterer flittigt ned, når jeg ser gode ting rundt på bloggene, der vil klæde bedet til næste år. Hvad gjorde vi inden denne uudtømmelige kilde af inspiration og kreative ideer  så dagens lys ;o)


Et kig på tronstolen der gemmer sig bag æbletræet. Stolen har manden min lavet, inspireret af en stol bygget op af grene, som vi så i haven i Hune for år tilbage.Ved siden af stolen står to gamle potter, der hver har fået en ny  hosta i år og den ene potte har også fået en hvid Snowflake, troede jeg havde en til begge potter, men nej. Bag hækken er der en hule, den havde ungerne stor glæde af da de var små. Vi har valgt at bibeholde den da det er lidt hyggeligt med et hemmeligt rum i haven.


  På højre side af tronstolen ses indgangen til hækhulen. Idag er det mest skvalderkål som leger gemmeleg.                                                                              Liatris er så småt begyndt at røre på sig.Mange, føj hvor det stadigt blæser, hilsner herfra ;o)

20 kommentarer:

 1. Hej med dig!Dejlige billeder fra din have.Sjov tronstol.Og de lavendelfarvede blomster er da bare skønne.Dejligt at få ny inspiration fra de andre bloggere.Jeg lærer noget nyt hver dag.
  God aften Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, det er altid dejligt med masser af inspiration ;o)

   Slet
 2. Veldig inspirerende bilder! Nydelig hortensia!

  SvarSlet
 3. Du har ret Heidi, hvad søren gjorde vi før bloggene, det er dejlig inspiration, vi får der fra.
  Din hortensia er da rigtig skøn, jeg får helt ondt af den, men lad den nu endelig stå, ikke flere flytninger til den :o)
  Den hule du omtaler, fik mig lige tilbage i barndommen, jeg havde en hule i en hæk, hvor jeg sad og lavede "mad" det var rigtig hyggeligt. Desværre skældte min mor ud, når blusen var blevet beskidt. Det var før vaskemaskinen var hver mands eje, så i dag forstår jeg hende godt, men den gang kunne jeg ikke forstå det :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror vi er mange der suger inspiration og lærdom, som bier i blomster ;o). Jeg har også lidt ondt af den stakkels hortensia, men nu har den haft ro i nogle år og der er ikke planer om andet ;o). Nu har du så til gengæld hele haven som din legeplads og ingen skælder ud over skidt på tøjet ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi. Ja, du har jo helt ret i, at vi får så meget inspiration her i blogland, min have har forandret sig en del siden jeg begyndte at blogge og jeg har også lært rigtig meget. Jeg synes, din have er spændende og hvor er det sjovt at I har den hækhule, der er sikkert mange sjove minder gemt dér. Din Hortensia er meget flot, tænk at den kan klare sig under de forhold.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også mange nye havedrømme starter i dette univers ;o) ligesom den store plante viden er imponerende. Ja hulen var et yndet legested uden voksne ;o). Jeg kan stå inde for at denne hortensia er meget robust og taknemlig.

   Slet
 5. Så heldig du er som kan få den hostensiaen til å vokse. Den er så nydelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig superflot, vi har bare ikke været så gode ved den ;o)

   Slet
 6. Før bloggene læste vi havebøger.......og sad hver især i ensom majestæt uden nogen at ping ponge med!
  Det er nemlig lige præcis det jeg elsker ved at blogge. Alle de gode forslag og alle de smukke planter og gode ideer man lærer en masse af!
  Den er smuk din hortensia du viser i nærbillede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, med ligesindene der forstår glæden når det lykkes og frustrationerne når det ikke makker ret ;o)

   Slet
 7. Sikke nogle dejlige billeder. Du har nævnt nogle gange at det blæser meget hos jer. Det kan man altså ikke se på dine dejlige blomster og buske. Så du må have skabt læ. Også billederne i forrige indlæg er skønne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Fru Skipper, ja nu bor jeg jo i blæstjylland, så må det jo ligesom næsten altid blæse ;o). Fordelen ved billeder er jo at man kan springe de mest forblæste blomster over og kun vælge de fine ;o)

   Slet
 8. Så skønt, den tronstol kalder da på scepter og krone :) Forunderlig blå/hvid hortensia.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahhhh lige lidt til eftertanke ;o)

   Slet
 9. Jeg er ret vild med det grønne hjørne omkring tronstolen, det ser superhyggeligt ud. Tronstolen i Hune er også skøn og kan godt forstå at den har inspireret, et hyggeligt indslag i haven.

  Jeg kan også kun istemme "hvad-gjorde-vi-før-bloglivet" og Bente har nok ret, vi gik i hver vores lille verden og delte kun med de nærmeste naboer eller hvem der nu gad. Det her er da langt mere inspirerende og skaber samtidig venskaber på tværs af landet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, dejligt når man låner gode ideer med hjem, og sætter sine egne præg på ;o) Vi er jo nok mange som kan huske da Søren Ryge var det vildeste have tv, der skal stadig være plads til Søren, men dette univers er vildere ;o)

   Slet
 10. Beautiful garden, fantastic flowers. I am greeting

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen