Sider,

onsdag den 12. juni 2013

Kan man dufte når regnen er på vej ?....

Det er tydeligt at mærke, at der er vejrændring på vej. Jeg har gået ude i haven og klippet en masse tjørn ned, og jeg syntes helt bestemt, at jeg både kan mærke og dufte at regnen er på vej. Ja nu ved jeg ikke om det rabler helt for mig, men er der andre end mig, der kan dufte at regnen er på vej ;o).


Bevæbnet med ørnenæb og beskærersaks, kastede jeg mig over dette stykke tjørnehæk, der har vokset vildt i nogle år. Jeg kom til at se, at mit lille bed i hjørnet slet ikke fik noget lys mere. De få planter der stadig forsøger at gro der, har næsten lagt sig helt ned i søgen efter lys, men det er der rådet lidt bod på nu.


Jeg ved faktisk ikke, hvor tydeligt det er at se på disse billeder, at jeg har været igang. Men det blev til en kæmpe stak afklippede grene, som jeg selvfølgelig ikke tog et billede af. Jeg har fjernet at det som jeg kunne nå til. Det der skal fjernes i højden, må manden min få lov at hygge med ;o) 
       

                Fjerbusken bliver flottere for hver dag der går, det varer ikke længe inden den står i fuld flor.   


           I tøsebedet, er der lidt for meget bar jord lige nu, jeg håber på mere frodighed senere på sæsonen.


   Men går man nok tæt på med kameraet, er der da lidt at kigge på. Salvie Sensation Rose er så småt på vej.

                         Jeg har Googlet lidt rundt, og tror måske at det er en Lupin Blossom jeg har fået fat i.


Geranium Striatum er også kommet med de første blomster. Det er første gang den blomstrer her i haven, og må gerne brede sig godt. Måske skal jeg prøve at tage nogle stiklinger, og se om det kan lykkes at få flere planter ud af den. Den bliver ikke særlig høj og jeg tror den vil egne sig godt som afslutning på bedet.
 Pileurten som jeg næsten lige har købt, står også med enkelte blomster, den må også gerne brede sig til hele bedet.

                                            Bjerghulsvøb er jeg helt forgabt i, jeg syntes blomsterne er så skønne.


Hele haven trænger voldsomt til regn, kan snart ikke huske hvornår vi sidst har slået græs. Græsset er helt stoppet med at gro, det eneste der gror helt upåvirket, er vores bellis


           
 


             Det ser superhyggeligt ud med alle de små tuer af bellis, og tilfører haven masser af charme.


De Engelske græsser er også helt upåvirket af tørken, de blomstrer rigtigt godt i øjeblikket og står med næsten helt selvlysende blomster.
                                                                              Deutzia bare fordi de er så smukke.

Jeg håber at jeg har lugtet rigtigt, og at regnen er på vej. Ellers bliver jeg vist endnu engang nød til at vande senere, da det godt er nok tørt derude.

Mange, næsen havde ret - lige nu er det begyndt at dryppe, hilsner herfra ;o)

23 kommentarer:

 1. Ja vejret ændrede sig hen på eftermiddagen, og godt at der endelig kommer noget vand fra oven. Jeg har heldigvis vandet en del de sidste par dage, så jorden er istand til at opsuge det der kommer ned nu :-)

  Det ser dejligt ud i din have, med alle de fine blomster.

  Skønt for dig at få gjort noget ved tjørnehækken. Hække og buske gror ret kraftigt, og pludselig fylder de alt, alt for meget, hvis man ikke er efter dem hvert år ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Det var dejligt at få klippet al det tjørn væk, og helt utroligt hvor meget lys det gav til skyggebedet.
   Ja endelig er det begyndt at regne, vi har fået 4 mm og jeg håber på mere ,o)

   Slet
 2. Ja, nu er regnen kommet til Vestjylland og den er velkommen. Din have ser flot og frodig ud. Jeg elsker de rosa farver i tøsebedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe - Ja vi kan roligt sige, at regnen falder på et tørt sted ;o)

   Slet
 3. Vilka underbara växter, det ser inte ut att saknas regn, de verkar trivas bra, de rosa är mina favoriter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - Vi har vandet bedene i lang tid, men resten af haven trænger voldsomt til regn ;o)

   Slet
 4. Du får mig til at tænke på Tornerose; men hun sov jo i 100 år, mens du har haft travlt med saksen. Det skal i hvert fald ikke ret mange regndråber til, før den der helt specielle duft breder sig. Din have ser skøn ud.

  SvarSlet
 5. Det regner her og det er nu dejligt. Græsset var begyndt at blive gult og alting trængte til vand. Jeg har også striatum som gerne må brede sig lidt mere, og har også købt pileurten. Bjerghulsvøb ser skøn ud. Din plæne ligner min med dejlige bellis på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Her er det desværre stoppet med at regne for flere timer siden, så det blev kun til 4 mm i denne omgang.
   Lad os håbe at vores nye planter vil trives hos os, så de kan brede sig ;o)

   Slet
 6. Godaften Heidi.Dejligt at regnen endeligt kom......vi trænger meget.
  Jeg har også en stor fjerbusk,og er glad for den.
  Hvor er de smukke dine rosa lupiner.Og synes også at din engelske
  græs er så flot.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette
   Vi trænger stadig til masser af regn her, det er desværre stoppet igen og gav kun 4 mm.
   Fjerbusken er så fin og trofast ,o)

   Slet
 7. Så siger du, at I er bagefter. Din fjerbusk er mere udsprunget end min :)Jeg skal også have barberet mine træer og buske, pludselig går det stærkt, og det hele bliver lukket.
  Hvor er du heldig med Blossum, den er så smuk, det sammer er din bjerghulsvøb. Den der salvie er også rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var pudsigt med fjerbusken, troede ellers vi var bagud med alt. Digitalis er først ved at sætte knopper, og roser har vist også lange udsigter endnu.
   Godt du kan lide mine lyserøde skønheder ;o)

   Slet
 8. Jeg var noget skuffet i morges da jeg så at vi havde fået præcis 0mm i nat, men heldigvis har det så regnet her i formiddags, håber I har fået mere hos jer også. Jeg er vild alt lyserødt, så derfor naturligvis også dit tøsebed, tror jeg skal have fat i en Deutzia. Nu har jeg tænkt på det flere gange, så nu tillader jeg mig at spørge. Hvad betyder det at du altid skriver 'Mange, ' til slut, er det bare kort for 'klokken er mange' ;) Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kom lige til at tænke på dig i dag ift din kommentar med Bjergknopurt hos mig. Den findes jo også i den fineste lyserød, Carnea, jeg har selv fået den i haven i år, så lige den er desværre ikke så stor at jeg kan dele af den. Men et bud på lidt fylde til dit tøsebed, hvis du synes det savnes ;)

   Slet
  2. Hej Anne Mette
   Et lidt sent svar - jeg havde da vist lige overset noget ;o) Jeg er også ret vild med alt lyserødt ( måske er det underskud fra barndommen, der gør sig gældende nu ) den lyserøde Bjergknopurt skal helt klart indføres i tøsebedet, den er da for skøn ;o).
   Deutzia er et godt valg, den vil du ikke blive skuffet over.
   Mine "mange" hilsner er som min datter siger, noget værre grammatisk rod, som ikke giver mening. Men jeg hygger mig, med mine totalt umulige hilsner ;o)

   Slet
 9. Jo tak - så kom regnen. Tiltrængt, og heldigvis INDEN mine roser og pæoner er sprunget ud. Det går nok, jorden var også meget tørstig.

  Sikke lækre lyserøde sager du har i haven

  :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Det har været rigtigt godt til vores haver med regn. Lyserøde lækkerier må man ha lidt af i haven ;o)

   Slet
 10. Ja det var godt med en omgang regn. Men jeg kan ikke lugte at det skal til at regne... men især efter regnen dufter alt vidunderligt. Jeg har også -Deutzia i en broget udgave og med svagt lyserøde blomster. Den fik jeg for 2 år siden. Allerede første år blomstrede den. Jeg har det som dig elsker også de hvide bellis i græsset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Regnen gjorde godt, jeg kan helt tydeligt se hvor meget planterne nyder godt af det. Deutzia i en broget udgave lyder spændende.
   Bellis er meget velkommen i plænen, det er straks værre med alle mælkebøtterne ;o)

   Slet
 11. Sikke en yndig rosa lupin, du har. Striatum er en af mine yndlingsgeranier, du kan sagtens formere den, den er lige så grovillig som de andre sanguineum. Men jeg ville nyde den i fred i den næste månedstid, mens den blomstrer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg er også rigtigt glad for min nye lupin. Det lyder godt at det er let at formere min lille Striatum, jeg venter med at dele til efter blomstring ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen