Sider,

søndag den 18. september 2016

Sikke en uge...


Aldrig før har jeg oplevet en så intens varm og solrig sommerstemning, her midt i september. Selvom haven er knastør og i aller højeste grad trænger til vand, har de varme dage har sat gang i ny blomstring i flere planter.

Denne fine floks var hurtig til at komme på banen.Her er det dog ikke ny blomster, men smukke frøstande i klematis alpina.Der kommer stadig sommerfugle på besøg i sommerfuglebuskene.
Der kommer også fortsat nye blomster, i de helt fantastiske blålilla klatreløvemund.Jeg har sået dem nogle år, da jeg blev træt af de mange skuffelser med klokkeranker, som ikke blev til noget. Disse klatreløvemund skuffer bestemt ikke og har blomstret uafbrudt i mange måneder efterhånden.
Har du lyst til at prøve disse fine klatrere i din have til næste år. Så send mig en mail med din adresse og jeg vil fluks sende frø afsted til dig. Tror jeg har frø til at beplante en større provinsby, så du skal ikke holde dig tilbage ;).

Chopin er helt uimodståelig i formiddagssolen.
Manden min har de sidste dage klippet hæk og jeg nyder når vores inderhækkene står helt skarpt.Fin ny blomst på vej i klematis Justa.Ugens gode gerning må helt klart være, at min gamle udpinte Karen Blixen rose er blevet reddet. Den har stået i den samme zinkbalje på terrassen i mange år. Bunden i baljen har længe været tæret væk, og nu er den endelig blevet reddet.


Nu er den plantet i højbedet på damernes plads, og til foråret får den en tiltrængt nedklipning.Odyssey.Humlen står med masser af dekorative humlekopper i øjeblikket.Burgundy Ice .


Selvom temperaturen er faldet en del, er det stadig helt fantastisk vejr. Det eneste vi mangler er noget regn, men det har vist lange udsigter inden det kommer. Jeg vil nu gerne nøjes med at vande krukker, men bliver dette ved må jeg vist også snart igang med at vande i bedene.

Mange sensommerhilsner herfra ;)

18 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt, inspirerende indlæg, Heidi. Fuldt af skønheder jeg også må eje :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Godt mit indlæg kunne friste med lidt nye skønheder, til din nye landhave ;)

   Slet
 2. Hej Heidi.Så er jeg her igen efter nogle dejlige dag i det jyske.
  Og smuk have du viser.Elsker også når både hæk og græs er klippet.
  Vil da meget gerne have lidt frø af den flotte klatreløvemund.
  Mener du har min adr.
  Min Burgundy ice er også ved at sætte nye blomster.
  Og jeg vendte hjem med en meget smuk floks fra Gitte som jeg viser.
  Nu skal jeg bare finde det helt rigtige sted til den.
  God søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja med al den frodighed og kaos der hersker i mine blomsterbede, er det rart med noget roligt at hvile øjnene på ;)
   Jeg har været over og kommentere på dit indlæg og den smukke floks som er vild lækker.
   Jeg har din adresse og skal nok sende frø i din retning, de skal dog først såes til foråret ;)

   Slet
 3. Klatreløvemund købte jeg en lille plante af under havefestivalen og håber, at den når at sætte frø. Ellers ved jeg jo, hvor jeg kan henvende mig. Det utroligt, hvilken virkning skarpe hække har på havens udtryk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Du siger bare til, hvis din klatreløvemund ikke når at sætte frø, jeg har masser ;)
   De skarpe hække er så fine og giver haven et helt andet udtryk og ro ;)

   Slet
 4. Hej Heidi
  Gad vide om jeg har floks, der blomstrer nu, det er jeg faktisk ikke sikker på, men måske kan de nås endnu, jeg har i hvert fald lupiner i blomst. Klatreløvemunden ser fin ud, men det der med at så, du ved, det går ikke så godt for mig. Apropos såning så havde jeg en gæst i fredags, som fortalte, at det var nemt at så clematis, så du kan da prøve med din alpina. Chopin er jeg ret vild med, altså rosen :) den er rigtig fin.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Kikker du godt efter, har du sikkert også floks i blomst et eller andet sted i haven. Lupiner det kan jeg til gengæld ikke klare ;)
   Nej jeg ved godt du ikke har tid til at så og nusse om småplante om foråret, men når jeg går i gang med at så, vil jeg da gerne lave nogle til dig også. Du har jo masser af indhegning som de kan klatre i ;)
   Det kunne da være jeg skulle prøve at så nogle af mine klematisfrø, det kunne da være meget sjovt om det kunne lykkes.
   Jeg er også vild med Chopin, her der det også rosen jeg snakker om ;)
   Knus

   Slet
 5. Det har været en forrygende uge og vi har da virkelig nydt vejret. Men haven er tør, og din sikkert mere end vores, men det er dejligt at se at der stadig er ting der blomstrer ivrigt.
  Hvor er din græs dog smuk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var noget af en uventet sommergave vi fik der. Det er som man nyder det ekstra meget når, det er uden for sæsonen ;)
   Jeg tror vores haver nok er lige tørre, men de gamle godt etablerede planter, lader sig ikke sådan slå ud over lidt tørke.

   Slet
 6. Det har været så fantastisk at få endnu en uge med sol og varme. Din have er godt nok flot. Jeg er da helt ild med rumindelingen.Din klatreløvemund er skøn, bar jeg vidste hvor jeg kan sætte sådan en.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var en uge som vi vil huske længe, dejligt når man får uventede varmegaver ;)
   Vi er også rigtigt glade for vores rumindeling. Vores have er lang og smal så det gør virkeligt noget godt for den med hækkene der bryder det lange rum.
   Nej det er ikke let at finde plads til alt man gerne vil ha, men jeg har nu bare mine klatreløvemund i krukker,de skal bare ha noget at vokse i, så er de glade ;)

   Slet
 7. Åh...er da totalt forelsket i den der klatreløvemund....må se at få sendt dig en mail.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Tak for din mail og porto ;)
   Frøene er høstet og kommet i kuvert til dig, så nu skal de bare sendes i morgen. Tænkte nok den klatremund var noget for dig ;)

   Slet
 8. Sikke mange dejlige blomster :-) Den løvemund er da bare så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er med at nyde sæsonens sidste blomster ;)

   Slet
 9. Hej Heidi. Det var et inspirerende indlæg. Ja, vejret har godt været solrigt. Det begynder også at blive tørt i bedene her hos os, jeg håber på regn i morgen. Det kunne godt se ud til, at det trækker den vej. Det ser virkelig godt ud med de skarptklippede hække. Det giver noget helt særligt til din have. Du har stadig mange smukke blomster. Jeg har også klatre-løvemund og er meget glad for den.

  SvarSlet
 10. Hej Heidi!
  Vilken vacker trädgård, med mycket fint som blommar. Chopin är oemotståndlig och det stora gräset så vackert. Har inte sett din klaetrelövemund förut, den är helt fantastisk.
  Ha en fin dag / Marika

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen