Sider,

søndag den 5. august 2012

Ferie Finale 2012

I disse OL tider, leger vi lige lidt med, og sikke en finale på ferien. Dagen startede lidt usikkert rent vejr mæssig, men kom dog hurtigt efter det, så det blev en super god dag, med masser af sol. Lige til en guldmedalje ;o)


Jeg tog igår en tur på planteskolen, for at finde klematis til mit nye vandpostbed  Se her. Jeg ville gerne have købt to en tidlig og en sen blomstrende, men fandt kun en - Madame Le Coultre - men fandt isedet to fine høst Floks Danielle og en sommerasters. Købte også en kugle Chrysanthenum, den er nu til den store potte ude foran huset, den trængte lige til lidt nyt.


Sommerasters i selskab med karryplante og Floks i skyggen af Astilbe.


 Vi går og småhygger, nede i området ved det nye vandpostbed. Gavlen af brændeskuret er blevet pimpet lidt op, og vi har flyttet et par stole over så vi kan nyde eftermiddags solen. Vores vandpost er nu blevet beriget med en vandhane så det risler lystigt. Utroligt at en lille vandpumpe kan give så stor effekt. Det var først da jeg var kommet ind jeg opdagede at jeg slet ikke fik taget nogle billeder af hele bedet, nå det må blive en anden dag.Smuk Hosta blomst i modlys


Grønsagerne i højbedene står rigtigt godt, og en del er allerede høstet.     Inden vi ser os om, er der masser af majskolber, da blomstringen i vores lille majsmark er i fuld sving.                                       
                                               De gule rødbeder skal der vist også snart smages på
 
 Fennikel som er nyt i højbedene i år er også en stor succes, vi har spist en del og der er masser endnu.                                         
                                                                New Dawn rosen i det fineste aften lys.           

                           Et af vore gamle æbletræer har fået logerende, en skvalderkål har bosat sig i et stort hul.                                                                                           Sommerstemning.


 De nye sommerfugle buske der blev plantet i volden, står nu med store knopper, det tegner rigtigt godt med farven, det skulle vist være den mørkeste der findes Black Knight.                               
                          Til sidst lige et par billeder af en rigtig pollensmovser i stokrosen

Stort velkommen til mine nye faste læsere. Hyggeligt i har lyst til at følge lidt med herinde.


Mange, ØV nu er ferien slut, hilsner herfra ;o)

27 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder du har tatt av blomster i din hage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, på sådan en fin sommerdag er det jo ikke til at styre sig ;o)

   Slet
 2. Selvom du íkke har et foto af hele vandpost bedet, så kan jeg ikke være i tvivl om andet end at det ser fantastisk ud. Alt det andet i området ser ihvertfald rigtig hyggeligt og lækkert ud.

  Og din urtehave bugner jo af "jenne goe sawer" - så er der noget ved at dyrke urter :-)

  Den lille plante, som du mener er en skvalderkål. Er du sikker på det? Jeg har nogle lignende, som jeg tror bliver til et træ måske en hyld???

  Ja hold da op hvor den humlebi hygger sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg er ikke sikker på om det er skvalderkål, syntes bare det ligner ,o), ja det er nu glæden ved køkkenhaven er størst, der er ikke noget bedre end at fylde kurven med sunde glæder. Jeg tror også at vandpostbedet bliver rigtigt godt, det lyser godt op med alt det hvide ;o)

   Slet
 3. Øv hvor synd ferien er slut, hvor ser det godt ud med vandhanen og vandposten, rigtig god idé.
  Jeg har også fotograferet hostablomster, dem jeg tog billeder af dufter, men det kan man jo ikke sende ud på bloggen.
  Godt du fik andre planter, når du ikke kunne få flere clematis.
  Jeg har købt to hos Blomsten og krukken, jeg må jo altid købe på nettet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan er det jo altid når ferien slutter. Det har været planen fra starten at der også skulle være en vandhane, jeg kunne bare ikke lige vente med at vise billeder, til manden min havde lavet det færdig. Næste weekend er der stort plantemarked her i byen og der kan jeg måske finde noget guf ;o)

   Slet
 4. Det ser ud til at du har mange hyggeligt kroge i din have, og det er nogle skønne billeder du viser.
  Grøntsagerne i din køkkenhave står flot. Jeg kunne desværre ikke finde de gule rødbeder i handlen, men vil prøve dem næste år. Jeg måtte nøjes med de røde, men de er nu heller ikke ringe endda. Små nykogte rødbeder med græsk yoghurt til at bare mums! Jeg har også fennikel, men må indse at vi ikke får spist dem alle, før de bliver for store og grove, så jeg må revidere lidt i sortimentet til næste år, men skønt er det at spise noget man selv har dyrket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for alle de søde ord ,o). De gule rødbede frø har jeg købt hjem fra suttons i England. Jeg var på jagt efter bolero gulerødder som Bonderøven roste til skyerne (de er supergode) og der faldt jeg over de gule rødbeder, vi har også de almindelige røde, vi elsker bagte rodfrugter her i huset ;o). Vi kommer nok heller ikke igennem alle vore fennikel, men syntes de er så dekorative i bedet så de får nok også lidt plads til næste år ;o)

   Slet
 5. Godaften Heidi.Hvor ser der bare hyggeligt ud i din have.Elsker også selv at pynte op ved indgangen og på terrassen.Og den lille vandpost er da bare rigtig sød.
  Kan se at din køkkenhave bare bugner af dejlige grøntsager.Der er ikke noget bedre end egen avl.Godnat herfra.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, det at pynte op efter årstiden er bare så dejligt, hver årstid sin charme ;o), jeg er også vældig godt tilpas med den lille vandpost ;o)

   Slet
 6. Ja en brugt ferie er ikke meget værd. Men I har da nået et masse og godt ser det ud med det vandpostbed.
  Jeg tror også, jeg skal lidt på plantejagt og fylde nye blomster i krukkerne. Har også et par stykker, der ser lidt trætte
  ud. God ide!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtigt glad for vandpostbedet, sjovt at finde på nyt til haven, der ikke koster alverden, en billig potte fra jem & fix, vandpumpe og en gammel vandhane fra mandens gemmer, så er den hjemme. Jeg syntes sommeren har været rigtig hård ved planterne i krukkerne i år med al den regn, så nu skal der lidt nyt til ;o)

   Slet
 7. Dejlig finale på en ferie, det var det helt sikkert. I har da også fået lavet nogle skønne ting i haven, er vild med dit vandpostbed :) Hvor er det også lækkert med egne grønsager, det ser altså godt ud altsammen.Vi har sløjfet køkkenhaven for mange år siden til fordel for havedammen, men når man ser dine højbede, så længes man lidt igen....

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Et enkelt højbed, må du finde plads til. Det er helt utroligt så meget der kan dyrkes på lidt plads, da man kan sætte rækkerne ret tæt, uden plads til arbejdsgange ;o)

   Slet
  2. Ja, det må jeg overveje, når vi om et par år ændrer omme i baghaven :)

   Slet
 8. Jeg har også nydt synet af de fine stemningsbilleder fra din have.
  Hvor er det et fedt skilt, du viser på det første billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, jeg syntes også skiltet er så fint, er helt vild med skygge effekten ;o)

   Slet
 9. Ja, feriefinalen gik selvfølgelig på vejret - ikke på at du har været syg, sorry :) Og din Blue Angel clematis røg lige på min ønskeliste, den er fantastisk.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu må vi se, om det sidste sygdom kan arbejdes væk. Heldigvis kunne jeg starte blidt op idag. God ide med Blue Angel på din ønskeseddel, det fortryder du ikke ;o)

   Slet
 10. Hvor ser det hele godt ud i din have.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Åse, god aften til dig også ;o)

   Slet
 11. Fantastiske stemnings billeder fra de smukke have. Jeg misunder jer der har tålmodighed til at have køkkenhave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, køkkenhaven er hele ventetiden værd ;o)

   Slet
 12. Hej Heidi. Det var dog en utrolig skøn have du har dig. Sidder og nyder dine billeder. Det oser af hygge. Er vild med den nye Sommerfuglebusk, flot farve. Mine er gamle og kedelige...måske jeg skulle overveje de nye der er fremme. Din har i hvert fald en flot farve.

  Mange sommerhilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 13. Hej Lise Lotte, dejligt du nyder billederne fra haven ,o) Jeg venter spændt på at de nye sommerfuglebuske rigtigt springer ud så man kan den endelige farve, dejligt at vente på det ukendte ;o)

  SvarSlet
 14. Dejlig, dejlig have. Skønne, finurlige detaljer - det kan jeg li' så her må jeg da være fast læser. Du kan godt glæde dig til Black Knight springer ud, den er så skøn! Har en gammel, gammel en i min have der bare trofast kommer med nye blomster år efter år.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle, velkommen til og tak for de søde ord ;o). Jeg har lige været ude og kigge til Black Knight og nu er den sprunget lidt ud, de tegner rigtigt godt og dejligt du skriver at den arter sig ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen