Sider,

lørdag den 2. marts 2013

Væk med æbledynen.......


Ja der var jo ikke meget forår i luften idag. Faktisk har det været hundekold her og ikke mere end 5 grader og blæst. Men det var der ikke noget at gøre ved, for nu har jeg hele ugen gået og set frem til denne første forårs-weekend hvor jeg rigtig  skulle ud i haven og vække haven fra sit vinterhi. Iført hue, hansker og varmt tøj, gik jeg stædigt ud klokken 10.

Sandkasse bedet har vinteren igennem været dækket af et tykt lag nedfaldsæbler der aldrig blev fjernet, da fuglene har nydt godt af dem. Men nu hvor alle løgplanterne atter er begyndt at titte frem, så er det med at få det fjernet inden det bliver for svært at komme til uden at ødelægge alt for meget.


Et før og efter billede af bedet, det er måske ikke så let at se forskellen, men der dukkede en masse frem af gemmerne.                                                             Nu kom løgene rigtigt frem i lyset.


Efter jeg var færdig med bedet, frøs jeg ret så alvorligt, men var ikke klar at atter at gå ind. Så istedet for søgte jeg læ i drivhuset, og fik også vækket det af dvalen. Havemøblerne blev fjernet og så blev der ellers ryddet op.

I onsdags var jeg en lille smut i Bilka, bare lige for at kigge ;o) men det var jo ikke til at stå for fristelsen, så lidt blev der hjembragt. Lerpotter til en femmer - var jeg da nødt til at købe lidt af og forårsplanter frister jo også altid. Zinkbaljerne fandt jeg i tiger marked til 30 kroner stykket, så de måtte også med hjem.Det blev til et par timers hygge i drivhuset, og nu er der dømt forår og klar til at arbejde da mit arbejdsbord også blev sat op.                                                                                     Jeg fik plantet og lavet forårshygge.

Færdig arbejde, nu er drivhuset klar til mange skønne stunder, både arbejdsmæssigt og ikke mindst bare for at nyde, og gerne med lidt sol og varme. De to zinkbajler jeg købte, har jeg tilplantet med eucalyuptus og hvid haveklinte, nu kan de stå der og hygge til de senere på foråret skal flyttes på terrassen.ForårDet skal blive godt snart at komme igang med at arbejde i drivhuset igen.                                                                       Så er der plads til både hygge og arbejde.                                                        Stemnings collage med forår.Nu er det vist på tide at komme i bad,  inden vi skal i byen og fejre svigerdatterens 18 års fødeseldag.

Mange, jeg håber på solen kommer i morgen, hilsner herfra ;o)

10 kommentarer:

 1. Hvor har du været sej i den kulde, men nu er du klar til, at det forhåbentlig igen bliver forår og lidt lunere i morgen.
  Jeg regner med at gå ud med riven i morgen :) jeg var ude og beskære lidt i dag, men opgav til sidst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes også selv jeg var ret sej ;o) men idag skinner solen så nu skal jeg ud og fortsætte i haven, god arbejdslyst til os begge ;o)

   Slet
 2. Hvor ser det skønt ud. Jeg håber på mildere vejr i morgen, for så er det min tur til at komme ud og fjerne plantetoppe, nedfaldne blade mv. Jeg glæder mig rigtig meget, for mon ikke der er masser af gode ting på vej op, som jeg bare ikke har set endnu.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - her skinner solen idag, det håber jeg også den gør hos dig, så vi kan få fjernet og ryddet vinterdynerne ;o)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Hvor er jeg misundelig på dig.Sikke flittig du har været i dag.......og så i den kulde.
  Men der er blevet rigtig hyggeligt i dit drivhus.Mit er fyldt med krukker med tulipaner og hortensia og mange andre planter,og jeg synes der er lidt for tidligt at sætte dem ud.
  Vi er vist mange der har været i Bilka og købt ind.Men dejligt med lidt nyt.
  Håber også på lidt sol i morgen.Og rigtig god aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God formiddag Jette - Det var en kold omgang i går ikke noget at misunde, men idag skinner solen så nu skal det blive en fornøjelse atter at komme ud.
   Ja det er let at fristes når butikkerne bugner med lækkerier, der tigger om at komme med hjem ;o)

   Slet
 4. Hvor blev det hyggeligt i drivhuset. Det føles så godt at komme igang igen og især som idag hvor solen bare skinner:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - Jeg nyder nok også mit drivhus mest på denne årstid, og i dag var da helt perfekt ;o)

   Slet
 5. Hej. Nej hvor ser det godt ud i dit drivhus. Det ser rigtig indbydende ud og dejlige zinkbaljer og planter. Ja, nu lader det til, at havesæsonen så småt går igang. Det er vel nok skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;o), ja jeg har nok en ret stor svaghed for zink, lidt laster må man vel ha ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen