Sider,

tirsdag den 21. august 2012

Der høstes m.m.

Det bedste ved køkkenhaven er netop dette, tænk at kunne gå ud og hive disse skønne rodfrugter af jorden. Så mens jeg sidder og laver dette indlæg, arbejder oven på at lave de skønneste bagte rodfrugter til stegt torsk til uhhm.Da jeg gik ude og høstede opdagede jeg to ting. Det er ikke kun os der holder af squash, hmmm jeg gider ikke dele min mad, men jeg håber det smagte. Imellem gulerødderne opdagede jeg denne fine lille sag,  kan ikke huske navnet på dem, men måske skal jeg tage frø, så kan jeg jo altid beslutte om jeg vil så dem til næste år.


Stokroserne blomstrer fint men er hårdt angrebet af rust, så vi nøjes med lidt nærbilleder, der ses det ikke. I år er det mest hvide der blomstrer så jeg skal helt klart have taget frø fra de andre farver.
I drivhuset har jeg plantet denne hvide snerle, den er ikke blevet så kraftig som håbet, men den blomstrer flittigt med de skønneste blomster.


Gladiolus er ikke noget jeg har prøvet før men i år købte jeg en enkelt pose til billige penge, den første er ved at blomstre nu, de står op ad stakittet og lyser op da de er mere hissige i farven end forventet.Jeg opdagede at der er ved at være modne frø fra mine mamelukærmer Pink Blush, så de blev også høstet.

Mange høst hilsner herfra ;o)


12 kommentarer:

 1. Dejligt med en køkkenhave hvor man bare kan hente uden at have pung med. Jeg høster også på livet løs både fra køkkenhaven og havens blomster. Den fine lille sag er en kantbæger.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg føler mig så rig når jeg kan høste af de skønne friske grønsager det næste vi venter på er at majsene bliver klar. Tak for navnet ;o)

   Slet
 2. Det ville jeg også lige have sagt, altså kantbæger. Pas på den er så skøn i både blomst og frøstand, men den sår sig alle vegne,så pas endelig på den. Jeg har lige fundet en enkelt i haven, det er flere år siden, jeg sidst havde kantbæger.
  Dejligt du kan høste egne grønsager, jeg køber gladeligt i boderne, hvis jeg skal have grønsager, så er der mere plads til blomsterne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok skal jeg vist lige overveje, om jeg vil afse plads til den ;o). Dejligt i har en masse boder at handle ved på Samsø, jeg ved godt at højbedene tager plads for andet i haven, men det gør ikke noget da glæden ved de nyhøstede grønsager er en årlig fornøjelse ;o)

   Slet
 3. Sjovt nok i fortsættelse til hvad Lisbeth skriver, så har jeg den ikke i haven i år. Så hvor villig den er kan man vel stille et ?-tegn til..... Jeg synes den er så fin og vil egentlig gerne have den. Skønt at høste egen grønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker at kunne tilrettelægge aftensmaden efter hvilke grønsager der er klar til at høste, føler mig så rig ;o)

   Slet
 4. Ja, man føler sig så rig, når man høster i egen have. Den lille fine sag er Kantbæger. Den er meget yndig, har den selv. Men vær varsom. Den er MEGA-GIFTIG.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den rigdom man føler ved at høste, er så skøn og så ved man at grønsagerne ikke er tilsat alt muligt sprøjt, men udelukkende har fået godt møj m m. Tak for advarslen om Kantbæger, tror bare jeg skynder mig at fjerne den, da jeg kan forstå den gerne vil invadere alt ;o)

   Slet
 5. Tilføjelse: udover at den er giftig, så bliver den 180 cm høj inden du når at blinke, hvis den får pladsen :O)
  Endnu en tilføjelse: fedt med egen avl til køkkenet ;O)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den skal vist bare væk ;o), ja det er så dejligt med nyhøstet grønt, og det smager super med helt friske råvarer, som man ved kun har fået den gode næring ;o)

   Slet
 6. Beautiful flowers, beautiful composition. I am greeting

  SvarSlet
 7. Syntes nu kantbæger er ganske dejlig man kan bare fjerne den hvis den er for meget. Og ja den akn sagtens nå at få buskstørrelse..dejlige grøntsager du kan høste

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen