Sider,

lørdag den 17. maj 2014

Drivhuset er mit skatkammer...

Er der noget bedre end at hente skatte i drivhuset, og plante dem ud i havens bede. For mig giver det stor mening og glæde at starte have sæsonen sidst på vinteren med at købe frø, så prikle og drømme om netop det der foregår i disse dage.Overalt står der planter og venter, nogle skal dog også blive i drivhuset.På gulvet står disse mikro heuchera fra Odeina. Der går vist nogen tid, inden de er klar til at komme videre ud i livet.I det runde bed begynder lupiner og akelejer at ta over efter tulipaner og narciser.  Bedet er allerede godt fyldt, men det skal nok lykkes at finde plads til de planlagte sommerblomster.Det blå/lilla bed er også godt fyldt op, her er ingen gennemtænkte grupper og hensynstagen til højder. Her hersker totalt kaos af roser stauder og sommerblomster, det er åbenbart sådan jeg bedst kan li det, for samme billede gør sig gældende for samtlige bede i haven.             Mange syntes sikkert de er nogle værre rodebunker, men det er mine bunker og jeg kan li dem.         Det purpur/lime bed jeg startede op sidste sommer, begynder også at tegne rigtigt godt nu.


I morgen vil jeg atter ud og grave flere små skatte ned i jorden.

Mange trætte hilsner herfra ;)

10 kommentarer:

 1. Et skatkammer må være det helt rigtige ord for dit drivhus, da det rummer så mange små skatte i form af spirer, som bliver til en frodig blomstrende have.
  Jeg kender også til det kæmpe arbejde med at plante lidt ud hver dag fra drivhuset. Skønne fotos fra dine staudebede:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg er også rigtig glad for alle mine små skatte, og nyder at plante dem ud i bede og krukker ;)
   Tak for ros af billederne ;)

   Slet
 2. Sikken en masse planter du har, hvordan du har det i din have, er det heldigvis dig og kun dig, der bestemmer :) Jeg synes, det ser fint ud, du har mange skønne blomster og billederne er som altid fantastiske.
  Nu må vi ud og nyde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg løber ikke lige tør for småplanter de nærmeste dage. De fleste bliver plantet ud, i denne lange solrige weekend ;)
   Det er jo det sjove med vores haver.... de alle er unikke og afspejler vores tanker, ideer og glæden ved blomster. Tak for ros af have og billeder ;)

   Slet
 3. Hej Heidi
  Jeg kan godt forstå, at du er glad for drivhuset. Det er også en fin orden, du har derinde. Jeg har ingen drivhus, og mine små planter ligger lidt over det hele. Et rodebed er jo lige min stil, så jeg synes det ser fantastisk ud.
  Ha' en dejlig lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Fin orden i drivhuset.... det er vist kun fordi, jeg bestemmer hvad linsen skal se ;). Jeg håber du engang kan få bare et lille drivhus, det er en stor glæde for både sjæl og planter.
   Godt du er med på rodebede, de er nemlig helt fantastiske ;)

   Slet
 4. Frodighed er vist det udtryk, som bedst beskriver dine billeder. Der må komme en fase inden længe med hektisk udplantning af alle småplanterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Frodighed er et udtryk jeg holder meget af.. så tak ;)
   Udplantningen er i fuld gang ;)

   Slet
 5. Du har helt ret - der findes ikke noget bedre end at have planter og blomster i drivhuset, og derefter at sætte dem ud i haven:-) Jeg nyder også mit drivhus rigtig meget. Det er nogle fine fotos, du viser. God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja selv om jeg har sået sommerblomster i rigtigt mange år, er fascinationen og glæden over at se de små frø forvandles til fine planter stadig lige stor ;)
   Tak for ros af billeder ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen