Sider,

onsdag den 20. november 2013

Jubii - jeg er fæææærdig.........

Det var en ret kold fornøjelse at gå i haven idag. Jeg ventede med at gå ud til over middag, hvor temperaturen havde sneget sig op på 3 grader. Der lå stadig is på fugle badet, så frosten har da også været forbi her i nat.Juleroserne står med store knopper, dejligt der noget at glæde sig til i den kommende tid.


Disse skønheder synger desværre nok på sidste vers nu.
New Dawn klarede også nattens frost.
                                                                                           Løvemund ligeså.


 Det blev nu hurtigt for koldt at gå og tage billeder, og da solen kun var fremme i små glimt, var lyset heller ikke optimalt. Jeg var nu også kommet ud for at arbejde, jeg manglede jo stadig at færdiggøre det sidste bed. Så idag er mine dahlia blevet gravet op, jeg har fået flyttet og delt lidt stauder.Jeg fik også lagt en del forskellige løg i bedet, jeg kan aldrig bestemme mig for om jeg bedst kan li løgene lagt i grupper eller blandet kaos. Det blev kaos der vandt i dag, så nu er det runde bed helt færdigt.Da jeg var færdig med at lægge løg, lå der stadig to poser i kassen. Hmmm åbenbart jeg havde på et tidspunkt fået rykket fronten af, så nu ved jeg ikke hvad der er i poserne. Måske er de små løg nogle allium af en slags og tror måske at den sidste pose indeholder tulipaner, nu er de også kommet i jorden, så kan jeg jo altid flytte dem til foråret når de giver sig til kende.Vel inde i varmen efter et par timers arbejde ude, kan jeg nu sidde med røde kinder og nyde synet af denne buket franske anemoner, som jeg huskede at plukke inden jeg gik ind.


Hvor er det bare dejligt at være kommet i mål, med de forskellige gøremål jeg havde planlagt at skulle nå inden vinteren sætter ind .
Nu kan jeg istedet for, begynde med at forberede mine julerier og få færdiggjort de sidste af mine kirkegårdsordrer.
Idag har jeg købt de lys og kyskager, som skal indgå i årets adventskrans ;o)

16 kommentarer:

 1. Godt for alt som er unnagjort. Og så lekre anemoner da:) Heldige du!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja anemonerne er rigtigt smukke, og de bliver rigtigt nydt herinde.
   Det er så dejligt at være færdig i haven ;)

   Slet
 2. Godaften Heidi.Dejligt at du nu er færdig i haven........og du har fået gravet dine dahlia i tide.
  Vi havde ikke så meget frost Inat.....men de lover nattefrost hele ugen.
  Utroligt at du stadig har så meget i blomst.
  Der er jo navne på poserne......så du kan bare Google dem.
  Skønne franske anemoner.......må bare have dem næste år.
  Har også været ude og købe ind til mine dekorationer som jeg skal lave på lørdag.
  Men dejligt med alt der grønne jeg selv har i haven.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er rigtigt dejligt at være færdig ude, her havde vi heller ikke så meget frost i nat men mere venter forude.
   Problemet er jo netop at der ingen navne er på poserne, men jeg venter og ser hvad de vil blive til.
   De franske anemoner er rigtigt skønne, mine er først kommet i jorden midt sommer, så det er sikkert derfor de blomstrer nu.
   Det bliver spændende at komme igang med juleriet, dejligt du har en masse grønt du kan bruge ;)

   Slet
 3. Ja men godt du blev færdig med løglægningen, jeg er også færdig med det, men jeg kan sagtens finde noget at lave derude endnu, men har nu også kun taget billeder i dag, ja og dækket gunneraen. Min Rozanne er faldet nu, nu kunne de ikke mere, men roserne klarer det måske lidt endnu. Flot at dine franske anemoner klarede det, så du kunne plukke en buket med ind i varmen.
  Jeg tror du har ret i, at det er allium og tulipaner, det ligner det. Du kan jo ikke google, når du har rykket fronten af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Stort tillykke med gevinsten hos havefolket, har lige læst deres kåring og jeg glæder mig til at se spejlbassinet i din smukke have.
   Jeg er så glad for at være færdig, men jeg kan da sikkert også finde lidt mere at lave ude, men alt på listen er nu slettet ;).
   Godt du også tror det er allium og tulipaner, nu må jeg vente og se om vi har ret.
   Anemonerne står så flot herinde og jeg er glad for at jeg huskede at plukke dem. Der var stadig masser af små knopper, men dem får jeg nu nok ikke noget ud af ;)

   Slet
 4. Hvor dejligt at få ordnet. Skøn buket.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var super dejligt at blive færdig og du kan tro anemonerne bliver nydt ;)

   Slet
 5. Hej Heidi. Jeg synes, jeg ligefrem vil ønske dig tillykke med at du er blevet færdig! Det er sådan en god fornemmelse og du har da fået lavet meget i dag. Jeg blev færdig i weekenden, men havde næsten helt glemt at jeg har et par poser løg! De skal da også i jorden - håber jeg kan dette i den kommende weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er så dejligt at være færdig, nu kan vi begge læne os tilbage og lægge planer for næste sommer.
   Skynd dig at få de sidste løg i jorden inden frosten rigtigt bider sig fast ;)

   Slet
 6. Skønt at sætte flueben ved løglægningen. Det er nogle fine blomster, du kan glæde dig over indenfor!
  Det ser da heller ikke ud til, at I har fået helt så meget frost endnu! Klipper du ikke de gamle blade af juleroserne? Jeg er begyndt på det. Tror det var Marianne fra Spiren, der anbefalede at man gjorde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er så dejligt at være færdig ude og tænk anemonerene står stadigvæk lige så fint endnu. Frosten har været forbi et par nætter, men heldigvis har den ikke ødelagt alt endnu.
   Jeg plejer også at klippe bladene af juleroserne, men de har da aldrig blomstret så tidligt før. Bladene ser stadig fiske og fine ud uden spor af sygdom, så jeg tror jeg venter lidt med at klippe dem af ;)

   Slet
 7. Skønne, skønne anemoner at kunne tage ind her i allersidste sekund inden vinteren.
  Jeg mener egentlig også at jeg er færdig derude, så alt hvad jeg går og pusler med nu, er tid jeg sparer til foråret... det føles nu også ganske rart! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det var dejligt at kunne høste en buket til stuen sidst i november, og tænk de står stadig lige så fint. Dejligt du er på forkant med havearbejdet, måske kommer jeg også det hvis det fine vejr fortsætter ;)

   Slet
 8. Det må være dejligt, at kunne læne sig tilbage og sige man er færdig. Jeg mangler stadig en masse, men nu må vi se om jeg når det inden der bliver vinter, ellers må det jo vente til foråret.
  Det er nogle dejlige billeder du viser :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Det er rigtigt dejligt når der er sat flueben ved hele to do listen, jeg kan dog stadig godt finde flere ting at foretage mig, men det bliver så ren bonus.
   Vi når jo det vi når i haven, og må være glade for det der er nået. Tak for ros af billederne ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen