Sider,

tirsdag den 13. marts 2012

Der klippes


For en del år siden, plantede jeg et par efeu opad et gammelt æbletræ. De har haft optimale forhold, for de har næsten helt overtaget det gamle træ. Så i dag måtte saksen frem, jeg har klippet alt det jeg kunne nå til, så nu er det op til manden min, at få tyndet lidt i kronen. Men ikke mere, end at der stadig er gode gemmesteder til de fugle, der vælger at bygge sine reder der hvert år. Det kedelige bræt i bunden af billedet er desværre en nødvendighed for at holde et stykke hæk nogenlunde lodret, da det er ret et forblæst sted.


Hvid løjtnantshjerte og skud på den opstammede ribs


Opad et af vores andre gamle æbletræer, plantende vi sidste sommer, slyngrosen rosenholm rosa. Jeg er så fuld af begejstring over at et gammelt og hult træ stadig kan holde sig i live "jeg tror kun det er gammel vane der holder det oppe ;o)" og bærer en masse frugt hver år. Jeg håber at rosen med fuld fart vokser op og blander sig med æblerne.Fortsat god dag til jer alle ;o)

16 kommentarer:

 1. Det ligner jo næsten træet fra "Fyrtøjet" ... det lyder spændende med rosen.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina,glæder mig også til at se, hvad rosen kan byde på i år ;o)

   Slet
 2. Det ser rigtig godt ud. Det bliver spændende, at se rosen og æbletræet til sommer :-)
  Kh
  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte, tak skal du ha ;o)

   Slet
 3. Jeg er vild med efeu, men synes det er lige lovlig grovillig... så af og til må man igang med saksen - det pyntede på dit træ :o)
  Det er et sjovt træ - det skal nok blive godt med rosen som partner :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde jeg vist dengang at efeu var så villig, havde jeg måske truffet et andet plantevalg ;o)

   Slet
 4. Din løjtnantshjerte er nået langt. Det bliver helt sikkert flot med rosen op i træet. Jeg har en rose til at gro op i et moreltræ, det går rigtig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh det lyder smukt, roser og moreller ;o) beskærer du din rose ? ;o)

   Slet
 5. Det var det Dr. Ingrid gjorde på Marselisborg Slot, det med at sætte frugttræer sammen med roser. Det er en strålende idé, måske værd at følge op på. Der er bare det at mine børnebørn elsker at klatre i de gamle træer, så det må nok blive ved tanken indtil videre.
  Efeu er fantastiske men de skal godt nok holdes i ave, for eller tager de over for alvor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Royale paralleller, tak skal du ha ;o) vi har tre gamle æbletræer i haven, og det er kun i de to af dem der er plantet ved, det sidste som var børnenes klatretræ da de var mindre, står stadig klar til mange klatreture i fremtiden ;o)

   Slet
 6. Dejligt hult træ, næsten ligeså godt som det Pippi har hvor der vokser sodavand nede i hullet ;) Synes efeu er en flot plante, men har en hæk der har været belejret af dem, så vi er ikke altid lige gode venner...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. I mit hule træ, er der desværre ikke andet end edderkopper og andet krible krable ;o)

   Slet
 7. Rosen Rosenholm er et godt valg, den er til at styre og såååå smuk!

  Jeg har også været i gang med at fjerne en masse efeu, smuk men OVERALT!

  Ha en go dag..

  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også rigtigt meget, til at rosen kommer i gang med at blomstre, fik kun en lille forsmag sidste sommer ;o)

   Slet
 8. Gode billeder.
  Efeu er smuk. Det kan bruges mange steder men skal holdes i ave. Vi er i gang med at dække en gammel silo, der står ud mod haven, med efeu.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 9. Spændende træ med de huller. Og at lade en rose gro op af er da alletiders gode idé. Lidt eventyragtigt ;-D Håber vi får lov, at se det til sommer også.
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen