Sider,

søndag den 22. april 2012

Billedregn


Jeg tænkte at efter al den regn vi har fået her de sidste dage, så kunne vi også godt bruge lidt billedregn

Anemonerne har atter åbnet sig, efter at have været pakket godt sammen i regnen.Et par af de tulipaner jeg flyttede i sidste uge, de fleste af dem klarede det super. Jeg kunne slet ikke huske at det ene hold havde denne farve, ret dominerende måske også lidt flot, det skal vist lige overvejes ;o)


Indtil videre har jeg spottet seks Liljekonvaller, de er åbenbart ikke særlig hurtige til at brede sig, men her den første ved at vise knopper. I drivhuset går det godt med alle priklingerne. Jeg syntes dog godt at jeg kan begynde at se på nogle af dem, at de gerne vil ha lidt mere sol og varme, det vil vi andre også  ;o)Lobellia og Tobaksplanten Lime Green har det rigtigt godtDen Russiske kartoffel er også begyndt at røre på sig, det ser ud som den også laver udløbere, gad vide hvad det ender med  ;o)


Kæmpeverbena og Ridderspore  Missty Lavender


Cosmos  Collarette er ved at vise de første blomster, jeg tror at jeg snart fjerner dem, så planterne kan buske sig mere, men jeg er så nysgerrig, at jeg  vist lige må se et par enkelte blomster først.


      De første af mine Dahlia knolde er også begyndt at røre på sig. De står godt beskyttet i drivhuset


Tre hvide forglemmig ej, der står og venter på at blive flyttet ud i sandkassebedet, hvor de forhåbentlig vil smide en masse frø senere på sæsonen.       Jeg syntes de er super fine, og må gerne brede sig godt i bedet.Klokkerankerne som er fra frø af egen avl, har stået i stampe i længere tid, men nu er de også ved at vågne lidt op.


Silverfalls er det navn jeg kender denne plante under. Dem tog jeg også nogle frø fra fra sidste år. Det er lykkes at få fire til at spire, de syner ikke af meget endnu, men skulle gerne blive til de flotteste grå hængeplanter med lodne blade.


De Storkenæb som jeg fik af Lisbeth Høneballehaven trives også rigtigt fint og kan snart komme videre ud i haven.  De første majs er også på vej, starter dem altid op i drivhuset, det syntes jeg giver det bedste resultat
På gulvet i drivhuset står tre små Oxalis  som jeg har fået af en kunde på mit arbejde. ;o)Purissima, som efterhånden er ved at have nogle kæmpe blomster hoveder .


                                                   Den skønne Thallia står også så smukt

Så orker i vist ikke mere billedregn i dag. Fortsat god Søndag til alle herfra ;o)15 kommentarer:

 1. hej heidi.det var da godt nok en del du har i drivhuset.der venter et stort priklearbejde.men så har du da også blomster til hele haven.Vi har lige haft et mega haglvejr har hos os.det var helt vildt.og haglene ligger overalt.
  V/H jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke meningen at der skal prikles mere, der står en til to planter i hver potte eller rum, den plads må de klare sig med, til de bliver plantet ud ;o)

   Slet
 2. Ja, sikken et arbejde, som venter dig med at prikle. Jeg tror at din Silverfalls også bliver kaldt for nyresnerle. Jeg har også sået dem for første gang, og de syner godt nok ikke af meget, jeg har dem stadig i vindueskarmen og de er nærmest ikke ikke vokset den sidste måned. Meen jeg håber at de bliver lige så flotte som dine fra sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er faktisk alle priklet ud på nær lobelia, de skal ikke prikles men bare plantes. Tror du har ret i at den også kaldes nyresnerle, men Silver Falls passer bare bedre til den syntes jeg. De skal nok nå at blive store og fine når varmen kommer ;o)

   Slet
 3. Smukke billeder, der er rigtig gang i den hos dig også med småplanter og alt det skønne ude i haven. Endnu en blogger, der viser Thalia narcissen - den må jeg altså også have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thalila er også så skøn, skynd dig at skrive den på ønske listen ;o)

   Slet
 4. Vi får aldrig nok af billeder fra haven ;) Har også en masse småplanter, men desværre ingen drivhus, så mine planter er for alvor ved at mangle lys. Dine ser rigtig fine ud
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Lad os håbe at det snart bliver lidt varmere, så du kan få dine små ud i lyset ;o)

   Slet
 5. Sikke en masse skønne billeder du viser i dag. Der er rigtig gang i den i drivhuset.
  Liljekonvallerne er længe om at komme i gang, men når de så endelig kommer det, breder de sig flot over det hele.
  Du kan vist roligt snart plante storkenæbbene ud, de ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg regner med, at storkenæbbene skal plantes ud næste weekend, hvis vejrguderne syntes ;o) Så må jeg væbne mig med tålmodighed med Liljekonvallerne, dette bliver deres tredie sæson ;o) Hvis du kigger på biledet af storkenæbbene, kunne det så ikke godt se ud til at der er to slags i hver af de forreste potter, eller bliver bladene så forskellige. Det er de lilla ;o)

   Slet
 6. Det var da en skøn blid billedregn vi fik der, lige noget en havetumpe kan li'!! Hvor har du mange skønne ting igang i drivhuset. Din Silverfalls er jeg vildt misundelig på, har slet ikke tænkt på at den kunne såes, jeg plejer at købe den men så giver det jo kun en plante ;o) De hvide forglemmigej er skønne og jeg er også imponeret over at dine hjemmelavede klokkeranker er så langt, mine vil absolut ingenting. Herlig rundtur hos dig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må vist hellere få skrevet Silverfalls på indkøbslisten, så du har en til at tage frø fra til efteråret. Den er så skøn at man godt kan bruge en del af dem. Jeg håber at de hvide forglemmigej er gode til at komme igen ;o)

   Slet
 7. Ah, det var en skøn regn. Meget bedre end den som er væltet ned hele eftermiddagen her :-)
  De ser virkelig sunde og gode ud, dine priklinger. Men ja, varme trænger de og vi til efterhånden. Jeg tændte for varmen i mit drivhus for lidt siden, fordi jeg havde båret en masse Dahlia ud i dag, og det virkede bare så koldt og fugtigt derude.
  Jeg er helt vild med dine hvide forglemmigej. Dem har jeg aldrig haft. Jeg har dem i lyseblå og lyserøde.
  Jeg lader tit en enkelt eller to af nye sommerblomster ryge direkte i vejret, så man kan se blomsten hurtigere. Resten bliver nippet så de busker sig. Jeg kan nemlig heller ikke vente :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit drivhus virker også rigtigt klamt og koldt, så lidt sol og varme, må altså godt snart dukke op. Rigtigt rart at se at det ikke kun er mig der er så nysgerrig og ikke kan vente ;o)

   Slet
 8. Ja jeg vil også gerne snart have mere sol og varme :O) Det går da forrygende i dit drivhus. Mit vokser også støt og roligt derudad, men hvor ville jeg ønske at det blev bare lidt varmere.
  Go' mandag til dig :0)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen