Sider,

torsdag den 8. marts 2012

Klokkeranke frø af egen avlSå fik jeg sået mine klokkeranke frø. Kom til at se i mine optegnelser fra  sidste år, at starten da gik d 3 marts. Jeg var en af mange hundrede tror jeg, der var klokkeranke elever hos 
http://www.clausdalby.dk/  Jeg fulgte slavisk lærerens ord og det virkede rigtigt godt. Så nu er det tid til at prøve igen. Først blev de lagt i vand  og så var de klar. Sidste år havde jeg høj spirrings procent, så i år starter jeg bare med ti frø.Jeg var jo så heldig at mine klokkeranker satte to frø kapsler, så det er frø af egen avl.Det spændende nu, er jo så om de blev modne og færdigudviklede. Jeg syntes de ser færdige ud.Frøene har været en tur i fryseren et døgns tid (ved ikke om det var smart ), inden såningNu må jeg bare vente i spænding på om de vil spire, ellers må jeg styrte ud og købe nogle, da de var så fantastiske på terrassen De blev plantet i en stor zink balje med løvemund og store tagetes i bunden. Da vores terrasse kun er tre meter bred og oppe i to meters højde, var det umuligt at fotografere hele planten, da den voksede i vildskab.Af en eller anden grund har jeg ingen billeder af dem med mange blomster på, men det var der,det var helt overvældende.En stor tak til Claus Dalby, fordi han lærte os at klokkeranke. ;o)Jeg håber at vejrguderne er med os i weekenden, så rigtig god arbejdslyst til jer alle ;o)

25 kommentarer:

 1. Jeg kan godt huske da klokkeranke-skolen kørte, og wow nogle skønne planter der blev ud af det... kan godt forstå du prøver igen :o)

  Held og lykke med det..

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 2. Ja de ser meget frodige ud dine klokkeranker. Mine blev plantet op af træerne i haven, så de var meget sene til at blomstre. Alligevel var jeg også heldig at få en enkelt frøkapsel. Der var 8 frø i, og de lignede til forveksling, dem jeg havde i en frøpose fra sidste år. Til gengæld har jeg ikke haft mine i fryseren, så nu må vi lige sammenligne vores resultater, når nu vi er startet samtidig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver lidt spændende, at følge dem, jeg håber at vi begge får stor succes med vores frø ;o)

   Slet
 3. Klokkerankerne er skønne :-)
  Hvor er du heldig dine dannede frøstande, der kom ikke en eneste frøstand på mine.

  SvarSlet
 4. Jeg fik rigtig mange frøstande og har også rigtig mange frø liggende, så hvis nogen mangler og har lyst til at prøve nogen af mine af, er i velkomne til at smide en kommentar på min blog :o)Jeg har frø fra den hvide klokkeranke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg da godt tænke mig at prøve, Lavendelfryd. Jeg. Nåede ikke med i klokkedillen sidste år, men har fået en usigelig lyst til at prøve. Jeg bliver ved med at sige til mig selv, at nu er det bare lige lidt salat og sådan jeg mangler at så (stauder) men lysten og drømmene er der stadig.

   Heidis lækre indlæg har gjort mig HOT på denne skønhed!

   Heidi, har du gødet dem?

   Ser lige om jeg kan finde en mailadresse hos dig, Lavendelfryd. Ellers er min: marianne s n a b e l a kontekst p u n k t u m net

   Slet
  2. Hej Marianne, ja de har nok fået gødning et par gange pr. måned, eller når jeg lige huskede det, held og lykke med klokkerne, de er et dejligt bekendskab som man ikke kan undvære når man først har prøvet dem ;o)

   Slet
 5. Tænk det er jeg spændt på for var der ikke noget med, at de ikke blev udviklet nok her på disse breddegrader?
  (og netop derfor tror jeg ikke de skal i fryseren)
  Jeg har nu nogle købte tilbage og dem vil jeg nok starte med at så. Jeg er MEGET spændt på dit resultat for jeg
  fik 3 frøkapsler ud af mine hvide klokkeranker..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups det har du da vist ret i. Øv og jeg har selvfølgelig frosset alle frø, var ikke så smart at dele dem, så nogle ikke fik frost.Jeg syntes at kunne huske, at det var vigtigt, man brugte nye frø, så måske skulle du prøve med dine egne eller begge slags ;o)

   Slet
 6. Mine klokker voksede og voksede, men de kom aldrig i blomst. :(
  Jeg tror jeg holder mig til lathyrus.

  Tak for din støtte i konkurrencen. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Latyrus er også så skønne, og dem er du da sikker på at der kommer masser af blomster i ;o)

   Slet
 7. Jeg har også gemt nogle frø som jeg fik ud af mine klokkeranker sidste år. Må nok hellere prøve at så dem, selv om jeg også har læst at de nok ikke er modne, - men nu ligger de her jo...:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes nu at mine frø så færdige ud, så held og lykke med dine ;o)

   Slet
 8. Heldig at dine klokkeranker gav frøstande. Jeg fik ikke en eneste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv,tror jeg var heldig ;o)

   Slet
 9. Jeg havde også klokkeranker i hele haven sidste år, både de blå og de hvide. Det var helt fortryllende og meget sjovt at prøve. Mine satte ikke frø, men jeg har købt nye frø og skal helt sikkert med på vognen igen.

  Ha' en dejlig fredag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har kun haft de hvide, har en stor svaghed for hvide blomster, lad os håbe på et fantastisk klokke år ;o)

   Slet
 10. Held og lykke med dem. Jeg misunder den fine orden i dit drivhus, mit rydden op, blev ærlig talt ikke til så meget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, men inden jeg ser mig om, så er den fine orden nok gået en tur ;o)

   Slet
 11. Hejsa.
  Jeg har sendt dig en Award, har fulgt med i din blog et stykke tid og synes at du fortjener at få flere medlemmer.
  Du kan se mere om den på min blog.
  Rigtig god aften
  Kristine

  SvarSlet
 12. Hej Heidi,
  Jeg var med på CDal klokkeranker tur sidste år og fik nogle flotte planter. Jeg fik frø og de har lige spiret :-) det havde jeg ikke regnet med, så jeg havde købt ekstra! De selv avlet kom ikke i fryseren.....held og lykke, det kan lade sig gøre.
  Hilsen Anne....en ny guest

  SvarSlet
 13. Hej
  Jeg har lige læst at klokkeranken ikke blomstrer, eller ikke blomstrer ret meget i hvert fald, hvis den får meget gødning og meget vand. Har I nogle erfaringer med det?
  Jeg vil gerne prøve kræfter med klokkeranken og vil gerne komme godt fra start.

  :-) Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna tak for din kommentar, min erfaring med klokkeranker i krukker er at de er ret grådige med hensyn til vand og gødning har de fået i samme mængder som resten på terrassen. Jeg tror at mangel på blomster i år skyldes den kolde sommer og mangel på sol, held og lykke til foråret med klokkerankerne ;O)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen